21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO: Mai multe despre viaţa de militar, la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”

Personalul din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, alături de Muzica Militară de Garnizoană şi reprezentanţi ai Centrului Militar Judeţean Bistriţa-Năsăud, au fost joi, 15 februarie, în mijlocul elevilor de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” pentru a le arăta mai multe despre viaţa de militar.

Activităţile desfăşurate sub egida „Şcoala Altfel” au debutat cu prezentarea standurilor cu principalele categorii de armament şi echipament din dotare.

Elevii din clasele a XI – a şi a XII – a au asistat la prezentări şi filme despre structurile militare din judeţul Bistriţa-Năsăud şi au primit informaţii despre modalităţile de accedere în instituţiile militare de învăţământ şi avantajele alegerii carierei militare.

Finalul prezentărilor a culminat cu o expunere realizată de colonelul în rezervă Ioan Gaftone, care a explicat contribuţia Armatei României la realizarea Marii Uniri, cu accent pe structurile militare cu tradiţie, din cadrul brigăzii.

În curtea instituţiei de învăţământ, muzicienii militari au reuşit să mobilizeze tinerii şcolari, care au cântat „Deşteaptă-te, Române!” şi alte cântece patriotice cunoscute, în pas de defilare, acompaniaţi de instrumentişti.

Ofițer cu Informarea și Relațiile Publice la Brigada 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”,

Locotenent Andreea-Maria Mureșan

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...