22 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

Doina Sigmirean (PNL) a picat examenul scris pentru șefia CJAS BN! Vilhelm Szekely, printre cei 5 candidați din țară care au luat concursul

Vilhelm Szekely, director executiv Relații Contractuale al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud, este singurul dintre cei trei candidați pentru postul de director general al instituției care a luat examenul scris dat în 6 mai 2021. De altfel, Szekely este printre puținii candidați din țară care a obținut nota de trecere, 7 – echivalentul celor 70 de puncte, din cei 33 de participanți la proba scrisă, din 53 înscriși. Doar 5 candidați din țară au reușit să meargă mai departe la proba interviului, care se va desfășura zilele următoare.

Liberala Doina Sigmirean, numită de PNL BN în mai, anul trecut, ca director general a ratat rușinos examenul scris, obținând cel mai mic punctaj din cei trei , 48.95 puncte, mai puțin de nota 5, astfel că nu va ajunge la interviu.

Florica Lup, șef Serviciu Contractare din cadrul CJAS BN, cel de-al treilea candidat din județ, a obținut 58,30 puncte, clasându-se pe locul 10 din cei 33 de candidați la proba scrisă.

Anul trecut, PNL BN o instalase în funcția de director general al CJAS BN pe liberala Doina Sigmirean, fina liderului PNL BN – Ioan Turc. Odată instalată la șefia instituției, aceasta a fost extrem de preocupată de amenajarea spațiilor în care funcționează Casa de Asigurări de Sănătate, o prioritate fiind schimbarea geamurilor termopan sau montarea de parchet prin birouri.

Absolut ciudat, în ultimul an, mai mulți angajați cu state vechi ai CJAS BN au părăsit instituția, care are la această oră un deficit serios de personal, unii pensionându-se la limita de vârstă sau anticipat, sau pur și simplu transferându-se pe funcții similare în alte instituții. Cel mai afectat serviciu a fost cel de Achiziții, care în doar câteva luni a rămas fără angajați, mulți cu vechime în instituție, dar care, curios, au preferat pensionarea sau detașarea de urgență la scurt timp după numirea lui Sigmirean.

Inclusiv fostul director general al instituței, Camelia Ilișuan, s-a retras anticipat în pensie. N-a declarat niciodată motivul, dar surse din cadrul instituției spun că a fost supusă unor șicane greu de imaginat, Doina Sigmirean creând de altfel o atmosferă greu de suportat printre toți angajații.

Cine este Vilhelm Szekely, singurul candidat care a trecut examenul scris?

Vilhelm Szekely, directorul executiv de Relații Contractuale, singurul care a luat examenul scris din 6 mai 2021 și printre puținii din țară care au trecut această probă, are o vechime de 21 ani în instituție, din care 16 a fost director general, ceea ce l-a făcut un candidat redutabil, iar experiența și-a spus cuvântul în ziua concursului.

Interviul pentru funcția de director general al CJAS BN va avea loc zilele următoare și, cel mai probabil, Szekely se va reîntoarce în fruntea instituției.

Scoaterea la concurs a funcțiilor vacante de directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate a fost un demers inițiat de fostul ministru al Sănătății – Vlad Voiculescu, căruia, la demitere i s-a reproșat inclusiv acest lucru. De altfel, aseară, fostul ministru Voiculescu scria pe pagina sa de Facebook: „Tocmai s-au afișat rezultatele examenului național scris pentru casele județene de sănătate. 5 din 33 au promovat. Ca să promovezi trebuia notă de peste 7. 19 candidați au luat sub 5. 26 candidați au luat sub 6. 21 nu s-au prezentat la concurs. Mai e mult până departe. Concursurile pe bune sunt însă un început bun.”

 

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. FELICITARI d-lui SZEKELY experienta si stiinta isi spune cuvantul. Cei pusi politic nu au ce cauta in functii de conducere. Dovada examenului!

  2. mno se pare ca lucrurile se corecteaza, pilosii pusi politic nu mai castiga incet incet , mai sa fie, incepe sa-mi placa, doamne ajuta, la somaj da, e alta mninune pusa politic

    • Abordarea la somaj e următoarea conducere înfipta pe linie de partid: ce se compară cu altii mai slabi, tot șef, și se consideră cea mai buna. Contează mult să ai simțul măsurii, să ai decența să îți cunoști nivelul. Nici una nu investește în pregătirea lor se cred deja cele mai bune doar din anturajul frecventat. Mai jos de șef par ca sunt o rușine prin oraș.
      Trăiască partidul usl
      Concursurile sunt soluția pentru a scoate la lumină incompetența și autosuficiența.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...