20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Bustul Regelui Mihai din parc a „făcut cu ochiul” procurorilor și atrage un dosar penal. Ce fapte sunt cercetate:

Amplasarea pe repede-nainte a bustului Regelui Mihai în Parcul Municipal care a ajuns și să-i poarte numele nu s-a făcut tocmai legal, după cum atrăgea atenția și Bistrițeanul.ro. Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a deschis un dosar penal în acest sens:

În luna octombrie a acestui an, în Parcul Municipal a fost amplasat un bust al Regelui Mihai I al României. Tot atunci a fost rebotezat și Parcul Municipal, care a primit numele regelui.

Amplasarea bustului a fost făcută pe repede-nainte și fără autorizație, după cum dezvăluia chiar Bistrițeanul.ro în perioada respectivă. Practic, municipalitatea a început demersurile pentru autorizarea amplasării bustului, însă abia când acesta era deja pus în parc.

Pe lângă autorizația de construire ce trebuia eliberată chiar de către Primăria Bistrița, mai era nevoie de un aviz referitor la concepția artistică a lucrării oferit de Comisia Monumentelor și altul privind protejarea monumentelor istorice.

În cele din urmă au apărut și aceste avize, dar tot așa după ce bustul fusese deja amplasat în parc și inaugurat. Despre cât de legal a fost făcut totul a scris Bistrițeanul.ro AICI.

Lucian Ion Petraș, reprezentantul Asociației România Eco și al Asociației Patrimoniul Transilvan a sesizat Instituția Prefectului și chiar Inspectoratul de Poliție Județean. Dacă Instituția Prefectului s-a spălat rapid pe mâini (mai multe detalii AICI), sesizarea care a ajuns la IPJ BN s-a transformat într-un dosar penal:

„Ca urmare a sesizării formulate de dvs, la nivelul IPJ Bistrița-Năsăud, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a fost constituit dosarul nr. 3585/P/2021, având ca obiect comiterea infracțiunilor de executarea fără autorizație de construire sau desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia și abuz în serviciu”, se arată în răspunsul primit de Lucian Ion Petraș, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, care, se pare, a preluat dosarul.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: