13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

De zece ori mai multe divorțuri în Bistrița-Năsăud decât acum 50 de ani!

La 50 de ani de la organizarea administrativă a României, apar și date interesante cu privire la mișcarea naturală în județul Bistrița-Năsăud, comparând situația din anii 60 cu cea din prezent.

Dacă în anul 1968 au fost înregistrate 25 de divorțuri în Bistrița-Năsăud, în 2016 numărul acestora a crescut de aproximativ 10 ori, ajungând la 269. În plus, numărul nou-născuților s-a înjumătățit față de acum 50 de ani. 7.294 de copii s-au născut în 1968, în timp ce în 2016 doar 3.208. Totuși, a crescut ușor numărul căsătoriilor, de la 1.939 câte au fost oficiate în 1968, la 2.053 în 2016.

Vestea bună este că evoluția medicală și-a pus amprenta în ultimii 50 de ani, dovadă fiind numărul mic de copii născuți morți, comparativ cu trecutul: în 2016 s-au născut 15 copii morți, în timp ce în 1968 – 131.

Tot în acel an au murit peste 400 de copii sub un an, în timp ce în 2016 au fost înregistrați 23.

Foto: independent.co.uk

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: