5.9 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Drumul expres Bistrița-Dej-Cluj și-a pierdut finanțarea de peste 560 de milioane de euro…din pix

Noua variantă a Planului Național de Relansare și Reziliență care se află pe masa Guvernului, nu cuprinde și finanțarea de 568 de milioane de euro, prevăzută inițial, pentru construcția drumului expres Bistria-Dej-Cluj.

Din pix…așa a dispărut finanțarea de 568 de milioane de euro prevăzută pentru amenajarea drumului expres Bistrița-Dej-Cluj. Potrivit BistrițaBusiness, noua variantă a Planului Național de Relansare și Reziliență, aflat pe masa guvernanților nu include și această finanțare.

Prin acest plan, care trebuie aprobat și de Comisia Europeană, este finanțat transportul rutier și feroviar, dar nu numai. Valorea totală a investițiilor depășește 30 de miliarde de euro. Se pare că varianta din toamnă, care includea și drumul expres, a fost respinsă de Comisia Europeană și o altă variantă va fi aprobată de Guvern și propusă din nou Comisiei Europene.

Acesta nu este singurul proiect ce vizează Bistrița-Năsăud ce a fost șters de pe listă. De pe listă a fost ștearsă și o pepinieră ce trebuia să fie amenajată la Sărata, pe aproape 25 de hectare de teren. Era vorba despre o investiție de peste 26 de milioane de euro, ce urma să producă 20 de milioane de puieți anual.

UPDATE:

La auzul acestei vești a reacționat și primarul Ioan Turc, care i-a cerut ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea să reintroducă în PNRR construcția drumului expres.

„Ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu excluderea din ultima variantă a Planului Național de Redresare și Reziliență a drumului expres Cluj-Napoca – Bistrița, estimat la 568 milioane euro. Bistrițenii au nevoie de conectivitate, de infrastructură rutieră modernă, mai ales că traseul amintit ar face legătura și cu tronsonul Bistrița – Vatra Dornei, deja cuprins de CNAIR în planul Autostrăzii Nordului. Sper ca redresarea și reziliența să se aplice și în cazul drumului expres amintit, care ar aduce reale beneficii locuitorilor din această zonă a Transilvaniei. Prin urmare, în numele conjudețenilor mei, îi solicit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să reintroducă în PNRR construcția acestui important obiectiv!”, a spus Ioan Turc.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: