23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Povestea Biancăi Bazaliu, handbalista cu cea mai puternică aruncare: de la suspendare pentru dopaj la eroina de la Skopje

Bianca Bazaliu este un nume cunoscut în handbalul național și internațional încă din vremea în care juca pentru naționalele de tineret și junioare. Are 25 de ani și a trecut de la extaz la agonie și înapoi în sportul pe care îl iubește.

În 2014 a luat aurul la Campionatul Mondial pentru junioare organizat în Macedonia. De atunci numele ei era unul sonor: făcea parte din noua generație bună de handbaliste pentru România.

Atunci a fost votată drept cel mai bun intermediar stânga, fiind și a doua marcatoare a turneului cu 76 de goluri marcate.

Mai apoi a făcut parte din naționala de tineret a României și a fost legitimată la CSM București din 2014, imediat după juniorat. Cu tigroaicele, Bazaliu a câștigat Cupa Campionilor în 2016, iar în 2019 s-a despărțit de echipa capitalei și a ajuns la Corona Brașov.

Cu mai mare experiență, Bazaliu era un stâlp de bază în echipa celor de la Brașov. Sub culorile galben-albastru ale Coronei, Bazaliu a luptat și în Cupa EHF până într-un moment dur pentru toate jucătoarele de la Brașov. A fost depistat un tratament aplicat jucătoarelor cu laser intravenos, tehnică interzisă și care se încadra la dopaj. Astfel, Bazaliu a stat 7 luni departe de teren, fiind suspendată.

În 2020 se întoarce la CSM București, dar pentru foarte puțin timp, după care pleacă la Podravka Vegeta în Croația. La Podravka stă puțin, după care este cooptată în lotul de handbal  din Liga Florilor a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Anul acesta, la Skopje, Bianca Bazaliu a făcut surpriza Europeanului. În cadrul EURO 2022 de handbal, la meciul contra Spaniei, foarte important pentru parcursul la european al României, Bazaliu a marcat cu 114 km/h de la aproximativ 15 metri în poarta ibericelor înainte cu 3 secunde de final, când rezultatul era egal (28-28). Astfel, România a câștigat pe “barba” Biancăi, una dintre cele mai bune handbaliste de la European.

VIDEO: Handbalista Gloriei Bistrița, Bianca Bazaliu, a adus victoria României, cu un gol incredibil, în ultima secundă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: