29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Din Cenușăreasă, în prințesă: Cum a ajuns spitalul din Năsăud să completeze serviciile medicale oferite de Bistrița

Prezent la Bistrițeanul Live, primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin a vorbit despre investițiile făcute în sănătate. A explicat și cum s-a transformat spitalul de acolo, din „Cenușăreasa” serviciilor medicale, într-un viitor partener pentru Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Încă de pe vremea când era viceprimar, Dorin Vlașin s-a preocupat de soarta spitalului din Năsăud. În 2019, spitalul a atras o finanțare de 2,4 milioane de lei. Banii au ajutat unitatea medicală să aibă o stație de oxigen mai performantă chiar și decât Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Clădirea a fost reabilitată termic. De curând au început să se facă achiziții pentru aparaturi, dotări și chiar paturi, în cadrul unui proiect cu o finanțare de 5,5 milioane de lei.

Au fost înlocuite centralele pe gaz, ceea ce a redus considerabil consumul de gaz. Acoperișul spitalului a fost acoperit cu panouri fotovoltaice. De altfel, primarul Dorin Vlașin vrea să mărească numărul panourilor fotovoltaice de pe spital, pentru a scădea facturile și mai mult.

„Noi avem misiunea să ridicăm spitalul la standarde. Trebuie să regândim o strategie în acest sens. Lucrăm acum la un alt studiu de fezabilitate, care privește modernizarea, dotarea și extinderea spitalului, cu care vrem să intrăm pe noul Program Operațional Regional. Lucrurile vor fi la nivel macro: au fost consultați medicii, fiecare medic vine cu necesarul de echipamente de dotări, de tot ce are nevoie și noi le introducem în studiul de fezabilitate”, a spus primarul Dorin Vlașin, la Bistrițeanul Live.

Spitalul din Năsăud, viitor partener pentru Spitalul Județean de Urgență

Acesta a mai spus că nu își dorește ca spitalul orășenesc din Năsăud să fie în competiție cu cel din Bistrița, ci să îi devină partener. Motiv pentru care, primarul vrea ca spitalul din Năsăud să se axeze pe partea de recuperare. Astfel, un etaj din spital va fi dedicat recuperării.

„Din acea concurență, vom deveni un fel de parteneri: Spitalul Judetean de Urgență Bistrița va face intervențiile, iar partea de recuperare va putea fi făcută la Năsăud”, a completat primarul.

Mai mult, primarul Dorin Vlașin vrea să atragă și cadre medicale la spitalul din Năsăud și pregătește inclusiv 8 sau 10 locuințe de serviciu într-un bloc ANL. În ultimul deceniu, numărul acestora a crescut de la 20 la 35.

Emisiunea la care a fost invitat primarul Dorin Vlașin o puteți urmări mai jos:

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.