16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

DE CE am ajuns să facem teste COVID 19 și la Cluj

DSP BN anunța ieri că din cele 378 de teste COVID 19 efectuate într-un interval de 24 de ore, 206 au fost făcute la Cluj. Se pare că e vorba de un parteneriat cu Clujul, pentru o anumită situație …specială. AFLĂ motivul pentru care facem teste COVID 19 și la Cluj:

Pe raportarea DSP BN de ieri, privind numărul de cazuri COVID 19 înregistrate în ultimele 24 de ore în județul nostru, apărau 378 de teste efectuate. Dintre acestea, 172 au fost prelucrate la spital și 206 la Cluj.

Conform șefei DSP BN, între Bistrița și Cluj există un protocol de colaborare, prin care se pot efectua testele și în județul vecin, mai ales cele care nu sunt urgente.

Avem un protocol de colaborare încheiat cu cei de la Cluj. Conform metodologiei, tot personalul și beneficiarii centrelor de adulți și copii trebuie testați tot la două săptămâni. De asemenea, De asemenea, cei de la oncologie, o dată pe lună. Și atunci, când vine rândul și la aceste teste, Spitalul Județean de Urgență Bistrița nu mai face față. Și aceste teste le trimitem la Cluj. Pentru că TREBUIE făcute, conform metodologiei, dar nu sunt urgente, le trimitem la Cluj” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Aceasta a explicat că luni, 31 august 2020, se adunaseră peste 700 de teste care trebuiau făcute. Din acestea, au fost prelucrate 378, din care 206 la Cluj.

SJUB rămâne pe urgențe. Se ocupă de cei care se internează, de contacți, de celelalte cazuri. Dar când e vorba de testare obligatorie, pe baza metodologiei, cum vă spuneam, la centrele de adulți și copii, cei de la oncologie, atunci le trimitem și la Cluj. Și vom mai trimite, pentru că mai avem, mai ales acuma, că a trecut și o lună de la testarea celor oncologici, și două săptămâni de la ultima testare din centre. Dar acesta e motivul” a concluzionat Anca Andrițoiu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.