22.8 C
Bistrița
miercuri, septembrie 18, 2024

Deputatul Lorant Sas: „Aceste forme de dispreț la adresa contribuabilului onest reprezintă primii pași în direcția prăpastiei electorale”

Într-un comunicat de presă, deputatul Lorant Sas (Partidul REPER) critică dur ultimele modificări ala Codului Fiscal. Potrivit acestuia, modificările ce li se pregătesc contribuabililor sunt „primii pași în direcția prăpastiei electorale”.

Deputatul Lorant Sas (Pardul REPER), care a activat în mediul privat până să ajungă în Parlamentul României este de părere că România va rămâne fără majoritatea personalului înalt calificat din construcții, alimentație și agricultură, din cauza schimbărilor Codului Fiscal:

“Economia României nu stă în femeia de serviciu”, ne transmite Președintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaților, în timp ce Ministrul Finanțelor consideră că antreprenorii sunt babuini. Le atrag atenția politicienilor din coaliția de guvernare că funcțiile lor sunt vremelnice iar aceste forme de dispreț la adresa contribuabilului onest, fie el angajat sau angajator, reprezintă primii pași în direcția prăpastiei electorale și, mai mult decât atât, șubrezesc și mai mult încrederea cetățenilor în clasa politică actuală.

Modificările Codului Fiscal sunt principalul subiect de dezbatere în aceste zile. Eu nu reușesc să înțeleg decizia guvernanților de a pune în aplicare o măsură, cea a supraimpozitării muncii part-time, care și-a demonstrat limitele și efectele negative în trecutul recent, culmea ipocriziei fiind atinsă de politicienii care acum patru ani cereau vehement eliminarea acestei măsuri, iar acum o susțin. Atunci spuneau cu subiect și predicat că salariații sunt nevoiți să aducă bani de acasă iar acum se fac că nu înțeleg că au pus din nou în practică situații bizare în care salariul net este mai mic decât cuantumul taxelor datorate statului?

Specialiștii vor pleca din țară:

De asemenea, se va reduce plafonul venitului brut lunar peste care angajații din sectorul construcțiilor (și nu doar aceștia, ci și cei din sectorul agricol și industria alimentară) nu mai beneficiază de avantaje fiscale. Ministrul Finanțelor motivează această măsură pe baza unui procent de 80% salariați din aceste domenii strategice care primesc salariul minim de 3000 lei. Mărturisesc că, deși am o experiență relevantă în management, îmi este dificil să urmăresc firul logic al acestei explicații.

Ce înțeleg, în schimb, este faptul că specialiștii din aceste domenii vor pleca din țară, deoarece firmele nu își vor permite să le mai plătească aceleași salarii, cu taxe aferente mult mai mari, iar piața europeană a muncii îi va absorbi imediat.

România va rămâne fără majoritatea personalului înalt calificat din construcții, alimentație și agricultură. Pentru că, deși ne-am asumat faptul că specialiștii în IT, construcții și agricultură sunt de importanță strategică pentru o creștere economică sănătoasă, renunțăm peste noapte la o parte dintre ei, hotărând că nu mai merită deduceri fiscale. Predictibilitatea rămâne o Fata Morgana a antreprenorilor din România.

Să fim bine înțeleși! Actuala coaliție de guvernare are o majoritate solidă în Parlament și poate vota orice proiect legislativ. Ne așteptam de la ei să se laude cu impozitarea pensiilor speciale, cu un sistem echitabil de recalculare a pensiilor mici, cu măsuri active de reducere a abandonului școlar masiv, deoarece au trecut mulți ani de când se tot testează masa caldă în școli, sau chiar cu punerea în practică a sistemului de garanție-returnare a ambalajelor de plastic, care ne distrug apele și pădurile, nu cu mărirea taxelor în mijlocul anului fiscal.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Motto:
    „Miniștri cruzi! Mai bine v-ați
    Fi hotărât să suprimați
    Atâtea mii de sinecuri,
    Nu pânea de l-atâtea guri!”
    (Ion Luca Caragiale – Petiție către guvern)

    Pentru a face rost la buget de banii necesari intretinerii unui aparat birocratic lacom si ineficient, actualul guvern de coalitie PSD-PNL-UDMR a adoptat măsuri aberante prin care jecmăneste fără scrupule tot ce prinde începând cu mediul de afaceri si până la dublarea impozitului pe proprietate (inclusiv de garsonieră) prin tot felul de biruri si taxe noi. Cea mai idioata măsură este cresterea contribuției la Stat pentru munca part-time, cât pentru normă întreagă.
    Nimic insă despre reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, prin reforme structurale profunde precum:
    -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
    -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
    -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
    -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
    – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
    De asemenea, atragerea fondurilor europene in special pentru proiectele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este conditionata de îndeplinirea programului de reforme propuse de România si agreate împreuna cu oficialii Comisiei Europene, si anume:
    -Reforma pensiilor;
    -Reforme în politica fiscală;
    -Revizuirea cadrului legislativ pentru companiile cu capital de stat;
    -Revizuirea sistemului de salarizare în administrația publică;
    –Crearea și operaționalizarea Bancii Naționale de Dezvoltare;
    –Un nou sistem pentru a accede în funcțiile publice;
    -Modificarea legilor justiției și consolidarea cadrului anti-corupție;
    -Transport fără emisii de carbon;
    -Energie Regenerabilă.

  2. „Peştele de la cap se împute.” O analiză realizată de specialiştii think tank-ului britanic Oxford Analytica ajunge la concluzia că preşedintele Klaus Iohannis ”erodează democraţia pluralistă din România”. Analiza porneste de la rolul esential al preşedintelui în ruperea coaliţiei dintre PNL şi USR şi formarea coaliţiei PNL-PSD,”partide în mod normal rivale, care deţin majoritatea locurilor în Parlament”. Întoarcerea lui Iohannis către armată şi serviciile de informaţii ridică îngrijorări cu privire la viitorul democraţiei din România, prin subminarea politicii competitive şi controlul asupra acţiunilor guvernului. Documentul face referire inclusiv la legile siguranţei naţionale, care, potrivit informaţiilor publicate în presă, ar spori puterile serviciilor de informaţii , iar din cauza deficiențelor din justiție, România ar putea pierde fonduri substanțiale de la Uniunea Europeană. De asemenea, din cauza nerespectării statului de drept. «este puțin probabil» ca țara să intre în Schengen.

  3. Pozitia din poza arata ca nu va intereseaza ceea ce spuneti si e doar …palavrageala electorala.
    Ca deputat si beneficiar de salariu si pensie speciala CE AI FACUT CONCRET IN DIRECTIA ASTA?
    Daca nu ai facut nimic si doar spui asa sa fie spus atunci vezi-ti de orbanul tau si hai sictir ar zice turcul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan Bistrița face angajări! NOI locuri de muncă și la Polimed, Aquabis, MasterFoam

NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Polimed și GB Instaplan. Se caută operatori producție, gestionar, inginer automatist, sudori, lăcătuși, instalatori și electricieni. Lista completă - mai jos: 

SUPER OFERTĂ de toamnă: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA...

Profită acum de oferta specială Materom Automotive și achiziționează cel mai îndrăgit model Škoda: Škoda Octavia & Octavia Combi Selection 2.0 TDI DSG, 150 CP au acum un Avantaj client de 5050 Euro (TVA inclus)!