31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

De citit: Povestea unui trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciar…

Bernhard Schlink – Olga

Cel mai recent roman al lui Bernhard Schlink reconstituie viaţa unei femei de o dârzenie şi o vitalitate remarcabile, care îşi trăieşte iubirea imposibilă pe parcursul unui interval istoric cuprins între finele secolului al XIX-lea şi anii 1970 în Germania.

Olga este o poveste despre iubire şi singurătate, despre forţă şi neputinţă, despre certitudine şi rătăcire… Despre tensiunea care se naşte între istoria personală şi istoria comună a unei naţiuni care traversează două războaie mondiale devastatoare. Imaginea personajului central se întregeşte şi capătă treptat profunzime prin împletirea celor trei părţi ale cărţii, cu trei perspective narative distincte, urmărind evoluţia Olgăi Rinke şi neaşteptatul deznodămînt al poveştii ei. 

Alina PavelescuSindromul Stavroghin

Sub aparența unui scriitor veleitar, în prezent pensionar inofensiv, retras într-o existență banală, Septimiu Făcăleanu ascunde un trecut întunecat, de milițian și paznic la penitenciarul din orașul S.

Prins în mașinăria cinică, necruțătoare a presei, el acceptă să dezvăluie adevărata sa poveste, participând la o discuție televizată cu câțiva foști deținuți politici. Confesiunea sa va declanșa o avalanșă de reacții a unor foști torționari, exploatate pe larg de întreaga presă românească, adâncind criza morală a celui care, din vanitate, acceptase întreaga șaradă jurnalistică.

Tim JohnstonCoborârea

Priveliștile amețitoare ale Munților Stâncoși își dezvăluie partea întunecată și mortală în acest thriller desăvârșit despre legăturile de familie și lupta pentru supraviețuire.

Munții Stâncoși i-au fermecat dintotdeauna pe membrii familiei Courtland, care pleacă într-o vacanță înainte ca fiica lor să înceapă facultatea. Dar atunci când Caitlin și fratele ei mai mic, Sean, ies la o alergare matinală și doar Sean se întoarce, munții devin tot atât de înspăimântători pe cât sunt de maiestuoși.

Scris cu o precizie care surprinde fără greș gândurile, emoțiile și spaimele trăite, pe măsură ce fiecare membru al familiei caută răspunsuri, Coborârea este un roman de suspans care își ține cititorii cu sufletul la gură până la ultima filă.

Zorin Diaconescu

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.