11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

De luni, cazierul judiciar poate fi obținut online

Cazierul judiciar va putea fi eliberat online începând din săptămâna 30 ianuarie-5 februarie. Anunțul a fost făcut de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

În luna decembrie, proiectul de lege privind eliberarea în format elecronic a cazierului judiciar a fost aprobat. Prezent la Bistrița, ministrul Sebastian Burduja spunea că începutul anului 2023 va aduce această posibilitate.

La mâna deputaților: Cazierul judiciar ar putea fi eliberat și în format electronic

Ministrul digitalizării, Sebastian Burduja: În ianuarie- februarie, cazierul judiciar îl vom obține online!

De luni, cazierul judiciar va putea fi obținut și în format electronic, prin intermediul Ghișeul.ro. Ieri, această platformă a fost lansată și pentru varianta mobilă.

Platforma Ghișeul.ro, proiect esențial pentru dezvoltarea digitală a României, este acum disponibilă atât în Google Play (https://play.google.com/store/apps/details…), cât și în App Store (https://apps.apple.com/us/app/ghiseul-ro/id6444286475), putând fi descărcată și utilizată în mod gratuit de către toți utilizatorii.

Peste 400 de tipuri de plăți, toate cu comision ZERO. Astfel, la 11 ani de când facilitează efectuarea de plăți online pentru impozite, taxe și amenzi, lansarea aplicației Ghiseul.ro permite cetăţenilor români să se autentifice mai ușor, de pe telefonul mobil, folosind datele biometrice, fiind prima aplicaţie administrată de către o autoritate publică care include această funcționalitate” scria ieri pe Facebook ministrul Burduja.
Totuși, solicitarea cazierul nu se va putea face de pe telefonul mobil, ci doar din browser.
În primă fază, spun oficialii, online se vor putea descărca certificate de cazier judiciar doar pentru cei care nu au cazier. Românii care au înscrisuri în cazier vor mai avea de așteptat puțin. Mai multe detalii vor fi prezentate de autorități în zilele următoare, odată cu lansare acestei funcționalități pe Ghișeul.ro. De asemenea, descărcarea cazierului judiciar online va fi posibilă momentan doar din browser. Aplicația Ghișeul.ro abia a fost lansată și va mai dura câteva luni până când să fie implementată această funcționalitate. Chiar și așa, funcționalitatea este foarte utilă pentru cei care au nevoie de cazier judiciar pentru permisul auto sau pentru angajare” scrie Wall-Street.ro.
Certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică sunt semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...