-3.8 C
Bistrița
marți, ianuarie 31, 2023

Decontări ilegale de medicamente în valoare de sute de mii de lei la Casa de Asigurări de Sănătate

Potrivit raportului Curții de Conturi pentru anul 2016, au fost decontate nelegal prescripții medicale cu compensare de 90% unor persoane care nu se încadrau în categoria „pensionari cu venituri din pensii de până la 700 de lei/lună. Astfel de abateri au fost întâlnite la Casele de Asigurări de Sănătate din Bistrița-Năsăud și Timiș, valoarea totală a medicamentelor decontate ilegal ajungând la 82.000 de lei.

În Bistrița-Năsăud, Brașov și Timiș ar fi fost decontate medicamente cu regim de compensare de 100% pentru persoane cu handicap, veteran și revoluționari, în condițiile în care beneficiarii nu se încadrau în această categorie. Valoarea medicamentelor decontate ilegal ajunge la 759.000 de lei.

De asemenea, inspectorii Curții de Conturi au constatat că în Bistrița-Năsăud au fost prescrise medicamente în valoare de 23.000 de lei  pentru pacienți internați în regim de spitalizare continuă.

Au fost decontate servicii medicale de spitalizare continuă în sumă de 406.000 de lei, în condițiile în care furnizorii de servicii au raportat spre decontare date care nu au fost puse în concordanță cu datele înscrise în Foile de Observație Clinică Generală sau date eronate cu privire la calitatea de asigurat a pacienților.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase:

Clinica Sanovil angajează farmacist, Stewo Năsăud are nevoie de 20 muncitori calificați și necalificați

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care are nevoie de operatori cabluri electrice. Clinica Sanovil caută farmacist, iar Stewo Năsăud - 20 de muncitori calificați sau necalificați. Oferta completă, mai jos: