26.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

VIDEO Au ars hectare de pădure la Colibița

35 de persoane, cadre a ISU Bistrița-Năsăud, voluntari SVSU sau personal de la Ocolul Silvic s-au luptat cu un incendiu izbucnit în zona lacului Colibița câteva ore bune, până dimineața.

Zona lacului Colibița este afectată de incendii de vegetație, acum fiind incendiate aproximativ șase hectare de pădure a fondului forestier, printre care și dărâmături sau uscături.

La Intervenție au participat 10 subofițeri și un ofițer din cadrul ISU BN și 25 de persoane, voluntari ai SVSU din Valea Bârgăului și persoane de la Ocolul Silvic. De asemenea, personalul Ocolului Silvic prezent la caz a rămas în zonă pentru supravegherea focarelor.

Focul a fost localizat în apropierea pensiunilor, iar localnicii au fost primii la locul incendiului. Aceștia au făcut tot ce le stă în putință pentru a opri extinderea focului spre case și pensiunile stațiunii. Autoritățile s-au luptat cu flăcările până la ora 01:00, în dimineața zilei de 21 iulie.

„10 subofiteri și un ofițer din cadrul ISU Bistrița-Nasaud și alte 25 de persoane – pompieri voluntari din cadrul SVSU Bistrița Bârgăului, Tiha Bargaului și Josenii Bârgăului, precum și personal de la Ocolul Silvic au intervenit pana azi dimineață, în jurul orei 01.00, pentru localizarea, izolarea și lichidarea focarelor incendiului de pădure de pe raza localității Colibita.

Suprafață afectată este aproximativ 5-6 ha pădure, vegetație uscată și doboraturi. Pe timpul nopții, personalul Ocolului Silvic a rămas în supravegherea focarelor rămase active în zona delimitată.

În aceasta dimineață, doua echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului au fost direcționate la locul incendiului pentru a continua operațiunile de stingere în zona respectivă”, a transmis ISU BN.

Foto/VIDEO: ISU BN

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.