0.4 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

VIDEO: Specialiști din Germania, Polonia și Austria pun umărul la conturarea unui domeniu schiabil în Rodna

Specialiști din Germania, Polonia și Austria pun umărul la conturarea unui domeniu schiabil în Rodna. Ei vor oferi detalii referitoare la dezvoltarea localității, infrastructura turistică, posibile locuri de cazare sau creionarea pârtiilor. 

Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Valentin Grapini din Rodna a vorbit, între altele și despre domeniul schiabil pe care îl visează în localitatea sa.

Am lucrat cu mai mulți oameni de specialitate. Pentru instalațiile de tunuri de zăpadă și de apă am apelat la cei de la Supersnow, din Polonia. Pentru instalațiile pe cablu am apelat la specialiști din Elveția și Germania, ca să vedem care este varianta cea mai bună. Lucrăm în aceste zile să scoatem din fondul forestier vegetația forestieră, pentru a creiona pârtiile. Sunt multe alte lucruri la care lucrăm, dar care nu se văd. Însă ele fac parte din fundația și temelia proiectului cu domeniu schiabil în Rodna”, a precizat Valentin Grapini. 

Pentru a crea un concept de stațiune la Valea Vinului am apelat la serviciile unei firme din Austria”, a completat primarul din Rodna. Edilul așteaptă detalii despre dezvoltarea localității, infrastructura turistică, posibile locuri de cazare și chiar arhitectura pe care și-o doresc în Valea Vinului, astfel încât înreg proiectul să poată fi depus spre finanțare.

Acesta a amintit și de asocierea într-un ITI a celor 22 de primării care are drept scop atragerea a cât mai multe fonduri europene pe infrastructură turistică. „Acest exercițiu financiar 2021-2027 pare să fie unul promițător pe dezvoltarea infrastructurii turistice. Ar fi păcat să treacă pe lângă noia ceste fonduri iar noi să nu le putem absorbi…”, a mai spus Valentin Grapini.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/x1H0NtaOt_Y” aspect_ratio=”853:480″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...