20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Daniel Suciu promite să ajute Bistrița! Se ”zbate” pentru două proiecte mult discutate

Prezent la Bistrița pentru a semna cinci contracte de finanțare, vicepremierul Daniel Suciu a promis că va ajuta Bistrița. Mai mult, acesta a vorbit despre două proiecte mult dezbătute: reabilitarea CNLR și varianta ocolitoare a orașului.

Daniel Suciu, numit de curând în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, s-a arătat emoționat de reîntoarcerea la Bistrița.

Sunt emoționat să fiu din nou acasă, de când tot pe drumuri. (…) Cred că niciun bistrițean nu a avut până acum posibilitatea de a face atâta bine colegilor și prietenilor lui. Voi ajuta Bistrița și bistrițenii”, a declarat acesta.

Declarațiile sale privind dorința de a face bine concetățenilor lui puteți urmări aici:

[arve url=”https://youtu.be/JWPkopCb31I” /]

Mai mult, Daniel Suciu a spus că are în vedere două proiecte: Reabilitarea Colegiului Național „Liviu Rebreanu” și varianta ocolitoare a municipiului.

„A fost primul subiect pe care l-am abordat când am ajuns în minister, pentru că e un simbol al orașului. Am cerut compartimentului juridic din Minister să-mi prezinte o situație foarte clară de ce s-a ajuns în această situație. Primăria Bistrița se judecă cu Ministerul Dezvoltării Regionale pe acest subiect. S-a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, până acum fiind pierdute procesele de către Primărie. Vă spun: Colegiul Național «Liviu Rebreanu» va fi reabilitat. Fie că va fi prin PNDL, fie găsim altă sursă de finanțare. Pentru că alocarea este extrem de consistentă, vorbim de o sumă foarte mare și cred că vom găsi altă variantă pentru finanțarea reabilitării Colegiului”, a declarat Daniel Suciu.

În ce privește varianta ocolitoare a orașului, s-ar părea că pentru 2019 sunt alocați bani în acest sens.

Este prins anul acesta, după cum bine ați văzut, în Bugetul pe 2019. Așteptăm finalizarea studiilor și toate procedurile care urmează în continuare”, a explicat vicepremierul.

CNAIR a reluat procedurile, așteptând, până în 17.05.2019 dosarele celor interesați să participe la licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.