12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

VIDEO: Dr. Vlad Beleuzu, despre operațiile în chirurgia toracică și cazurile emoționante din Spitalul din Bistrița

Tânărul chirurg Vlad Beleuzu, specialist în Chirurgie Toracică la Spitalul Județean Bistrița, a vorbit în emisiunea Medicină pe limba ta despre situațiile emoționante cu care s-a confruntat la Spitalul Județean din Bistrița.

Vlad Beleuzu a absolvit Facultatea de Medicină „Carol Davila” din București. Și-a făcut rezidențiatul la Institutul Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

S-a simțit de la început atras de chirurgia toracică și tehnicile ei. Este o ramură a medicinei destul de vastă care se ocupă de tot ce există în cutia toracică – mai puțin cord, vase mari și coloană vertebrală. Chirurgia toracică se ocupă de traumatismele toracice în urma unui accident, de pildă, sau de voletele costale – fracturi ale coastelor care determină o mișcare anormală la nivelul toracelui. Aceasta îngreunează ventilarea plămânilor și necesită intervenție chirurgicală pentru fixare. Tot în cadrul chirurgiei toracice se abordează și tumorile de perete toracic, tumorile pulmonare sau cancerele pulmonare – a mai explicat chirurgul Vlad Beleuzu la Bistrițeanul Live.

Cum a ajuns dr Vlad Beleuzu la Bistrița?

Deși s-a format în școala de medicină din București, Vlad Beleuzu a ales să muncească la Bistrița. „Eram în situația de a decide unde să îmi fac meseria.

A fost și Bistrițeanul.ro o sursă de inspirație cu articolele în care se promova Spitalul Județean din Bistrița. Am văzut că este pe un trend ascendent și că aici s-au finalizat proiecte majore.

M-am gândit că ar putea fi o deschidere și către chirurgie toracică. Am vrut să-mi fac meseria într-un loc în care nu există chirurgie toracică, un loc în care chiar este nevoie de mine…”, a admis dr. Vlad Beleuzu.

Vlad Beleuzu a povestit despre intervențiile chirurgicale pe care le-a făcut la Spitalul Județean din Bistrița.

Cu unul dintre cazurile care l-a emoționat teribil și pe care îl va ține minte toată viața s-a confruntat anul trecut în decembrie. Familia unui pacient îi mulțumea atunci pentru eforturile făcute pentru a ușura suferința tatălui muribund.

A fost o surpriză și un gest foarte frumos din partea familiei. M-a emoționat profund. A fost un caz de ccancer terminal. Am făcut niște gesturi chirurgicale minime, în ideea de a ușura suferința pacientului.

Există un numitor comun în acest colectiv și asta îmi place foarte mult la locul în care muncesc: empatia arătată pacientului și grija față de aceta. Nu că în alte locuri n-ar fi.

Dar îmi place să fac parte dintr-un colectiv unde chiar se pune preț pe așa ceva. Modul în care te adresezi contează foarte mult pentru un pacient aflat în fază terminală. Tonusul psihic contează foarte mult. Un zâmbet, o strângere de mână înseamnă o sursă de energie pentru a mai putea face un pas. Pentru a depăși mai ușor perioada dificilă prin care trec”, a explicat Vlad Beleuzu. 

În funcție de complexitatea intervențiilor chirurgicale, operațiile pot dura de la o oră până la 6 ore. Dar există și zile în care nu se intră în sala de operații, a admis dr. Vlad Beleuzu. 

Tusea seacă persistentă sau tusea cu sânge ar fi semnalele de alarmă în urma cărora pacienții ar trebui să se prezinte la medicul de familie.

Alte detalii despre activitatea chirurgului Vlad Beleuzu și afecțiunile care se tratează la Bistrița puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

Emisiunea „Medicina pe limba ta” este un proiect de educație pentru sănătate inițiat de Bistriteanul.ro și susținut de Policlinica MED TOTAL – Str. 1 Decembrie, Nr 30.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!