20 C
Bistrița
joi, iunie 30, 2022

Doris Rai, răspuns pentru Ana Dragu: „Integrare nu izolare. Pentru că vedem abilități nu dizabilități”

Ana Dragu, președintele Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț a făcut un apel către candidații la Primăria Bistrița și către candidații la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Aceasta le-a solicitat candidaților să facă publice proiectele pe care le au pentru persoanele cu dizabilități. Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița, răspunde public acestei solicitări.

Ana Dragu, președintele Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, a făcut ieri un apel către candidații la Primăria Bistrița și Consiliul Județean. Aceasta a socilitat ca toți candidații să facă publice proiectele pe care le au pentru persoanele cu dizabilități. Despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Ana Dragu, apel către candidații la Primăria Bistrița și Consiliul Județean: „Vă provoc să trăiți 30 de zile cu 500 de lei”

Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița, răspunde public acestei solicitări. Redăm integral mesajul mai jos:

În atenția doamnei Ana Dragu, președinte CRRA Bistrița, a persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora din Bistrița și localitățile componente,

Răspund solicitării dumneavoastră de a face publice proiectele destinate persoanelor cu dizabilități din programul meu electoral. Capitolul destinat acestei categorii sociale se numește: „Integrare nu izolare. Pentru că vedem abilități nu dizabilități”.

Ignorate prea mult timp, persoanele cu dizabilități trebuie să simtă că acest oraș este și al lor.

Întâi de toate, accesul persoanelor cu dizabilități în autobuze, în orice magazin sau instituție nu va mai putea fi mimat, trebuie să EXISTE și să fie realmente accesibil.

Cel puțin două locuri de joacă din oraș vor fi adaptate în cel mai scurt timp pentru a putea fi folosite de copiii și tinerii cu dizabilități, cu elemente care să le stimuleze motricitatea și să le aducă bucuria. Pentru că toți copiii sunt copii!

Tinerii și adulții cu dizabilități trebuie integrați în societate cu adevărat, iar mediul de afaceri trebuie încurajat și susținut să le ofere locuri de muncă cărora le pot face față și care i-ar ajuta să se simtă integrați și utili societății.

Pentru a stimula angajarea tinerilor și adulților cu dizabilități, voi propune Consiliului Local adoptarea în cel mai scurt timp a unei Hotărâri de Consiliu Local prin care taxele pentru închirierea domeniului public să fie reduse procentual în funcție de numărul de angajați din această categorie. Propun o reducere cu 20% a taxei de închiriere pentru fiecare angajat cu dizabilități.

Primăria Bistrița TREBUIE să respecte legea și să angajeze în limita posibilităților, dar cu prioritate, personal cu dizabilități.

De asemenea, pentru localitatea componenta Slătinița am gândit înființarea prin fonduri europene, există linii eligibile pentru exercițiul financiar 2021-2027, a unei grădini terapeutice unde persoanele cu dizabilități sau cu afecțiuni psihice să poată urma terapii ocupaționale, oferindu-le în același timp ocazia de a realiza și venituri pentru munca prestată.

În localitatea Ghinda îmi doresc atragerea de finanțări europene pentru înființarea unui Centru de Îngrijiri Paliative destinat bolnavilor în faze terminale care nu pot fi îngrijiți de familii și care trebuie să aibă alternativa unor îngrijiri de specialitate, care să le facă mai ușoară suferința.

Vă mulțumesc că mi-ați adus la cunoștință prevederile Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică, care înființează și administrează unități de asistență socială, care dau primăriilor cadrul legislativ pentru a susține terapia copiilor cu autism și îmi exprim regretul că nu ați găsit până acum înțelegerea și susținerea de care aveați nevoie pentru ca să poată fi decontate orele de terapie pentru cât mai mulți copii. Pot să vă asigur că în cazul în care aș câștiga alegerile pentru funcția de primar veți găsi un partener de bază în Primăria Bistrița, iar proiectele destinate persoanelor cu dizabilități vor fi o prioritate la exercițiul financiar din fiecare an.

Sper ca proiectele mele să fi răspuns așteptărilor dumneavoastră.

Atașez paginile din programul meu electoral care ilustrează proiectele descrise anterior.

Cu respect,

Doris Rai, candidat independent la Primăria Bistrița

(Articol electoral comandat de Rai Doris Gabriela – Candidat Independent, executat de Agenția 215 – portal Bistrițeanul.ro, CUI mandatar financiar: 24200799)

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...