22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Soția și-a luat lumea-n cap și a plecat, lăsându-l cu un copilaș de nici un an jumătate

Îi sclipesc ochii atunci când vorbește despre Mihăiță, copilașul lui. I-a rămas în grijă când micuțul avea doar un an și trei luni, după ce soția și-a făcut bagajele și a plecat. Călin, cu o pensie de boală, stoarce apă din piatră seacă, numai să îi fie bine copilașului.

După ce deschizi o ușă de lemn, ai de urcat câteva scări înguste. Riști să te împiedici, dar nu din cauza scărilor puțin oblice, ci pentru că pe pereți vezi lipite diferite stickere, cu flori sau cu Mikey și Minnie.

Intri într-o bucătărie, cu o canapea și o măsuță micuță. Călin taie ceapă și pe aragaz sunt pregătite oale, pentru a face mâncare.

Băiețelul lui, Mihăiță, e la cămin, așa că el pregătește mâncarea. E o curățenie lună și bec, de ai spune că are angajată o menajeră. Toate sunt puse la locul lor, ordonate. Chiar și jucăriile micuțului stau frumos așezate lângă sau pe mobilă, în camera în care cei doi se joacă și dorm.

Călin are probleme de sănătate și nu poate lucra. Așa că primește 375 de lei, pensie de boală. La aceștia se adaugă și alocația micuțului.

Mihăiță are acum trei ani și 10 luni. Când avea un an și trei luni, mama lui, soția lui Călin, și-a luat lumea în cap și a plecat în Germania.

A venit doar să-și ia lucrurile, și s-a făcut nevăzută. Călin a luptat pentru micuțul lui, reușind să obțină custodie exclusivă.

A învățat să-i pregătească laptelele, să îi dea să mănânce. Deși acum nu are nici patru anișori, Călin îl învață să scrie și să citească. Seara nu se culcă până nu fac curat.

Ca să îi poată oferi condiții cât mai bune copilașului său, Călin mai ajută pe unul, pe altul, cu ceea ce poate, și mai câștigă câte un bănuț. Asta o face în timpul cât Mihăiță e la cămin. Apoi, de la ora 16:00, se dedică băiețelului lui.

A adunat bănuț cu bănuț și a reușit să cumpere o centrală pe gaz, ca să nu mai facă foc cu lemne, ci micuțul să aibă condiții cât mai bune.

Acum vrea să adune bănuți pentru a cumpăra o mașină de spălat haine. Îi e greu să spele hainele lui și ale micuțului, cu mâna. Dar nu se trage înapoi. Spală, face curat, face mâncare și are grijă de Mihăiță, ca o femeie, ca o mamă.

Mihăiță își dorește, ca orice copilaș, dulciuri, în special ciocolată în formă de moși. Iar ca și jucării, are o pasiune pentru mașinile de gunoi, șine de tren și barierele de trecere la nivel cu cale ferată. Tatăl lui face cum poate, și îi cumpără micuțului jucării și ce își dorește, pentru a nu-i lipsi nimic.

Mihăiță are niște ochi de un albastru ca cerul și părul blond. Răspunde frumos când e întrebat și are mereu un zâmbet pe buze.

E un copil fericit! Și Călin se sacrifică și face tot ce poate pentru ca Mihăiță să fie fericit. Îi mai spune uneori bunicii – mamă, dar toate celelalte nevoi ale sale, Călin încearcă să le împlinească.

Ca un părinte bun, Călin a zis că nu vrea nimic pentru el, însă la insistențe, a recunoascut că nu i-ar strica o pereche de ghete, mărimea 40/41. În rest, ce a vrea Bunul Dumnezeu!

Haideți să le facem aceste sărbători frumoase, să fim mai buni și să dăm și altora.

Pe Călin îl puteți contacta la numărul de telefon 0740.027.669

Donațiile, așa cum am mai anunțat, se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo marți, 11 decembrie, de la 15:00- 16:30 și joi, 13 decembrie, de la 15:00 la 16:30.

De asemenea, vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

[arve url=”https://youtu.be/f2jxxHNcI_g” /]

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...