19.7 C
Bistrița
marți, iulie 27, 2021

Doi bistrițeni super-talentați, în același proiect nominalizat la Gala Premiilor Uniter. CUM îi puteți susține:

În această seară vom fi cu ochii pe GALA PREMIILOR UNITER 2021, care are printre nominalizați doi bistrițeni: scriitorul Dan Coman și regizorul Radu Afrim. Proiectul lor intitulat ”Inimă și alte preparate din carne” este nominalizat la secțiunea ”Cel mai bun spectacol” din cadrul galei.

Creația este rodul pandemiei și surprinde în mod excepțional trăirile noastre din vremea aceea, multe dintre ele fiind la limita dintre crizele personale și soluțiile de moment.

Despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne.”, își descrie propria creație scriitorul Dan Coman.

Nominalizările la secțiunea ”Cel mai bun spectacol” a Galei Premiilor UNITER 2021

  • „Inimă și alte preparate din carne” de Dan Coman, regia, video și universul sonor Radu Afrim, scenografia Irina Moscu, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova
  • „Verde tăiat” de Alexandra Felseghi, regia Adina Lazăr, scenografia Andreea Tecla, Asociația Pro Teatru, Zalău (proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național)
  • „Villa Dolorosa” de Rebekka Kricheldorf, regia Theodor-Cristian Popescu, scenografia Irina Moscu, Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”

Iubitorii de teatru pot vota piesa preferată până diseară la ora 19.00, la următorul link:

Pariul publicului la Gala Premiilor UNITER 2021

Gala Premiilor UNITER, Ediția a XXIX-a, se va desfășura la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București și va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova, Radio România Cultural și online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro, și pe pagina de facebook a UNITER.

Pentru a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...