13.3 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

DE CITIT: Bistrița – în fotografii de colecție și pagini inedite de istorie locală

„Deja de vineri seara se auzea că Bistrița așteaptă o vizită înaltă. Sâmbătă seara se știa pretutindeni că Majestatea Sa va avea, în cadrul unei inspecții pe frontul transilvano-bucovinean, o scurtă ședere în orașul nostru. A început o mișcare plină de fervoare. Au apărut steaguri, ghirlande și covoare. S-au înălțat arcuri de triumf cu o viteză uluitoare… (…) în uralele festive care au umplut orășelul nostru, de obicei liniștit, am uitat cu totul de obligațiile serioase…”

Fragmentul de mai sus face parte dintr-o carte extraordinară care ar trebui să existe în casa fiecărui locuitor al orașului. Este o carte care cuprinde în cele peste 240 de pagini – crâmpeie inedite ale istoriei acestor meleaguri.

Intitulat „Bistrița – Poarta Transilvaniei”, volumul are parte și de ilustrații de excepție, cum sunt fotografiile de colecție care ilustrează clădiri sau personaje celebre care au traversat Bistrița.

Tot de aici puteți afla detalii picante și despre vizita Împăratului Carol I al Austriei la Bistrița, sau despre vizita regelui Ferdinand și a Reginei Maria în orașul nostru. Din volum nu lipsesc poveștile captivante despre străzile orașului, portul popular al zonei sau personalitățile care s-au născut aici. 

 Acum, la sfârșitul unui an atipic dorim ca în prag de sărbători să vă bucurăm și să vă împărtășim munca noastră care s-a concretizat în cartea Bistrița – Poarta Transilvaniei. Cartea va fi disponibilă doar prin precomandă la un preț promoțional până la sfârșitul lunii ianuarie. Pentru detalii și comenzi vă rugăm să ne contactați pe email – [email protected], [email protected] sau printr-un mesaj pe pagina de facebook Bistrița de Altădată”, au anunțat autorii.

Cartea are 242 de pagini și un cuprins bogat, la care au contribuit Lucian Mureșan, Grec Laurențiu – administratorul paginii Bistrița de Altădată, istoricul Corneliu Gaiu și alți iubitori ai orașului interesați de acest proiect.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...