18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Deținuții din Penitenciarul Bistriţa, la Bursa Locurilor de Muncă

Un grup de persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa, a participat ieri la Bursa Locurilor de Muncă, găzduită de Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistriţa și organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

Deţinuţii care au discutat cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată.

Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie.

Participarea deţinuţilor la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.

Totodată, cu ocazia desfăşurării Bursei Locurilor de Muncă, Penitenciarul Bistriţa a desfăşurat şi o acţiune de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2018 – 2019, a viitorilor angajaţi din sistemul penitenciar. Astfel, o echipă mixtă formată din cadre ale Penitenciarului Bistriţa, a prezentat celor interesaţi, la standul alocat, oferta de învăţământ pentru anul şcolar şi universitar 2018 – 2019. În cadrul acestei acţiuni, au fost distribuite pliante cu instituţiile de învăţământ care formează ofiţeri şi agenţi de penitenciare în vederea stimulării interesului tinerilor pentru oferta educaţională…”, a transmis Cosmin Părăuan, comisar de penitenciare și purtător de cuvânt la Penitenciarul Bistrița.

Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud a organizat ieri Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Au fost prezenți 48 de agenți economici care au oferit 714 de locuri de muncă vacante.

La această bursă au participat 492 persoane, iar dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă – 277 au fost selectate în vederea încadrării ulterioare într-un post, a transmis și AJOFM Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...