-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

FOTO: Surprize dulci, împărțite cu drag trecătorilor, în Piața Mihai Eminescu din Bistrița!

S-a întâmplat săptămâna trecută, pe 15 februarie, în jurul orei 15:00, când 15 dintre fetițele care frecventează clubul „Micii Blandieni” au desfășurat în fața statuii marelui poet Mihai Eminescu o altfel de activitate, în cadrul proiectului „Prietenii lui Eminescu”, inițiat de scriitorul Mircea Gelu Buta, proiect la care a aderat „mișcarea literară” de la Palatul Copiilor Bistrița și revista Mișcarea literară.

Elevele au împărțit bomboane Clepsidra, oferite cu drag de Chocolateria Sweet Art, tuturor trecătorilor dispuși să accepte provocarea. Alături de dulciuri, au fost alese și atașate cu grijă versuri din poezii cunoscute sau mai puțin cunoscute scrise de Mihai Eminescu, scopul să-i antreneze pe trecători să citească poezie și chiar să recunoască opera. Toate mostrele au fost distribuite cu succes.

Alexandra Bălan, elevă în clasa a X-a și membră a clubului Poezia Credinței, la Palatul Copiilor din Bistrița ne-a transmis despre eveniment: „Pline de entuziasm, elevele au dăruit bomboane poetice și zâmbete în Piața Mihai Eminescu, dovedind încă o dată că Luceafărul poeziei românești strălucește încă prin și printre prietenii săi! Nu gratuit zicea Andreea Suto că „am fost în vizită la Eminescu, un vechi prieten. Ne-a oferit un cadou, o surpriză, bomboane cu gust de poezie! A fost minunat!”

Încântate de demers au fost toate: „Mie mi-a plăcut că trebuia să ghicim poeziile…”, a comentat Ana Ciobanu, în timp ce Alexia Vișovan a admis că „Mi s-a părut foarte interesantă activitatea eminesciană.” iar Daria Pop a recunoscut că s-a bucurat „pentru că am socializat cu oamenii și că am descoperit poezii eminesciene noi…”.

Și profesoara Ionela-Silvia Nușfelean a fost în același ton: „Când timpul devine tandru, e limpede că avem de-a face cu lucruri vii. Nu știm noi cât de adevărat se poartă Eminescu prin Bistrița.”

Roxana Resvanță a întărit ideea unei prezențe aparte: „Cu toate că din afară s-ar fi părut că eram doar fete acolo, eu știam că Eminescu a fost prezența masculină dintre noi!”.

În cadrul acestui proiect se vor desfășura evenimente legate de marele poet pe tot parcursul anului curent, în fiecare dată de 15 a fiecărei luni, la ora 15. Vă așteptăm pe viitor să ne fiți alături!”, a mai precizat Alexandra Bălan.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...