16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

DE CITIT: Bistrița – în fotografii de colecție și pagini inedite de istorie locală

„Deja de vineri seara se auzea că Bistrița așteaptă o vizită înaltă. Sâmbătă seara se știa pretutindeni că Majestatea Sa va avea, în cadrul unei inspecții pe frontul transilvano-bucovinean, o scurtă ședere în orașul nostru. A început o mișcare plină de fervoare. Au apărut steaguri, ghirlande și covoare. S-au înălțat arcuri de triumf cu o viteză uluitoare… (…) în uralele festive care au umplut orășelul nostru, de obicei liniștit, am uitat cu totul de obligațiile serioase…”

Fragmentul de mai sus face parte dintr-o carte extraordinară care ar trebui să existe în casa fiecărui locuitor al orașului. Este o carte care cuprinde în cele peste 240 de pagini – crâmpeie inedite ale istoriei acestor meleaguri.

Intitulat „Bistrița – Poarta Transilvaniei”, volumul are parte și de ilustrații de excepție, cum sunt fotografiile de colecție care ilustrează clădiri sau personaje celebre care au traversat Bistrița.

Tot de aici puteți afla detalii picante și despre vizita Împăratului Carol I al Austriei la Bistrița, sau despre vizita regelui Ferdinand și a Reginei Maria în orașul nostru. Din volum nu lipsesc poveștile captivante despre străzile orașului, portul popular al zonei sau personalitățile care s-au născut aici. 

 Acum, la sfârșitul unui an atipic dorim ca în prag de sărbători să vă bucurăm și să vă împărtășim munca noastră care s-a concretizat în cartea Bistrița – Poarta Transilvaniei. Cartea va fi disponibilă doar prin precomandă la un preț promoțional până la sfârșitul lunii ianuarie. Pentru detalii și comenzi vă rugăm să ne contactați pe email – [email protected], [email protected] sau printr-un mesaj pe pagina de facebook Bistrița de Altădată”, au anunțat autorii.

Cartea are 242 de pagini și un cuprins bogat, la care au contribuit Lucian Mureșan, Grec Laurențiu – administratorul paginii Bistrița de Altădată, istoricul Corneliu Gaiu și alți iubitori ai orașului interesați de acest proiect.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!