17.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Doi tinerei fără permis au furat câte un autoturism! Unul era rupt de beat, celălalt a făcut accident!

Tineri și neliniștiți, doi băieți, de 18 și 20 de ani. Ambii au furat câte un autoturism, pe care l-au condus, deși nu aveau permis de conducere. Ambii au fost identificați rapid. Cel de 20 de ani, rupt de beat, cel de 18 ani a accidentat mașina și a abandonat-o.

Ambele incidente au avut loc ieri. Unul de dimineață, iar altul cu puțin înainte de miezul nopții.

Un tânăr de 20 de ani, din Șieu Sfântul, a văzut aseară, cu puțin înainte de miezul nopții, o mașină parcată lângă un bar din localitate. Cum avea cheile în contact, a decis să o conducă.

Proprietarul autoturismului, un bărbat de 32 de ani din Șieu Sfântu, a solicitat intervenția poliției, sunând la 112 la ora 23:46. Oamenii legii l-au găsit rapid și au întocmit dosar penal pentru trei infracțiuni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că tânărul nu deţine permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, transmit reprezentanții IPJ BN.

În cazul tânărului de 18 ani, polițiștii au decis ca acesta să fie și reținut.

„În fapt, la data de 5 ianuarie a.c., în jurul orei 10:50, un bărbat de 31 de ani, din Bistrița-Bârgăului a sesizat faptul că,în noaptea de 04/05.01.2020, i-a fost sustras autoturismul  care se afla parcat în curtea unui imobil din Unirea. În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, polițiștii au localizat autoturismul, pe raza localității Jelna, unde a fost accidentat și abandonat. Totodată, în urma cercetărilor efectuate, au identificat și depistat un tânăr de 18 ani, din Prundu Bârgăului, bănuit de comiterea faptei și care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Tânărul va ajunge azi în fața instanței, care va decide dacă va aproba propunerea oamenilor legii ca acesta să stea după gratii pentru 30 de zile.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...