24.6 C
Bistrița
luni, iunie 21, 2021

DE CITIT: Flavius Buzilă, solistul trupei Hara, și-a lansat prima carte! „O altă lume, dincolo de scenă sau mass-media. Un backstage unic”

Pandemia nu a reuşit să învingă spiritul ludic al solistului trupei Hara. Flavius Buzilă s-a luat la trântă cu frica sau deznădejdea și și-a scos din teacă umorul, o „armă” pe care o mânuieşte cu măiestrie. Și s-a pus pe scris. A ieșit la iveală o carte de mărturisiri, gânduri și povești ca-ntre prieteni. O carte întâmpinată cu entuziasm și lacrimi:

Flavius Buzilă, solistul trupei Hara, și-a lansat recent prima sa carte. Intitulată simplu – Domnu’ Hara, cartea a fost primită cu entuziasm de admiratorii muzicianului. Iată, mai jos, un fragment din acest volum: 

Totul a pornit, în fapt, de la parodiile sale muzicale care au „înnebunit” pur şi simplu Internetul. Au ajuns la sute de mii de vizualizări peste noapte. Au fost considerate o adevărată terapie de majoritatea followerilor săi din mediul online.

Tot comunitatea online este cea care l-a determinat să îşi publice întâmplările şi opiniile. Astfel că, în vremea pandemiei, Flavius Buzilă şi-a făcut debutul ca autor cu o colecţie savuroasă de întâmplări amuzante, dar şi de gânduri şi opinii sincere. Artistul a decis să le împărtăşească din dorinţa sa profundă de conectare şi schimbare, de depăşire a mentalităţilor distructive şi promovare a educaţiei cu empatie ca soluţie la toate problemele care ne înconjoară.

În contextul izolării şi al nevoii de divertisment din perioada stării de urgenţă, Flavius Buzilă a lansat, pe pagina sa de Facebook, o serie de melodii amuzante, precum Frunzî verdi di orez – cu Pandemioara Amititiloaie, O iau pe câmpii, Ca o apa cristalină„, Eu iară nu dormÎmpodobeşte mamă bradul, sau – la demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel – Aseară ţi-ai luat Cercel. Toate au atins organic sute de mii de vizualizari din primele ore, fără vreo campanie sau buget de promovare.

Când am văzut ce impact are, am spus că merită. Apoi chiar am început să citesc despre modul în care oamenii percep izolarea şi între primele lucruri pe care psihologii le recomandă se regăsesc umorul şi muzica. Umorul este foarte important, pentru a trece cu bine peste perioade grele”, declara la acea vreme Flavius Buzilă.

Solistul Trupei HARA și-a lansat zilele trecute prima sa carte în format digital (ebook). A pus la cale un eveniment aparte live, pe Facebook: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbuzilaflavius%2Fvideos%2F352160989522556%2F&show_text=0&width=560″ /]

Titlul cărtii a fost păstrat secret până la lansarea acesteia – un eveniment inedit organizat pe Facebook.

Decizia de a se lansa și în domeniul publicistic a fost luată de Flavius Buzilă după ce fanii i-au etichetat postările și producţiile online drept hituri de pandemiesau „terapie prin râs”. Acestea au fost răsplătite cu zeci de mii de accesări şi comentarii amuzante.

Solistul trupei HARA a ajuns astfel la concluzia că aceste întâmplări adevărate, povestite cu har, au ajuns să îi distreze teribil nu doar doar pe membrii familiei sale. Ci şi pe cei care i-au accesat postările. Cel mai probabil fiindcă oamenii – în izolare – aveau nevoie de ceva care să le descreţească frunţile

Prima mea carte vi se datorează în mare măsură. Vouă, celor ce v-aţi regăsit şi vă regăsiţi în muzica mea şi a trupei HARA. Vouă, celor care îmi sunteţi prieteni virtuali pe Facebook sau Instagram şi mi-aţi scris la fiecare postare – „Trebuie neapărat să scrii o carte cu toate astea!” Vouă, celor care aţi dat mult mai multe like-uri şi share-uri la întâmplările astea decât la piesele noastre, ceea ce m-a frustrat de multe ori. Vouă, celor care mi-aţi scris că aţi râs cu lacrimi, fie că v-am făcut ziua frumoasă sau că aţi plâns, fie că v-am pus pe gânduri sau că v-am inspirat”, a mărturisit Flavius Buzilă.

Solistul trupei Hara și-a ascultat fanii. Așa se face că ne putem bucura acum de întâmplări, gânduri şi emoţii din ultimii 20 de ani – toate adunate într-un fel de „jurnal, dar fără o cronologie exactă. E ca atunci când pur şi simplu stăm la poveşti, aşa, între prieteni. E o altă lume, dincolo de scenă sau mass media. E un backstage unic, dar cât se poate de real. E o călătorie personală în care vă invit cu drag şi sunt fericit că veniţi cu mine. Let`s go!”, și-a motivat demersul Flavius Buzilă, solistul Trupei HARA.

Cartea poate fi descărcată pe furiș – AICI.

Ce spun cititorii despre volumul Domnu’ Hara

Cunoscut ca solist, compozitor şi lider al trupei HARA, Flavius Buzilă este un artist complex, cu o prezenţă inconfundabilă pe scenă şi o atitudine vie şi inspiraţională în viaţa de zi cu zi.

Fost profesor de engleză – cu un mare succes în rândul elevilor datorită metodelor moderne și nonconformiste de predare – Flavius Buzilă s-a implicat și în societate printr-o serie de proiecte culturale, sociale şi de educaţie. Acestea se derulează prin Asociaţia Culturală Hara, începând cu anul 2006.

Convins că nimic nu poate fi realizat fără un dram de „nebunie” , Flavius Buzilă a provocat şi s-a autoprovocat permanent. A creat evenimente emblematice precum 100 PENTRU ROMÂNIA, ROMANIA ROCKS sau festivalul CLUJ SYMPHONY EXPERIENCE, ale cărui experienţe muzicale unice au devenit virale de la ediţie la ediţie.

Foto deschidere – Răzvan Metea @ Flavius Buzilă

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...