12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Drumul Poarta Transilvaniei, ce se întinde pe aproape 80 de kilometri, finalizat!

Astăzi a fost inaugurat ultimul tronson din drumul Poarta Transilvaniei, care se întinde pe nu mai puțin de 80 de kilometri. Autoritățile județene nu vor să se oprească aici și vor să mai facă un tronson care să lege Bistrița-Năsăud, prin Lunca Ilvei, de Suceava.

Consiliul Județean a inaugurat astăzi ultimul tronson din drumul Poarta Transilvaniei. Acesta are 19 kilometri și leagă Ilva Mică de Poiana Ilvei și Măgura Ilvei.

„Cu o garanție de 10 ani, finanțată din fonduri europene și contribuția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, importanta lucrare a prevăzut și consolidarea acostamentelor din beton pe o distanță de 11 km, ziduri de sprijin, amenajarea a 7 km de trotuare, piste de biciclete pe 2 km, realizarea a 73 de drumuri laterale, șanțuri de beton, rigole carosabile din beton și de acostament, dar și 16 podețe noi”, precizează președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

Drumul Poarta Transilvaniei se întinde pe aproape 80 de km și traversează localitățile Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Poiana Ilvei, Ilva Mică, Strâmba, Josenii Bârgăului, Bistrița-Bârgăului, Mureșenii Bârgăului, Colibița și Mița. Investiția ajunge la 12,7 milioane de euro.

Consiliul Județean vrea să mai realizeze un tronson care să lege Bistrița-Năsăud de Suceava, prin Lunca Ilvei. Acesta ar putea fi realizat din economiile realizate la acest proiect:

„La propunerea domnului primar Lupsan, încă de anul trecut am încercat să găsim soluții pentru a  putea finaliza și partea până la limită cu județul Suceava. Avem disponibilitatea, doar că timpul e foarte scurt, dacă reușim până în primăvara anului viitor să facem toate schimburile acestea vom putea să facem acest tronson din economii, dacă nu vom face în următorul exercițiu financiar. Vom face toate eforturile să finalizăm și acest ultim tronson, care ar deveni lotul 6 din Poarta Transilvaniei”, a mai spus Radu Moldovan, la inagurarea ultimului tronson al acestui drum.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Felicitări ! ,,Poarta Transilvaniei” pentru moldoveni ! Dar până la Lunca Ilvei nu au cum să ajungă , așa că ar fi mai potrivit numele de Poarta Mâței sau Miței sau mai bine Poarta Luncii. .. Sărbători cu pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...