22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

Deputatul Robert Sighiartău: Protejăm copiii de ideologii toxice care subminează autoritatea părinților!

Deputatul PNL BN s-a referit zilele trecute la Legea educației sanitare aprobată în Parlament. „După lupte susținute cu progresiștii (regresiștii), am reușit cu o largă majoritate să respectăm dreptul părinților de a decide în privința educației copiilor”

Forma votată de Parlament menționează „derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.”

Este varianta care răspunde cel mai bine problemelor ridicate. Părinții sunt cei care știu ce este bine pentru copiii lor și le cunosc cel mai bine stadiul de dezvoltare și nevoile”, a punctat deputatul Robert Sighiartău.

Părinții sunt cei care au, ca să folosim expresii consacrate de CEDO, „în primul rând responsabilitatea asigurării educației și instruirii” pentru că au o „îndatorire naturală față de copiii lor”.

Cele mai tari legislații constituționale și internaționale arată acest drept ca fiind unul de căpătâi în orice țară care prețuiește libertatea și democrația”– a mai subliniat deputatul Robert Sighiartău.

Foto @ Robert Sighiartău / Ziua internațională a Familiei

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. in tara in care exista cea mai mare rata de nasteri in randul minorelor…..apoi exact acordul parintilor era necesar. Parinti care oricum traiesc pe alta lume, needucati care educa la randul lor. Mi se pare total gresit ca un copil sa nu beneficieze de astfel de informatii doar pentru ca ignorantii lui parinti nu inteleg despre ce e vorba si nici nu discuta despre asta.!!!!! nu este o reusita, este un esec! Dar cand nu esti femeie ca sa sti prin ce trece o fetita care ramane insarcinata, este foarte foarte usor sa iti dai cu parerea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...