25.6 C
Bistrița
vineri, iunie 21, 2024

Inconștiența face ravagii! Un chiștoc aruncat aiurea a cauzat incendiul de la Colibița

Peste 5 hectare de teren de la Colibița s-au făcut scrum ieri noapte. Au intervenit 35 de persoane, pompieri militari și voluntari, dar și personal de la Ocolul Silvic. Se pare că incendiul a fost cauzat de un chiștoc aruncat aiurea.

Incendiul a izbucnit ieri noapte, la Colibița, într-o zonă cu mai multe pensiuni și case de vacanță. 35 de persoane, pompieri militari și voluntari și personal de la Ocolul Silvic s-au luptat cu flăcările.

Flăcările au făcut scrum peste 5 hectare de teren, vegetație uscată și doborâturi. Personalul Ocolului Silvic a rămas în supraveghere pe timpul nopții, iar ieri dimineață, pompierii militari de la Prundu Bârgăului au continuat intervenția.

Culmea, de vină pentru incendiul care se putea transforma într-un dezastru, a fost un fumător, care a aruncat aiurea un chiștoc, fără să îl stingă.

„Incendiul izbucnit la fondul forestier de pe raza localității Colibița a fost stins în totalitate aseară, în jurul orei 21.00. Au rămas în supraveghere, peste noapte, reprezentanți ai Ocoalelor Silvice Bistrița – Bârgăului și Tiha Bârgăului. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise, aruncarea unei țigarete rămasă aprinsă pe vegetația uscată”, informează ISU BN.

Mai puteți citi despre acest subiect:

VIDEO Au ars hectare de pădure la Colibița

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: