21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

De mâine, INTERZIS la bulgari! Și unele excepții trebuie să prezinte test COVID negativ:

Bulgaria a anunțat închiderea granițelor începând de mâine și până la finele lunii aprilie. Există unele excepții, dar și acestea trebuie să prezinte un test negativ COVID, făcut pe RT-PCR cu cel mult 72 de ore înainte. AFLĂ detalii:

Ministerul Sănătății din Bulgaria a emis zilele trecute un ordin prin care interzice intrarea în țară a străinilor, începând cu data de 29.01.2021 și până în 30.04.2021.

Măsura aceasta se adresează tuturor persoanelor, indiferent de cetățenia acestora, prin toate punctele de trecere a frontierei, destinate transportului aerian, naval, feroviar și rutier.

Sunt însă și câteva exceptii ce vizează persoanele cu drept de ședere permanentă, de lungă durată sau pe termen lung, pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii de familie ai acestora, persoanele care posedă viză bulgară de lungă ședere tip ”D”, precum și persoanele, care posedă drept de ședere într-un stat membru UE.

Totuși, și aceste persoane TREBUIE să prezinte un test COVID NEGATIV, pentru a putea intra pe teritoriul Bulgariei.

”Acestor categorii le este permisă intrarea în Republica Bulgaria, după prezentarea unui document din care să reiasă un rezultat negativ al unui test COVID-19, după metoda PCR, efectuat cu până la 72 de ore înaintea intrării, fiind luată în calcul data efectuării testului, înscris în documentul respectiv” anunță autoritățile bulgare.

Mai există o categorie de persoane care pot intra pe teritoriul Bulgariei și care NU trebuie să prezinte testul COVID negativ.

Excepție de la prezentarea documentului specificat se aplică pentru șoferii de autobuz, angajați în transportul internațional de pasageri si ai mijloacelor de transport marfă, care efectuează transport sau care încheie transportul internațional de mărfuri și bunuri, la intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria. Exceptia se aplica si membrilor echipajelor ambarcațiunilor, ai echipajelor aeronavelor, care efectuează zboruri de la și către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria și persoanele care sunt angajate în asistența tehnică a acestora, precum si lucrătorii transfrontalieri, indiferent de cetățenia lor dar si a persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria” se arată în documentele oficiale emise.

Măsurile acestea intră în vigoare începând de mâine, 29 ianuarie 2021.

 

 

FOTO- Capital.ro

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...