1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Două spații noi de terapie, donate de compania TeraSteel Asociației „Autism Europa Bistriţa”

Asociația Autism Europa – Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț, care sprijină copiii și adulții cu tulburări din spectrul autist și boli asociate, a primit o donație semnificativă din partea companiei TeraSteel: două spații noi de terapie.

Una din cele mai mari provocări cu care ne confruntăm este menținerea activității la standardele de terapie pentru care suntem recunoscuți. Există mai multe motive pentru care acest lucru se întâmplă: lipsa de fonduri, lipsa de implicare a statului, numărul insuficient de specialiști, lipsa spațiului. Toate acestea conduc la reducerea accesului la servicii psihologice pentru copiii și tinerii cu tulburări din spectrul autist, care sunt puși în situația să aștepte ani întregi până când se eliberează un loc în centrul nostru. De aceea, sprijinul din partea TeraSteel este foarte important”, a declarat drd.psih. Ana Dragu, președintele Asociației Autism Europa Bistrița.

În urma donației primite, asociația va putea să-și dezvolte serviciile pe care le oferă, aducând astfel speranță și sprijin în viețile celor care se confruntă cu provocări de neurodezvoltare semnificative.

Comunitatea bistrițeană stă la baza succesului nostru în business, deoarece în spatele cifrelor sunt oameni foarte pricepuți care își dedică timp și energie, sunt oameni care iubesc ceea ce fac și totodată iubesc acest oraș. Ne vom implica, de câte ori vom putea, pentru a crește calitatea vieții, în locul în care ne desfășurăm activitatea”, precizează Cosmin Pătroiu, CEO TeraSteel.

TeraSteel este una dintre companiile care se implică constant în proiecte de responsabilitate socială și sprijinire a cauzelor umanitare.

Asociaţia Autism Europa Bistriţa, organizaţie non-guvernamentală, a fost înfiinţată în anul 2007, iar de atunci oferă servicii de informare, conştientizare, consiliere şi educare și organizează cursuri de instruire în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist din judeţul Bistriţa-Năsăud, al familiilor acestora, al specialiştilor şi al comunităţii.

În prezent, AAE are 180 de beneficiari direcţi (copii, tineri, adulți cu tulburări din spectrul autist și familiile acestora) și peste 3.000 de beneficiari indirecţi (cadre didactice, specialiști, autorități publice, comunitate).

De asemenea, asociația continuă să se implice în lobby legislativ, activitate în care a stimulat cu succes legislația relevantă în domeniul dizabilității.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...