7.4 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

VIDEO Au ars hectare de pădure la Colibița

35 de persoane, cadre a ISU Bistrița-Năsăud, voluntari SVSU sau personal de la Ocolul Silvic s-au luptat cu un incendiu izbucnit în zona lacului Colibița câteva ore bune, până dimineața.

Zona lacului Colibița este afectată de incendii de vegetație, acum fiind incendiate aproximativ șase hectare de pădure a fondului forestier, printre care și dărâmături sau uscături.

La Intervenție au participat 10 subofițeri și un ofițer din cadrul ISU BN și 25 de persoane, voluntari ai SVSU din Valea Bârgăului și persoane de la Ocolul Silvic. De asemenea, personalul Ocolului Silvic prezent la caz a rămas în zonă pentru supravegherea focarelor.

Focul a fost localizat în apropierea pensiunilor, iar localnicii au fost primii la locul incendiului. Aceștia au făcut tot ce le stă în putință pentru a opri extinderea focului spre case și pensiunile stațiunii. Autoritățile s-au luptat cu flăcările până la ora 01:00, în dimineața zilei de 21 iulie.

„10 subofiteri și un ofițer din cadrul ISU Bistrița-Nasaud și alte 25 de persoane – pompieri voluntari din cadrul SVSU Bistrița Bârgăului, Tiha Bargaului și Josenii Bârgăului, precum și personal de la Ocolul Silvic au intervenit pana azi dimineață, în jurul orei 01.00, pentru localizarea, izolarea și lichidarea focarelor incendiului de pădure de pe raza localității Colibita.

Suprafață afectată este aproximativ 5-6 ha pădure, vegetație uscată și doboraturi. Pe timpul nopții, personalul Ocolului Silvic a rămas în supravegherea focarelor rămase active în zona delimitată.

În aceasta dimineață, doua echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului au fost direcționate la locul incendiului pentru a continua operațiunile de stingere în zona respectivă”, a transmis ISU BN.

Foto/VIDEO: ISU BN

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...