8.5 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Drumul istoric din Munții Călimani își așteaptă curajoșii, la final de august. Cu ce îi așteaptă Via Maria Theresia:

Maratonul Via Maria Theresia se află deja la ediția cu numărul cinci. Organizatorii ne-au obișnuit cu probe care mai de care mai solicitante, iar anul acesta nu se lasă mai prejos. Complexitatea probelor i-au făcut chiar și pe turiști să vină la noi în județ!

Acest drum istoric, numit Drumul Mariei Theresia, a fost construit cu sute de ani în urmă, cu scopul inițial de alimentare a frontului și amplasare a trupelor. Ulterior, acest scop a devenit asigurarea unei legături între două provincii istorice. De atunci şi până în prezent, acest drum nu a mai jucat niciun alt rol important, el rămânand aproape intact sub culmile înnegurate ale Călimanilor.

În prezent, drumul Mariei Theresia se suprapune parțial unui traseu turistic destul de puțin semnalizat, prin urmare foarte rar parcurs de turiști. Puținii drumeți care se încumetă să îl străbată nu știu faptul că drumul lor, care leagă județul Bistrița-Năsăud de județul Suceava, pe vremuri lega Transilvania de Bucovina. La valoarea de monument istoric a drumului Mariei Theresia se adaugă şi valoarea cadrului natural al munţilor Călimani.

Iată cum arată desfășurătorul de anul acesta al evenimentului:

Vineri, 24 august, Piatra Fântânele, Tășuleasa Social

16:00 – 20:00 Sosirea participanților la Tășuleasa. Cei care și-au rezervat loc de campare aici, vor fi conduși la locul de campare din apropierea campusului;

16:00 – 20:00 Împărtirea Kit-urilor de participare + declarații;

19:00 – 20:00 Ședința tehnică;

Sâmbătă, 25 august

Ultra-maraton

05:30 – Control echipament;

06:00 – Start (Cantonul Silvic Tihuța);

Premierea pentru ultra-maraton se va face duminică 26 august, ora 09:00, în campusul Tășuleasa Social.

Maraton

09 :00 – Start (Fosta exploatare minieră de sulf – acces auto până aici din localitatea Gura Haitii)

Concurenții trebuie să se încadreze, în funcție de probă, în următorii timpi: – 5 ore maxim pentru semi-maraton și triatlon – 9 ore maxim pentru maraton – 18 ore maxim pentru ultra-maraton.

Credeați că nu vor fi recompense? Ba bine că nu. Cei de pe primele locuri vor merge acasă și cu premii în bani. Până acum sunt 100 de oameni înscriși la ultra maraton, 200 la maraton, 370 la semi-maraton, 50 la triatlon, 144 la drumeție. Aproape 900 de concurenți s-au decis să accepte provocarea, iar 30% dintre ei sunt chiar străini, veniți din Germania sau Marea Britanie.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: