Dreptul la opinie – De ce domnule primar? De ce?! Mai bine dați-vă d e m i s i a !

Dreptul la opinie – De ce domnule primar? De ce?! Mai bine dați-vă  d e m i s i a !

„Peștele de la cap se împute!” – ne învață bogata noastră înțelepciune populară. Din pocinog în pocinog, din lac în puț, din rău în mai rău! Domnule primar, domnule inginer Ovidiu Teodor Crețu am ezitat foarte mult înainte să vă scriu aceste rânduri. Ne cunoaștem de câteva decenii bune. Ați lucrat în zona industrială cu regretatul inginer Petre Centea, cumnatul meu, Dumnezeu să-l ierte, unul din tehnicienii care au creat industria bistrițeană și a dat de lucru la mii de muncitori…

Ați fost acolo, am fost nu o dată împreună la multe acțiuni, eu fiind un tânăr profesor la cel mai mare grup școlar din județ, se numea IUIMCR… Părinții și mai ales bunicii din Bistrița își amintesc cu siguranță. Dumneavoastră erați un om de mare omenie, un intelectual adevărat și un bun inginer.

Mă întreb și vă întreb: de ce v-ați schimbat în asemenea hal?!

Sunteți de nerecunoscut! V-ați pierdut complet dorința de „a face bine cuiva, ceva”. Priviți ca și Liviu Dragnea & comp., peste oameni, prin oameni, când situația vă obligă să stați la același nivel cu ei, sau, de cele mai multe ori, „de sus!” Aveți un aer de aristocrat, de duce, marchiz sau conte… de la curtea lui Ludovic al XIV-lea! Faceți, clar, evident, parte din castingul altui film! Noi, pigmeii, vă plictisim, vă deranjăm.

Suntem tolomaci. Nu putem înțelege rațiunile profunde care au stat, musai, la baza genialului proiect al „pârtiei de schi”, la plantarea de „struți”, divers colorați, la drumul peste apă, pe unde nu are cum să treacă un tir adevărat, ce să mai zic de fie iertatele veverițe+++, de carosabilul reparat pe banii noștri, în curând, deja, pe unele străzi, ca după bombardament!

Infatuarea și tonul atotștiutor de „om superior” care nu coboară din mașina sa reprezentativă să vorbească cu plebea, vă va pune „capacul pe oală” – zice, tot o vorbă populară, înțeleaptă și actuală!

Să discutăm totuși două chestiuni concrete din ultima perioadă:

Prima – taxa pentru parcarea de reședință, a mașinii personale. De la 120 lei la 180 lei!!! Trăiască nașul mare, ca la nuntă!

60 Lei în plus înseamnă după umilele mele cunoștințe de aritmetică o scumpire de 50%, hodoronc-tronc! Nu vreau să mă victimizez, dar nici nu vreau să implic pe alți prieteni. Știți că pensia mea, după 42,5 ani de muncă e de 1.622 Lei! Dacă scad utilitățile, medicamentele și mâncarea… te ia cu răcoare! Trebuie să tac totuși din gură că de bine, de rău, mă mai mișc, dar am colegi de generație și bolnavi și cu pensie mai mică! Ei ce vor face, săracii?! Infatuarea dumneavoastă, domnule primar, s-a transferat și la funcționarii din primărie…Mi s-a spus scurt că dacă nu-mi convine, să renunț că sunt alți „tovarăși de cartier” care au mare nevoie de locul meu de parcare și că nu am decât să-mi vând mașina, „ și atunci nu voi mai avea nimic de plătit”! Asta, spus firește, pe ton de glumă… Ironie, ironie, glumă, glumă, dar a trebuit să plătesc că de mașină am nevoie și nu o pot parca în apartament!

Am să discut cu un prieten avocat să văd ce se poate face… Și nu-i vorba numai de mine, ci de sute de oameni!

A doua chestiune se referă la o atitudine civică, majoritar  î m p o t r i v ă, unde prietenul Marius Bălan m-a rugat să particip. Este vorba de ședința din data de 30 mai de la Primăria Bistrița. Îmi pare rău, dar sănătatea nu mi-a permis să mă deplasez până în centru. Articulațiile m-au blocat în casă… Nu am fost la discuția publică, dar punctul meu de vedere e clar și bine cunoscut: sunt împotriva a tot ce ucide spațiul verde, ne mănâncă oxigenul și ne nenorocește copiii și urmașii noștri! Degeaba, fix degeaba! Ca și la ședința din urmă cu un an pe tema Pădurii Codrișor, la care am luat parte, consilierii majorității fiind cei mai numeroși au votat în favoarea proiectului futurist și acesta se va face!

Bine că nu am participat că-mi nenoroceam și tensiunea de eram în sală! „ Să-i fi văzut cum jubilau! – îmi povestea prietenul Ion care a fost în sală! Rușine! Rușine! Rușine!

Ce să vă mai spun domnule inginer Ovidiu Teodor Crețu? Mă adresez așa, că primar, îmi pare rău, sigur nu mai sunteți!

Faceți aceeași greșeală pe care o aud și văd și la București: domnii Dragnea, Ștefănescu, Iordache, Nicolicea, Toader, doamnele Firea, Olguța, Viorica etc. – „suntem o majoritate!” Fals! Și greșit! Această majoritate se raportează la un procent din cei care au fost atunci la vot, nu la toți votanții din România, sau din Bistrița, în cazul nostru! Dincolo de procente, orice inițiativă politică, administrativă, trebuie să fie în favoarea României, a Românilor și nu a unui grup restrâns aflat la adăpostul „câștigării alegerilor”! E o chestiune de bun simț, complet încălcată la ora actuală!

„Aleșii” – cum le place să li se spună – sunt în slujba poporului și nu invers!

Îngâmfarea, falsa superioritate, aroganța, prostia, școala mai mult ne, decât făcută, toate acestea sunt elementele care le vor grăbi sfârșitul!

De aceea, domnule inginer Ovidiu Teodor Crețu, din respect față de tatăl dumneavoastră, un om de carte, cu frică de Dumnezeu, din respect față de generația lui +++ Petre Centea dați-vă DEMISIA! Cereți-vă scuze bistrițenilor și lăsați fotoliul de edil unui om care trebuie să întrunească obligatoriu, următoarele condiții:

– să aibă o pregătire universitară adevărată, nu la vreo „facultate din scara blocului”!

– să aibă o profesie clară din care a trăit efectiv cel puțin 10 ani!

– să vorbească cursiv engleză și dacă se poate și germană sau franceză!

– să fie familist adevărat, cu copii!

– să fie cinstit!

– să fie bun gospodar!

– să urmărească numai interesul  Bistriței și al bistrițenilor!

– să știe că pe perioada mandatului nu se află acolo pentru nicio afacere personală!

– să asculte întotdeauna de vocea majorității!

– să se înconjoare de specialiști cinstiți, adevărați!

– să dea permanent dovadă de transparență în tot ceea ce întreprinde!

– să fie modest și respectuos cu toți concitadinii! etc.

Fișa personală poate și trebuie să continue. Precizez că nu fac politica niciunui partid și, la anii mei, nu vreau să candidez pentru vreo funcție, indiferent unde. Cred cu tărie că viitorul primar trebuie să corespundă acestei fișe. Cred că este bine să aibă 45 – 50 de ani și, în plus, să-și facă treaba cu dăruire și abnegație, așa cum face Emil Boc la Cluj-Napoca, sau Ilie Bolojan la Oradea, respectiv Mihai Chirică la Iași.

Să nu-mi spuneți că nu vom găsi un asemenea om, între oameni și la noi în Bistrița, că nu accept. Îi voi da tot concursul și ajutorul. Doamne ajută! Să se termine odată cu tranziția, furtul și improvizațiile! Numai așa vom putea privi cu fruntea sus către Europa, unde, de fapt am fost dintotdeauna, oricât au încercat unii să se revendice de la Moscova!

Șase luni – Atât va ”suporta” pământul mașinile abandonate! Iar autoritățile pot chiar să le vândă iunie 2, 2020 - Un proiect de lege reglementează problema mașinilor abandonate. Astfel, după șase luni de zile, dacă nu e mutată sau revendicată, va fi luată de pe domeniul public. AFLĂ detalii și cine mai trebuie să-și dea acordul:
VIDEO – Un bistrițean a încercat un „botez” ad-hoc într-o baltă, dis-de-dimineață. Un polițist și un pompier l-au „salvat” iunie 2, 2020 - Intervenție neobișnuită pentru pompierii bistrițeni în această dimineață pe strada Burgului din municipiu. După ce a fredonat câteva cântece religioase, un bărbat s-a aruncat într-un bazin cu apă adânc de 4 metri. Acesta s-a ales cu o hipotermie, apa având doar 9 grade.
BN: Încă un deces în contextul pandemiei! Al 29- lea iunie 2, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis o nouă informație privind decesele survenite în contextul pandemiei. Dacă la nivel național numărul deceselor ajunge la 1.279, la noi în județ s-a înregistrat al 29-lea.
Aquabis: Defecțiune pe rețeaua de apă, în două localități ale județului. Străzi din Bistrița, fără apă iunie 2, 2020 - S-a înregistrat o defecțiune, pe rețeaua de apă, în două localități ale județului - anunță Aquabis. Cât timp vor fi afectați locuitorii:
FOTO/VIDEO: Prima zi de „liber” la terase! Bistrițenii nu s-au lăsat speriați de nori iunie 1, 2020 - Terasele din centrul istoric au fost luate cu asalt de bistrițenii care așteaptă de luni bune să se relaxeze la un suc în aer liber. Administratorii de localuri s-au adaptat și au făcut tot posibilul să respecte regulile impuse de Ministerul Sănătății, iar clienții nu s-au lăsat așteptați.
FOTO/VIDEO: Un bărbat a fost spulberat de tren în Livezile iunie 1, 2020 - Un grav accident a avut loc în localitatea Livezile. O persoană a fost lovită de tren. Victima prezenta leziuni incompatibile cu viața.
BN: S-a înregistrat al 28-lea deces al unei persoane diagnosticate cu COVID 19 iunie 1, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis alte decese survenite în rândul celor depistați pozitiv cu COVID 19. Printre ele, și un bistrițean. Astfel, la nivelul județului, numărul celor decedați și depistați cu COVID 19 ajunge la 28.
FOTO/VIDEO – Agresiune la KFC: Ar fi primit un pumn și apoi ar fi fost târât după mașină iunie 1, 2020 - S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, la KFC. Între doi bărbați s-a iscat o neînțelegere. Iar unul s-a ales cu un pumn, fiind târât după mașină. AFLĂ detalii:
TRIUMF: De la liceul din Bistrița, la prestigiosul Conservator din Amsterdam! Zeci de alte premii, în plină pandemie iunie 1, 2020 - Chitaristul Alexandru Grecu, absolvent al Liceului de muzică „Tudor Jarda”, a fost admis la prestigiosul Conservator din Amsterdam. Nu este singurul elev care a punctat o victorie. Deși au traversat o perioadă dificilă, în care mulți s-au străduit să-și mențină echilibrul – micii muzicieni de la „Tudor Jarda” se pot lăuda cu zeci de premii cucerite la concursurile online.
VIDEO Culisele furtului de aproape 10.000 de euro din weekend. Cum a reușit clujeanca să îl convingă pe bătrân să o lase în casă iunie 1, 2020 - Un bătrân de 88 de ani a fost prădat weekendul acesta de aproape 10.000 de euro de o clujeancă de 42 de ani. Aceasta a fost prinsă la scurt timp după furt, bătrânul semnalând la 112 dispariția sumei de bani. Cum a reușit femeia să îl convingă pe bătrân să o lase în casă.
VIDEO: Stadionul „Jean Pădureanu”, într-o ipostază inedită și impresionantă iunie 1, 2020 - Stadionul „Jean Pădureanu” - într-o ipostază inedită și impresionantă, într-un film publicat recent pe pagina de socializare a unei instituții din Bistrița. Mii de obiecte decorative de o rară frumusețe și cromatică oferă stadionului o imagine surprinzătoare:
PAZĂ canină, la Spitalul de pe Someșului?! Sau doar „îngeri păzitori”? iunie 1, 2020 - Bistrițenii care au avut de traversat strada Someșului, astăzi, în jurul prânzului, au avut parte de un peisaj neobișnuit. Chiar în fața secției de psihiatrie de pe strada Someșului, trotuarul părea „ocrotit” de o armată de „îngeri păzitori”.
Bistrița-Năsăud: Un singur caz pozitiv în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.398 persoane infectate iunie 1, 2020 - Avem 336 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un singur caz nou de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 141 de cazuri noi de infecție.
Se caută electrician auto, șef linie sau inginer constructor! NOI locuri de muncă, în Bistrița iunie 1, 2020 - NOI locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, în Bistrița! Locuri disponibile de electrician auto, inginer constructor, excavatorist sau muncitori necalificați la PPPAuto, Betak, Leoni, Consult Imobil, Stewo Plastic sau Amicii Building! Se oferă condiții excelente de muncă și pachet salarial motivant:
FOTO – NERĂBDĂTORI: Copii și părinți, la expoziția LEGO, cu zeci de minute înainte de deschidere iunie 1, 2020 - Mult așteptata expoziție LEGO și-a deschis azi porțile. Cu zeci de minute înainte de ora deschiderii, părinți și copii erau deja prezenți în curtea muzeului. Primii copii s-au bucurat și de cadouri, uitând că au măștile pe năsuc și nu pot să se joace, așa cum o făceau altădată:
Vrei la terasă? Îți lași numele și numărul de telefon și apoi ești servit iunie 1, 2020 - Prima zi de vară vine cu mai multă libertate. Oamenii pot să se plimbe în voie și să servească ceva bun pe terasele localurilor. Doar că, înainte de a fi servit, TREBUIE îndeplinite câteva condiții. Între altele, clienții trebuie să-și completeze într-un registru numele și numărul de telefon.
Rostul de dimineață: Nebunul din tine care știe ce-i bine… iunie 1, 2020 - E chiar aici, în fața ta: Știe absolut totul despre tine. Este chiar nebunul care știe ce-i bine – pentru tine, pentru mine. Dar mai ales pentru tine… Și ar face orice ca să simtă mai bine…
FOTO- COLIBIȚA: Se redeschide Delice Pan – magazin și fast food! mai 31, 2020 - Cine caută relaxarea la Colibița și vrea să mânânce rapid ceva bun sau are nevoie de mici sau mai mari cumpărături pentru vacanța la cabană, inclusiv pâine, carne și produse din carne, să știe că s-a redeschis magazinul Delice Pan, începând de mâine, 1 Iunie! În magazin se găsesc inclusiv produse tradiționale cu specific local, iar dacă v-a prins foamea de la aerul tare din munte să știți că s-a deschis și fast food-ul unde se mânca rapid și ieftin în zonă.
Camerele de supraveghere din oraș, mai mult defecte decât funcționale mai 31, 2020 - Să nu pățești ceva pe domeniul public al Bistriței, fără să ai martori, că nu ai cum dovedi! A pățit-o un bistrițean care a încercat să obțină imaginile de pe o cameră de supraveghere din oraș. Răspunsul polițiștilor locali a fost halucinant ”Mai bine de jumătate nu funcționează”.
Avem primele vinuri Frizzante produse în Bistrița-Năsăud! mai 31, 2020 - Ce surpriză! Nu numai că Bistrița-Năsăud a început să aibă vinuri bune, recunoscute în plan național și chiar internațional, dar se diversifică oferta, facem și finețuri. Italienii de la Lechburg Lechința au scos primele vinuri frizzante, o variantă mai ușoară a vinurilor spumante precum șampania sau prosecco. Pentru această vară avem câteva mii de sticle de frizzante alb și rose marca Lechburg, pe care le gasiți deja pe rafturile celui mai mare magazin de băuturi din oraș - The Drinks Store. 
FOTO: Hai că se poate! Au reparat! mai 31, 2020 - Ieri, o gură de canal de pe o stradă din Bistrița, recent asfaltată, a cedat. Oamenii s-au revoltat și au încercat să rezolve singuri problema. Firma responsabilă de asfaltările din oraș s-a autosesizat în urma publicării articolului în care era semnalizată problema. În această dimineață problema a fost remediată.
Bistrița-Năsăud: Un singur caz pozitiv în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.257 persoane infectate mai 31, 2020 - Avem 335 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un singur caz nou de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 124 de cazuri noi de infecție.
Din 1 iunie, la Muzeul Județean revine fascinanta lume LEGO mai 31, 2020 - Muzeul Județean Bistrița își deschide porțile de mâine, cu tradiționala Expoziție LEGO de primăvară Brickenburg. Ea se adresează atât copiilor cât și adulților, provocați să descopere misterele spațiului prin prisma jocului. Reguli de respectat, pentru vizitarea muzeului:
EXCELENT! Strugurii care dau naștere vinului de Jelna, singurii cu certificat de produs montan mai 31, 2020 - Crama Jelna este singura din țară care face vin din struguri cu certificat de produs montan. Vița de vie se întinde pe 26 de hectare și este situată în zona montană a comunei Cetate.
Rostul de dimineață: La Bistrița, ca la Paris… „Un început timid. Sau poate caraghios…?!” mai 31, 2020 - O celebră tradiție pariziană își face simțită prezența – timid – și la Bistrița. Îndrăgostiți de diverse vârste sau zodii și-au pecetluit iubirea în grilajul podului care duce spre Codrișor! „E un început timid, sau poate caraghios... Mai avem mult de muncit...!”
FOTO: O tânără șoferiță a ajuns cu roțile-n sus după ce a lovit un stâlp de electricitate mai 31, 2020 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Salva. O tânără șoferiță a lovit un stâlp de curent. În urma impactului mașina pe care o conducea a ajuns cu roțile-n sus.
FOTO: Să-ți rupi roțile-n ea reabilitare! mai 30, 2020 - Strada Magnoliei a fost reabilitată de curând. Și, așa cum se cade unei reabilitări....poți să-ți rupi roțile-n ea. O gură de canal a cedat, o mașină s-a avariat. Iar acum, gura de canal e eco- a crescut un copac în ea, fix în mijlocul intersecției.
FOTO: Prinsă la scurt timp după ce a furat aproape 10.000 de euro de la un bunic mai 30, 2020 - O femeie a fost prinsă de oamenii legii, la scurt timp după ce a fost apelat numărul unic 112. Aceasta a fost acuzată că ar fi furat o sumă importantă de bani. 
FOTO: Băiețel de 10 ani, rănit în incendiu! Salvatorii n-au putut ajunge în zonă decât pe jos mai 30, 2020 - Un incendiu a izbucnit într-o zonă izolată din Sîngeorz Băi. Un băiețel de doar 10 anișori a fost rănit. Salvatorii au ajuns în zona indicată doar pe jos, neputând înainta cu echipajele.
FOTO/VIDEO: I-a tăiat calea și s-a făcut nevăzut! Acum stă cu mașina stricată, de luni bune, după ce a evitat impactul mai 30, 2020 - S-a întâmplat în luna februarie, în Groapa Sărății. O autoutilitară a ieșit în DN 17 fără să se asigure. Șoferul unui autoturism care circula regulamentar, în încercarea de a evita impactul, a ajuns pe acostament. Acum așteaptă de luni bune, cu mașina avariată, o soluție: