Pompierii încă se luptă cu incendiile de pădure de la Colibița și Șanț

0
1758

De zile bune, pompierii se luptă cu flăcările în pădurile din Colibița și Șanț. La Șanț, suprafața pe care se manifesta incendiul este de 4 hectare, iar la Colibița de 3 hectare.

Incendiile izbucnite acum câteva zile la Colibița și Șanț încă dau bătăi de cap pompierilor, care continuă să intervină. La incendiul de pădure din Colibița intervin două echipaje de pompieri de la Prundu Bârgăului, dar și pompieri voluntari de la Bistrița-Bârgăului și personalul ocolului Silvic. Suprafața pe care se manifestă focare răsfirate este de aproximativ 3 hectare.

La incendiul de pădure de pe raza localității Șanț intervin, în acest moment pompeirii voluntari și personalul ocoalelor silvice din Șanț și Poiana Ilvei. Suprafața pe care se manifestă incendiul este de 4 hectare.

„Misiuni de stingere a focarelor la aceste incendii de pădure în zone greu accesibile s-au desfășurat inclusiv în acest sfârșit de săptămână. Se fac eforturi susținute pentru limitarea extinderii incendiilor pe suprafețe mai mari, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor. În funcție de evoluția situației operative, vor fi alocate resurse suplimentare pentru sprijinirea echipelor din teren”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Foto: Arhivă

Mai puteți citi:

Inconștiența face ravagii! Un chiștoc aruncat aiurea a cauzat incendiul de la Colibița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.