17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Decontări ilegale de medicamente în valoare de sute de mii de lei la Casa de Asigurări de Sănătate

Potrivit raportului Curții de Conturi pentru anul 2016, au fost decontate nelegal prescripții medicale cu compensare de 90% unor persoane care nu se încadrau în categoria „pensionari cu venituri din pensii de până la 700 de lei/lună. Astfel de abateri au fost întâlnite la Casele de Asigurări de Sănătate din Bistrița-Năsăud și Timiș, valoarea totală a medicamentelor decontate ilegal ajungând la 82.000 de lei.

În Bistrița-Năsăud, Brașov și Timiș ar fi fost decontate medicamente cu regim de compensare de 100% pentru persoane cu handicap, veteran și revoluționari, în condițiile în care beneficiarii nu se încadrau în această categorie. Valoarea medicamentelor decontate ilegal ajunge la 759.000 de lei.

De asemenea, inspectorii Curții de Conturi au constatat că în Bistrița-Năsăud au fost prescrise medicamente în valoare de 23.000 de lei  pentru pacienți internați în regim de spitalizare continuă.

Au fost decontate servicii medicale de spitalizare continuă în sumă de 406.000 de lei, în condițiile în care furnizorii de servicii au raportat spre decontare date care nu au fost puse în concordanță cu datele înscrise în Foile de Observație Clinică Generală sau date eronate cu privire la calitatea de asigurat a pacienților.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.