21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Două cadre medicale, mamă și fiică, depistate pozitiv cu COVID-19

Astăzi au fost raportate noi infectări cu coronavirus în rândul cadrelor medicale din Bistrița-Năsăud. O asistentă și mama ei infirmieră au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Acestea au petrecut sărbătorile pascale împreună.

Situația cazurilor de coronavirus este în continuă schimbare. Numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta.

Înainte de sărbătorile pascale autoritățile au făcut din nou apel la responsabilitate și la renunțarea întâlnirilor în familie, mai ales cu persoane în vârstă, care ar putea duce la o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19.

Efectele adverse ale întâlnirilor de familie încep sa se vadă și în județul Bistrița-Năsăud.

Astăzi, o asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și mama acesteia, infirmieră la Spitalul Orășenesc Beclean au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Totul ar fi pornit înainte de Paște când infirmiera era foarte răcită. Totuși, simptomele au fost ignorate de fiica femeii care a decis să petreacă sărbătorile alături de familie.

Surse Bistrițeanul.ro spun că la întâlnire ar fi participat și bunicul asistentei medicale.

Cele două au fost internate la Secția Boli Infecțioase a SJU Bistrița.

Primarul comunei Șintereag, Ioan Bob, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că a aflat de cele două cazuri de la vecini.

„Am aflat și eu de la vecini despre cele două cazuri din localitatea Cociu. Nici o instituție a statului, DSP-ul sau Prefectura nu au binevoit să îmi dea un telefon să mă informeze despre situația aceasta. Dacă eu nu aflu direct de la autorități cum pot să îmi protejez comunitatea? De ce nu ne comunică direct când au rezultatele? Ce au de ascuns? Am vorbit azi dimineața la telefon cu domnul prefect Stelian Dolha și mi-a spus că mă sună înapoi fiindcă intră într-o ședință. Credeți că m-a mai sunat?!”, declară Ioan Bob.

Primarul mai spune că socrul infirmierei este cântăreț la biserica din Cociu, iar astăzi, a aflat pe surse că DSP BN ar fi testat 11 persoane din sat, printre care preoții și alte fețe bisericești care au intrat în contact cu socrul femeii.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița spune că asistenta angajată pe secția de Ortopedie a fost la serviciu toată săptămâna trecută.

„Am testat tot personalul cu care asistenta a fost pe tură. Toți sunt negativi”, declară Gabriel Lazany.

Până în prezent, opt cadre medicale (trei medici, cinci asistenți) și cinci persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere) au fost confirmate cu coronavirus. Dintre acestea, șapte au fost declarate vindecate.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...