22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

DEZASTRU: Șase pacienți infectați cu Covid s-au stins în 24 de ore. Doar 3 paturi mai sunt libere la Secția Covid

Situația cazurilor COVID la noi în județ e îngrijorătoare. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat șase decese ale unor pacienți infectați. Mai mult, doar trei paturi mai sunt libere pe secție.

Situația în Bistrița-Năsăud, privind evoluția cazurilor COVID, este una îngrijorătoare. Chiar și premierul Florin Cîțu trăgea un semnal de alarmă ieri, subliniind faptul că județul nostru este al treilea pe țară la incidența cazurilor.

Conform datelor oficiale raportate de autorități, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru s-au înregistrat ȘASE decese ale unor persoane infectate. Mai mult, s-au înregistrat alte 38 de cazuri noi.

Situația, la zi, privind evoluția cazurilor COVID, arată așa:

  • 12.894 cazuri confirmate de CoVid-19;
  • 576 cazuri active (129 persoane izolate în spital, 447 izolate la domiciliu);
  • 653 decese înregistrate în Corona-Forms;
  • 732 persoane în carantină;
  • 92 teste efectuate, dintre care 87 teste rapide.

Spitalele din județ, pline de pacienți cu COVID

În Bistrița-Năsăud, pacienții infectați cu coronavirus sunt internați în două unități medicale: Spitalul Județean de Urgență Bistrița și Spitalul Orășenesc Năsăud.

La Bistrița mai sunt 3 paturi libere.

Pe secția COVID sunt 97 de paturi ocupate, din care 93 infectați și patru suspecți. Mai sunt TREI paturi libere. Pe secția ATI, toate cele NOUĂ paturi sunt ocupate”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SJUB, Florin Lazăr.

La Năsăud, ar mai fi nevoie de paturi, dar NU există personal.

În acest moment avem 27 de paturi ocupate cu pacienți cu COVID. Paturi am mai avea pentru suplimentare, dar avem altă problemă. Noi nu avem personalul necesar pentru suplimentarea de paturi. Vom avea o ședință în care vom discuta dacă mai putem suplimenta măcar cu un pat, două.

Dar așa cum spuneam, degeaba punem paturi dacă NU are cine să se ocupe de pacienți. Plus că mai există și lucrări la spital, ceea ce ne reduce din spațiu. Dar vom vedea în urma ședinței ce vom decide”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul spitalului din Năsăud, Daniel Marc.

În ceea ce privește vaccinarea în județ, situația este următoarea:

  • vaccin administrat până în prezent: 121.533 doze;
  • 25 de persoane vaccinate ieri, 12.09.2021;
  • Totalul numărului de persoane vaccinate cu schemă completă este 67.751.

INCIDENȚA cazurilor COVID

În ceea ce privește incidența cazurilor COVID, la nivelul județului se înregistreasză valoarea de 1,63/1.000 de locuitori.

Defalcat pe comune/orașe, avem 14 zone care au depășit pragul de 2/1.000, fiindu-le impuse măsuri restrictive.

Comuna Nușeni se apropie de valoarea de 6/1.000, incidență la care se impune carantinarea.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.