-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Un năsăudean vrea să cucerească Cupa Mondială de Rally – Raid

Deja cunoscutul pilot Mihai Ban se alătură concurenților Campionatului Mondial de Rally – Raid. Cea de-a 9-a etapă a sezonului este plină de noutăți pentru năsăudean. Acesta speră însă că va urca pe podium.

În perioada 9 – 11 august se desfășoară, în Ungaria, a opta etapă din sezonul 2018 al Cupei Mondiale de Rally-Raid.

După ce în 2017 s-a clasat pe locul IV la categoria TH, năsăudeanul Mihai Ban se întoarce în forță, hotărât să urce pe podium. După etapa din Ungaria, acesta va concura și la Naja Poland.

Mihai Ban este cunoscut ca un împătimit al concursurilor auto, un pilot extrem de bun și dublu vicecampion al României la concursurile auto.

Totuși, această participare îi aduce năsăudeanului o serie de provocări.

În 2017 a concurat cu DaKia, mașina care l-a dus pe podiumuri în România. Totuși, aceasta nu îi oferea șansa de a se clasa printre primii la Hungarian Baja. Așa că și-a schimbat mașina.

Anul acesta, Mihai Ban va pilota o Toyota Hilux Millner R4. Pe lângă aceasta și navigatorul său va fi nou. Brașoveanul Costin Zaharia este campion al României în sezonul 2016 și se află la debut într-o competiție internațională de nivelul celei de lângă Balaton.

„Mă bucur că am putut reveni la Hungarian Baja. Este o etapă dură cu probe rapide și casante. Organizatorii spun că este cel mai bun traseu din ultimii ani. Vom vedea sâmbătă cât de dure au devenit probele comparativ cu ediția din 2017. Regret că, din motive medicale, experimentatul navigator Nelu Nastor, cel alături de care am concurat anul trecut, nu a putut fi alături de noi. Îi mulțumesc lui Costin că a acceptat provocarea de a naviga într-o etapă de Cupă Mondială. Sperăm ca Nelu să se recupereze cât mai repede și îi urăm însănătoșire grabnică! Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit să ajungem aici! Este o onoare să poți lua startul alături de câștigători ai Raliului Dakar și de liderii din clasamentul general al Cupei Mondiale”, a declarat Mihai Ban pentru Autostiri.

Ediția din acest an a debutat aseară, cu un curs festiv și o probă ce a stabilit ordinea de start în cursa efectivă. Mâine sunt programate patru probe speciale care totalizează 409,6 km. Întreaga lungime a Hungarian Baja (legatură și km de probe speciale) este de 606.2 km.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...