13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Daniel Suciu promite să ajute Bistrița! Se ”zbate” pentru două proiecte mult discutate

Prezent la Bistrița pentru a semna cinci contracte de finanțare, vicepremierul Daniel Suciu a promis că va ajuta Bistrița. Mai mult, acesta a vorbit despre două proiecte mult dezbătute: reabilitarea CNLR și varianta ocolitoare a orașului.

Daniel Suciu, numit de curând în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, s-a arătat emoționat de reîntoarcerea la Bistrița.

Sunt emoționat să fiu din nou acasă, de când tot pe drumuri. (…) Cred că niciun bistrițean nu a avut până acum posibilitatea de a face atâta bine colegilor și prietenilor lui. Voi ajuta Bistrița și bistrițenii”, a declarat acesta.

Declarațiile sale privind dorința de a face bine concetățenilor lui puteți urmări aici:

[arve url=”https://youtu.be/JWPkopCb31I” /]

Mai mult, Daniel Suciu a spus că are în vedere două proiecte: Reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu” și varianta ocolitoare a municipiului.

„A fost primul subiect pe care l-am abordat când am ajuns în minister, pentru că e un simbol al orașului. Am cerut compartimentului juridic din Minister să-mi prezinte o situație foarte clară de ce s-a ajuns în această situație. Primăria Bistrița se judecă cu Ministerul Dezvoltării Regionale pe acest subiect. S-a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, până acum fiind pierdute procesele de către Primărie. Vă spun: Colegiul Național «Liviu Rebreanu» va fi reabilitat. Fie că va fi prin PNDL, fie găsim altă sursă de finanțare. Pentru că alocarea este extrem de consistentă, vorbim de o sumă foarte mare și cred că vom găsi altă variantă pentru finanțarea reabilitării Colegiului”, a declarat Daniel Suciu.

În ce privește varianta ocolitoare a orașului, s-ar părea că pentru 2019 sunt alocați bani în acest sens.

Este prins anul acesta, după cum bine ați văzut, în Bugetul pe 2019. Așteptăm finalizarea studiilor și toate procedurile care urmează în continuare”, a explicat vicepremierul.

CNAIR a reluat procedurile, așteptând, până în 17.05.2019 dosarele celor interesați să participe la licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...