Dreptul la opinie – De ce domnule primar? De ce?! Mai bine dați-vă d e m i s i a !

Dreptul la opinie – De ce domnule primar? De ce?! Mai bine dați-vă  d e m i s i a !

„Peștele de la cap se împute!” – ne învață bogata noastră înțelepciune populară. Din pocinog în pocinog, din lac în puț, din rău în mai rău! Domnule primar, domnule inginer Ovidiu Teodor Crețu am ezitat foarte mult înainte să vă scriu aceste rânduri. Ne cunoaștem de câteva decenii bune. Ați lucrat în zona industrială cu regretatul inginer Petre Centea, cumnatul meu, Dumnezeu să-l ierte, unul din tehnicienii care au creat industria bistrițeană și a dat de lucru la mii de muncitori…

Ați fost acolo, am fost nu o dată împreună la multe acțiuni, eu fiind un tânăr profesor la cel mai mare grup școlar din județ, se numea IUIMCR… Părinții și mai ales bunicii din Bistrița își amintesc cu siguranță. Dumneavoastră erați un om de mare omenie, un intelectual adevărat și un bun inginer.

Mă întreb și vă întreb: de ce v-ați schimbat în asemenea hal?!

Sunteți de nerecunoscut! V-ați pierdut complet dorința de „a face bine cuiva, ceva”. Priviți ca și Liviu Dragnea & comp., peste oameni, prin oameni, când situația vă obligă să stați la același nivel cu ei, sau, de cele mai multe ori, „de sus!” Aveți un aer de aristocrat, de duce, marchiz sau conte… de la curtea lui Ludovic al XIV-lea! Faceți, clar, evident, parte din castingul altui film! Noi, pigmeii, vă plictisim, vă deranjăm.

Suntem tolomaci. Nu putem înțelege rațiunile profunde care au stat, musai, la baza genialului proiect al „pârtiei de schi”, la plantarea de „struți”, divers colorați, la drumul peste apă, pe unde nu are cum să treacă un tir adevărat, ce să mai zic de fie iertatele veverițe+++, de carosabilul reparat pe banii noștri, în curând, deja, pe unele străzi, ca după bombardament!

Infatuarea și tonul atotștiutor de „om superior” care nu coboară din mașina sa reprezentativă să vorbească cu plebea, vă va pune „capacul pe oală” – zice, tot o vorbă populară, înțeleaptă și actuală!

Să discutăm totuși două chestiuni concrete din ultima perioadă:

Prima – taxa pentru parcarea de reședință, a mașinii personale. De la 120 lei la 180 lei!!! Trăiască nașul mare, ca la nuntă!

60 Lei în plus înseamnă după umilele mele cunoștințe de aritmetică o scumpire de 50%, hodoronc-tronc! Nu vreau să mă victimizez, dar nici nu vreau să implic pe alți prieteni. Știți că pensia mea, după 42,5 ani de muncă e de 1.622 Lei! Dacă scad utilitățile, medicamentele și mâncarea… te ia cu răcoare! Trebuie să tac totuși din gură că de bine, de rău, mă mai mișc, dar am colegi de generație și bolnavi și cu pensie mai mică! Ei ce vor face, săracii?! Infatuarea dumneavoastă, domnule primar, s-a transferat și la funcționarii din primărie…Mi s-a spus scurt că dacă nu-mi convine, să renunț că sunt alți „tovarăși de cartier” care au mare nevoie de locul meu de parcare și că nu am decât să-mi vând mașina, „ și atunci nu voi mai avea nimic de plătit”! Asta, spus firește, pe ton de glumă… Ironie, ironie, glumă, glumă, dar a trebuit să plătesc că de mașină am nevoie și nu o pot parca în apartament!

Am să discut cu un prieten avocat să văd ce se poate face… Și nu-i vorba numai de mine, ci de sute de oameni!

A doua chestiune se referă la o atitudine civică, majoritar  î m p o t r i v ă, unde prietenul Marius Bălan m-a rugat să particip. Este vorba de ședința din data de 30 mai de la Primăria Bistrița. Îmi pare rău, dar sănătatea nu mi-a permis să mă deplasez până în centru. Articulațiile m-au blocat în casă… Nu am fost la discuția publică, dar punctul meu de vedere e clar și bine cunoscut: sunt împotriva a tot ce ucide spațiul verde, ne mănâncă oxigenul și ne nenorocește copiii și urmașii noștri! Degeaba, fix degeaba! Ca și la ședința din urmă cu un an pe tema Pădurii Codrișor, la care am luat parte, consilierii majorității fiind cei mai numeroși au votat în favoarea proiectului futurist și acesta se va face!

Bine că nu am participat că-mi nenoroceam și tensiunea de eram în sală! „ Să-i fi văzut cum jubilau! – îmi povestea prietenul Ion care a fost în sală! Rușine! Rușine! Rușine!

Ce să vă mai spun domnule inginer Ovidiu Teodor Crețu? Mă adresez așa, că primar, îmi pare rău, sigur nu mai sunteți!

Faceți aceeași greșeală pe care o aud și văd și la București: domnii Dragnea, Ștefănescu, Iordache, Nicolicea, Toader, doamnele Firea, Olguța, Viorica etc. – „suntem o majoritate!” Fals! Și greșit! Această majoritate se raportează la un procent din cei care au fost atunci la vot, nu la toți votanții din România, sau din Bistrița, în cazul nostru! Dincolo de procente, orice inițiativă politică, administrativă, trebuie să fie în favoarea României, a Românilor și nu a unui grup restrâns aflat la adăpostul „câștigării alegerilor”! E o chestiune de bun simț, complet încălcată la ora actuală!

„Aleșii” – cum le place să li se spună – sunt în slujba poporului și nu invers!

Îngâmfarea, falsa superioritate, aroganța, prostia, școala mai mult ne, decât făcută, toate acestea sunt elementele care le vor grăbi sfârșitul!

De aceea, domnule inginer Ovidiu Teodor Crețu, din respect față de tatăl dumneavoastră, un om de carte, cu frică de Dumnezeu, din respect față de generația lui +++ Petre Centea dați-vă DEMISIA! Cereți-vă scuze bistrițenilor și lăsați fotoliul de edil unui om care trebuie să întrunească obligatoriu, următoarele condiții:

– să aibă o pregătire universitară adevărată, nu la vreo „facultate din scara blocului”!

– să aibă o profesie clară din care a trăit efectiv cel puțin 10 ani!

– să vorbească cursiv engleză și dacă se poate și germană sau franceză!

– să fie familist adevărat, cu copii!

– să fie cinstit!

– să fie bun gospodar!

– să urmărească numai interesul  Bistriței și al bistrițenilor!

– să știe că pe perioada mandatului nu se află acolo pentru nicio afacere personală!

– să asculte întotdeauna de vocea majorității!

– să se înconjoare de specialiști cinstiți, adevărați!

– să dea permanent dovadă de transparență în tot ceea ce întreprinde!

– să fie modest și respectuos cu toți concitadinii! etc.

Fișa personală poate și trebuie să continue. Precizez că nu fac politica niciunui partid și, la anii mei, nu vreau să candidez pentru vreo funcție, indiferent unde. Cred cu tărie că viitorul primar trebuie să corespundă acestei fișe. Cred că este bine să aibă 45 – 50 de ani și, în plus, să-și facă treaba cu dăruire și abnegație, așa cum face Emil Boc la Cluj-Napoca, sau Ilie Bolojan la Oradea, respectiv Mihai Chirică la Iași.

Să nu-mi spuneți că nu vom găsi un asemenea om, între oameni și la noi în Bistrița, că nu accept. Îi voi da tot concursul și ajutorul. Doamne ajută! Să se termine odată cu tranziția, furtul și improvizațiile! Numai așa vom putea privi cu fruntea sus către Europa, unde, de fapt am fost dintotdeauna, oricât au încercat unii să se revendice de la Moscova!

Împușcat la vânătoare! ianuarie 16, 2021 - Polițiștii și salvatorii au fost solicitați azi în Rebrișoara la un accident....mai neobișnuit. Un bărbat ce se afla la vânătoare a fost împușcat de partenerul său.
NE PLACE… că la noi numără prefectul centrele de vaccinare fix ca-n Caragiale ianuarie 16, 2021 - Ca-n Caragiale și astăzi, la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, la 136 de ani distanță de când a fost scrisă comedia "O scrisoare pierdută"! A numărat prefectul Stelian centrele de vaccinare și i-au dat 13, din care 11 operaționale, fiind de fapt trei, practic două. La fix i-au ieșit, ce n-ați înțeles?!
Frig este, zăpadă este, bistrițenii tot pe Dealul Budacului se distrează! Pârtia Cocoș, închisă! ianuarie 16, 2021 - A nins aproape neîntrerupt, în tot județul, în ultimele zile. Temperaturile au scăzut muuult sub minus. Cum e weekend, bistrițenii se distrează...pe Budac. Pârtia Cocoș e încă închisă. Există doar promisiuni...
Profesoară corigentă la lecția umanității: A abandonat un câine în ger, aruncându-l dintr-un sac ianuarie 16, 2021 - Un gest observat în zona RAAL Bistrița a oripilat internauții. Dintr-o mașină a fost aruncat, la marginea drumului, un câine. Un participant la trafic a făcut imediat poze și a distribuit în mediul online. Câinele nu a mai fost găsit, deși numeroși iubitori de animale au mers în căutarea lui. Mașina din imagini aparține fostei directoare a școlii din Budacul de Jos. CUM explică profesoara gestul făcut:
BN: 3 cazuri noi, patru decese și trei bistrițeni vindecați, în ultimele 24 de ore ianuarie 16, 2021 - DSP BN a anunțat 33 de teste pozitive, în ultimele 24 de ore. Patru bistrițeani au decedat și trei au fost declarați vindecați, în contextul pandemiei. Totodată, 29 de pacienți au fost externați.
VIDEO – DISPAR 26 de clase a IX-a din anul școlar 2021 – 2022 ianuarie 16, 2021 - Elevii care finalizează școala gimnazială în acest an școlar trebuie să-și gândească bine planurile pentru viitor. În anul școlar 2021 – 2022 vor dispărea 26 de clase de liceu, școală profesională și învățământ dual. Deputatul Daniel Suciu consideră că acest lucru a fost urmărit odată cu schimbarea directorilor de școli.
Probleme cu vaccinarea, în etapa a II-a! Inclusiv ministrul Voiculescu recunoaște! ianuarie 16, 2021 - Etapa a II-a de vaccinare a fost demarată ieri, la nivel național, cu președintele Klaus Iohannis care a dat startul, vaccinându-se public. La câteva ore de la începerea etapei, au apărut și problemele. Platforma de programare a dat erori, iar centrele de vaccinare au fost...închise. Inclusiv ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut public că există probleme, după ce înainte se lăudase că totul merge ca pe roate.
La Spitalul Județean nu se mai poate vaccina! EROARE de sistem, au închis centrul de vaccinare ianuarie 16, 2021 - Haosul din organizarea campaniei de vaccinare începe să se vadă. La Spitalul Județean nu se mai pot administra vaccinurile dintr-o eroare a sistemului, care a declarat închis centrul de vaccinare care funcționase aici în etapa I a campaniei de vaccinare, omițând că același centru a fost declarat funcțional și în etapa II. Situația ar fi la fel în toată țara.
Descoperă iarna și frumusețea munților noștri, străbătând cele 8 trasee de drumeții din Poarta Transilvaniei ianuarie 16, 2021 - A venit iarna, în toată splendoarea ei! Iar Bistrița Năsăud are zone în care iarna poate fii admirată în toată splendoarea sa. Există OPT trasee pentru drumeții, în această perioadă, în Poarta Transilvaniei. Echipați corespunzător, puteți vedea frumusețile naturii și ale iernii într-o escapadă de bine meritată.
Liceul de Arte rămâne fără clasa de Arhitectură! Fiecare liceu, obligat să renunțe la o clasă – ordin de la ISJ ianuarie 15, 2021 - Revoltă, indignare și disperare printre părinții din Bistrița, care au fost informați în această după-amiază de directorii școlilor că zeci de clase de liceu vor fi desființate în acest an. Între acestea, și clasa de Arhitectură a Liceului de Arte „Corneliu Baba” - unică în județ și chiar în regiune. Concurența aici este foarte mare, specializarea atrăgând anual elevi din Vatra Dornei sau Suceava. ISJ BN a transmis decizia azi, în jurul orei 16.00, fără a prezenta criteriile de selecție. Fără a da posibilitatea directorilor să reacționeze sau să-și susțină punctul de vedere...
GAFĂ de proporții a PNL BN: Numire politică a lui Adrian Crișan, pe lângă lege ianuarie 15, 2021 - Tenismenul Adrian Crișan este susținut la șefia Direcției Naționale Antidoping de... PNL BN. Ce nu pare să știe primarul Bistriței, Ioan Turc, jurist de meserie, este faptul că este vorba despre o funcție unde unde se cere independență politică, mai ales că Federația Mondială Antidoping sancționează dur orice imixtiune politică.
Prefectul Stelian Dolha l-a găsit pe „Elvis” de Bistrița și îl vrea model în campania de vaccinare ianuarie 15, 2021 - Prefectul Stelian Dolha intenționează să se folosească de imaginea unei personalități cunoscute a Bistriței pentru a promova vaccinarea, așa cum Elvis Presley, în 1956, a popularizat vaccinarea contra poliomilitei, vaccinându-se public. Acesta va apela la ultramaratonistul Tibi Ușeriu.
De luni începe a doua etapă de vaccinare și la Bistrița! CUM vă puteți programa: ianuarie 15, 2021 - Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat azi, dând astfel startul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare anti-COVID. LA Bistrioța, vaccinările vor începe de luni, la POliclinică - Clădirea Pediatriei. CUM vă puteți programa:
Primarul Doru Crișan, revoltat de dispariția unei clase, la liceul din Prundu Bârgăului. Replica profesorului Mihai Mureșan, șeful ISJ BN: ianuarie 15, 2021 - primarul Doru Crișan din Prundu Bârgăului a comentat, revoltat, dispariția unei clase în planul de școlarizare, la Liceul „Radu Petrescu”. „În loc să avem un trend ascendent în sistemul de învățământ la nivel local și nu numai, în loc să ne dezvoltăm prin crearea de oportunități, tindem spre regres...”. Mihai Mureșan, șeful ISJ BN, susține că lucrurile nu stau așa:
FOTO/VIDEO Accident spectaculos la benzinărie: două mașini s-au ciocnit, una s-a răsturnat printre pompe ianuarie 15, 2021 - Un accident spectaculos a avut loc în această după-masă în localitatea Susenii Bârgăului. Două autoturisme s-ar fi ciocnit într-o benzinărie, unul dintre ele răsturnându-se printre pompe în urma impactului. Un bărbat de 21 de ani a fost rănit.
Bârgăuanul ce și-a înjunghiat fratele, după gratii! CÂT va sta în închisoare: ianuarie 15, 2021 - Doi frați s-au luat la ceartă în luna septembrie a anului 2019. Fratele mai mare a scos cuțitul și l-a înjunghiat pe celălalt. Ieri, bârgăuanul a fost încarcerat în Penitenciarul Bistrița, având de ispășit pedeapsa pentru tentativă de omor.
VIDEO – Deputatul Daniel Suciu: E clar de ce la Bistrița mai e nevoie de un subprefect! Ca să știe CUM să comunice ianuarie 15, 2021 - Primarul Bistriței explica ieri că vom avea doi subprefecți. În cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD BN, deputatul Daniel Suciu a găsit și motivul ”Ca să știe CUM să comunice”. Asta după ce social-democrații au primit un răspuns hilar la o petiție depusă la Instituția Prefectului.
LPS Bistrița s-a restras din Campionatul Național de Handbal! Costuri U-RI-A-ȘE impuse de Federație! ianuarie 15, 2021 - Campionatul Național de Handbal debutează astăzi, la șase luni distanță, din cauza pandemiei. Din nefericire, Bistrița nu va avea echipă, LPS Bistrița retrăgându-se. Federația a impus costuri U-RI-A-ȘE și a programat meciurile în așa fel înccât jucătorii sunt nevoiți să se suprasolicite, apărând astfel riscul de accidentare. 
BN: 26 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, două decese și trei bistrițeni declarați vindecați ianuarie 15, 2021 - DSP BN a raportat 26 de noi cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului. Totodată, s-au înregistrat două decese. iar trei bistrițeni au fost declarați vindecați. Altor patru bistrițeni le-au reieșit testele pozitive, iar 36 de pacienți au fost externați.
VIDEO – Deputatul Bogdan Ivan: Când sindicaliștii din sănătate își cereau drepturile, prefectul era plecat să-și păzească locul la București ianuarie 15, 2021 - În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Bogdan Ivan a criticat modul în care prefectul gestionează banii contribuabililor. Acesta l-a acuzat totodată pe Stelian Dolha că atunci când sindicaliștii din sănătate își cereau drepturile, în fața instituției Prefectului, acesta era plecat ”să-și păzească postul, la București„.
DE CITIT: Conştiinţa noastră mai bună… „Eminescu – începutul continuu” ianuarie 15, 2021 - Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) a fost celebrată astăzi și la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din Bistrița, acolo unde a fost prezentat volumul, „Eminescu – începutul continuu”, publicat recent de Irina Petraș, președintele Uniunii Scriitorilor Români, filiala Cluj. 
Bistrițenii pot propune proiecte pentru oraș, printr-o aplicație. Primăria Bistrița le finanțează pe cele mai bune ianuarie 15, 2021 - Începând de săptămâna viitoare, bistrițenii vor putea propune proiecte pentru oraș, prin intermediul aplicației City Health, folosită deja pentru semnalarea problemelor din municipiu. Cel mai bune proiecte vor fi finanțate de Primăria Bistrița și implementate.
Etapa a II-a de vaccinare începe la Bistrița cel mai devreme luni. Prefectul habar n-are câte centre funcționează în județ ianuarie 15, 2021 - Teoretic, etapa a doua de vaccinare începe astăzi, practic nu mai devreme de luni, cel puțin în Bistrița. Județul nostru va avea doar trei centre de vaccinare pentru această etapă, toate în Bistrița, ceea ce înseamnă că cei programați pentru această etapă trebuie să vină în reședința de județ.
TOP preferințe 2021: Ce colegii și licee preferă elevii de clasa a VIII-a din Bistrița-Năsăud ianuarie 15, 2021 - Un studiu realizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud ne dezvăluie care sunt preferințele elevilor de clasa a VIII-a din județ, atunci cînd este vorba de alegerea colegiului pe care îl vor urma. Studiul a fost realizat pe baza unui chestionar online la care au răspuns 1146 elevi. TOP preferințe: Studiul publicat...
START etapa II de vaccinare! Președintele se vaccinează azi, public ianuarie 15, 2021 - Etapa a II-a de vaccinare anti-COVID începe astăzi. Președintele Klaus Iohannis se va vaccina public, tocmai pentru a da un exemplu. Ministrul Sănătății solicită ca dovada vaccinării să fie trimisă electronic, pentru cei ce doresc să călătorească în țări care IMPUN vaccinarea ca și condiție de a lăsa străinii să-i viziteze.
AQUABIS: Sfaturi pentru a evita îngheţarea contorului şi a conductelor interioare ianuarie 15, 2021 - Aquabis transmite consumatorilor din Bistrița-Năsăud câteva sfaturi care să-i ajute să evite îngheţarea contorului şi a conductelor interioare: NU folosiţi flacără deschisă pentru dezgheţarea conductelor sau a contoarelor!
Primăria Bistrița va subvenționa în continuare taxa de salubritate. Ia în calcul ca în viitor „bogații” să plătească mai mult ianuarie 15, 2021 - Potrivit primarului Ioan Turc, taxa de salubritate nu va fi mai mare în acest an, municipalitatea luând hotărârea să o subvenționeze în continuare. Cu toate acestea, edilul ia în calcul pentru viitor ca cei mai avuți dintre bistrițeni să nu mai beneficieze de această „reducere”.
Iubitorii de schi vor putea aluneca pe Cocoș weekendul acesta, doar dacă zăpada e cum trebuie ianuarie 14, 2021 - Deocamdată nu se știe dacă pârtia Cocoș va fi deschisă în acest weekend, în ciuda ninsorilor abundente din ultimele zile. Potrivit primarului Ioan Turc, pârtia se redeschide doar dacă zăpada e cum trebuie și va fi disponibilă doar partea destinată copiilor și începătorilor.
ULTIMĂ ORĂ: Președintele anunță deschiderea școlilor în 8 februarie! Se revine la scenarii: ianuarie 14, 2021 - Președintele Klaus Iohannis a anunțat că din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor deschide. Unitățile de învățământ vor funcționa pe bază de scenarii determinate de incidența cazurilor COVID în fiecare localitate. AFLĂ ce se va întâmpla cu școala din localitatea ta:
VIDEO: Unul dintre cei mai valoroși jucători de tenis de masă, propus pentru șefia Agenției Națională Antidoping ianuarie 14, 2021 - PNL BN a primit 3 poziții asimilate funcției de secretar de stat. Printre ele se numără și șefia Agenției Naționale Antidoping, unde formațiunea politică îl susține pe unul dintre cei mai valoroși jucători de tenis de masă, Adrian Crișan.