3.6 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

VIDEO – Primarul din Lunca Ilvei, despre bugetul acestui an și problemele cu Aquabis. „Se aude că bugetele vor fi mult mai mici”

Primarul Falviu Lupșan din Lunca Ilvei a vorbit la Bistrițeanul Live despre problemele de comunicare pe care le-a întâmpinat cu Aquabis. Administrația locală susține însă că cei de la Aquabis dezinformează sau se înșeală în această problemă.

Totul a început de la un comunicat trimis de Aquabis care semnala lipsa de apă în Lunca Ilvei, datorită condițiilor meteo și a lipsei de apă la captare. Administrația locală susține însă că cei de la Aquabis dezinformează sau se înșeală în această problemă.

Comunicarea este infimă sau poate chiar deloc, în unele cazuri. Trebuia să fim și noi informați, pentru că există și alte posibilități de remediere. Am fost deranjat categoric. Fapt care m-a pus în situația să găsesc o firmă specializată care a doua zi a venit la fața locului. Am solicitat și prezența unui reprezentant Aquabis – șeful de secție din Rodna, căreia îi suntem și noi subordonați ca rețea. În prezența lor am făcut măsurătorile pe zona de captare. S-a constatat că, de fapt, cantitatea de apă este suficientă”, a explicat primarul Flaviu Lupșan.

Detalii despre rezultatele măsurătorilor puteți reciti accesând linkul de mai jos: 

DREPT la replică, în atenția SC Aquabis SA Bistrița:

Cantitatea de apă este suficientă. Avem aproape de 2,5 – 2,7 ori mai multă cantitate de apă comparativ cu ceea ce au spus ei. Am mai avut o situație similară, anul trecut în septembrie, în plină secetă, când Aquabis a recurs la aceeași poveste Sper acum ca odată pentru totdeauna să-și remedieze tot ce au defecțiuni, pierderi sau ce-or mai fi având…

Pentru cei care locuiesc la casă e mai ușor. Pentru cei care locuiesc în bloc – peste 100 de familii din Lunca Ilvei – e mai greu. Sunt și instituții sau gospodării care au nevoie de o mai mare cantitate de apă. Cu ele ce facem?

A scăpa atât de ușor și a te spăla pe mâini ca Pilat din Pont nu este regulă… Arunci vina – pe cine…?! Pe Doamne-Doamne că ți-a creat posibilități și tu nu le valorifici…? Este cu totul altceva…”, a mai punctat primarul din Lunca Ilvei. 

Flaviu Lupșan a explicat că discuțiile cu cei de la Aquabis trenează de când administrația locală le-a predat serviciul. Un an de zile lucrurile au mers din inerție foarte bine, fără să fie necesare intervenții. Însă ca la orice instalație, la un moment dat trebuie intervenit – prompt, cu piese de schimb de bună calitate și cu oameni care să pună suflet în ceea ce fac. Altfel, nu se mai poate ține nimic sub control – a mai punctat primarul Flaviu Lupșan.

Primarul din Lunca Ilvei s-a arătat îngrijorat și de felul în care va arăta bugetul în acest an. Problemele vor veni de-acum încolo. Se discută pe surse vis-a-vis de alocările de fonduri spre bugetele locale”.

Se pare că există intenția de a nu fi distribuit bugetul la nivel național până când nu se fac reducerile la nivelul sistemului bugetar. „Se aude că bugeteele vor fi mult mai mici comparativ cu anii anteriori…” 

Cum va afecta acest fapt comunitatea din Lunca Ilvei aflați urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/2HwPHQ072CM” aspect_ratio=”815:458″ loop=”no” muted=”no” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...