22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Doi polițiști din Năsăud sunt acuzați de un bărbat că l-ar fi bătut: „Am primit numai pumni și coate!”. Ce spune poliția

Un năsăudean care are dublă cetățenie română și americană îi acuză pe doi polițiști din Năsăud că l-ar fi bătut. Incidentul s-ar fi produs joi, chiar în incinta unui PECO. Un certificat medico-legal susține faptul că bărbatul a fost lovit. Ce spune poliția:

Florin Călini, un năsăudean de 39 de ani s-a întors luna trecută la Năsăud, în vacanță, din America, unde locuiește. Miercuri seara a ieșit cu un prieten să își serbeze ziua de naștere. Cei doi s-au întâlnit în stația PECO Lukoil din Năsăud, unde au consumat băuturi alcoolice și au povestit până dimineața.

A doua zi, după ce s-a trezit, bărbatul a constatat că îi lipsește portofelul, unde ar fi avut 3.000 de lei, actele și un card bancar. S-a întors la PECO, convins fiind că l-a pierdut sau i s-a furat din incinta acestuia.

„M-am întors la PECO și i-am explicat la doamna aia că am fost cu o seară înainte acolo și mi-am pierdut sau mi s-a furat portofelul și că ceva s-a întâmplat. Vreau să văd pe camere ce s-a întâmplat, i-am mai zis și m-a tot luat cu nu se poate, că nu e aici managerul. (…) A fost o altercație verbală între noi”, povestește bărbatul.

Se pare că femeia ar fi apăsat butonul de panică, iar la locul altercației ar fi ajuns mai mulți agenți ai firmei de pază cu care are contract unitatea. De asemenea, la fața locului au ajuns și doi polițiști din Năsăud și ulterior mascați ai Serviciului de Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

Bărbatul spune că cei doi polițiști au început să îl amenințe și ulterior să îl împingă afară din PECO. Acolo, lângă o pompă, bărbatul ar fi fost lovit cu pumnii și picioarele. Potrivit acestuia, ar fi fost luat și dus cu autospeciala de poliție la sediul din Năsăud, iar pe drum ploaia de lovituri ar fi continuat.

 „M-a împins până afară în benzinărie și acolo m-a trântit pe jos și a început să dea în mine. Au început să mă controleze, le-am zis că nu am arme, nu am droguri, să nu mai dea în mine. Mă loveau cu genunchii și cu pumnii și eram și încătușat. Mi-au spart ceasul Rolex, din aur, pe care am dat 12.000 de euro. Mi-au spart telefonul, mi l-au aruncat pe jos. M-au băgat în mașina poliției și acolo numai pumni și coate am primit”, povestește bărbatul.

Acesta spune că ulterior, a ajuns să sune la 112 și să anunțe presupusul abuz tocmai din sediul Poliției.

„Am sunat la 112 și am cerut să vină cineva de la Bistrița. A venit un echipaj de la Bistrița. Mi-au luat declarații și m-au îndrumat spre Medicina Legală, unde am și mers. Mă dor coastele pe partea stângă, am un ochi vânăt, mai multe”, mai spune năsăudeanul.

Acesta și-a scos și un certificat medico-legal, potrivit căruia are ochiul umflat, vânătăi pe mâini, în zona lombară, sternală și costală. De asemenea se bănuiește că i-ar fi fisurate coastele.

 „Numitul Călini Florin Traian prezintă leziuni traumatice, care s-au putut produce prin lovire activă cu corp dur (de ex. pumn, picior, genunchi etc) și cădere. Leziunile traumatice necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale. Leziunile traumatice pot data din 17.05.2018”, se arată în certificatul medico-legal.

Versiunea Poliției

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean spun că intervenția mascaților a fost necesară întrucât năsăudeanul ar fi fost recalcitrant. De asemenea, potrivit IPJ B-N acesta ar fi fost beat, fapt confirmat de testul cu aparatul etilotest.

„Poliția a fost sesizată de către personalul de pază, că o persoană, în stare de ebrietate, face scandal într-o stație PECO, din Năsăud. La fața locului a fost identificat un bărbat de 39 de ani, din Năsăud, care a devenit recalcitrant, a refuzat să părăsească stația PECO, motiv pentru care s-a solicitat intervenția celor de la Acțiuni Speciale. Bărbatul a fost condus la sediul poliției, unde a fost sancționat contravențional pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, precum și pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare atât polițiștilor, cât și personalului stației PECO. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv (0,6 mg/l alcool pur în aerul expirat). Ulterior, acesta a sesizat faptul că polițiștii care au intervenit l-ar fi agresat, motiv pentru care se fac verificări, de către unitatea de parchet competentă”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Foto: botosaneanul.ro

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...