7.3 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

După 5 ani de când a fost condamnat definitiv, consilierii locali i-au retras titlul de Cetățean de Onoare

Miron Mitrea a primit titlul de „Cetățean de onoare al Bistriței” în 2002. Totuși, în 2015, acesta a fost condamnat definitiv, fiind încarcerat. Cum acest lucru contravine condițiilor de acordare a titlului, ecologiștii au cerut retragerea acestui drept. Ieri, consilierii locali au votat și i-au retras, oficial, titlul de Cetățen de Onoare al Bistriței.

Consilierii locali din 2002, de pe vremea când Vasile Moldovan era primar al municipiului, i-au acordat lui Miron Mitrea titlul de „Cetățean de onoare al Bistriței”.

În 2015 însă, Miron Mitrea este condamnat pentru luare de mită, și ajunge să execute un an și trei luni în închisoare.

În 2019 acesta a fost consultantul de campanie al Vioricăi Dăncilă, fostul lider al PSD și candidat la funcția de șef al statului.

La finele anului 2019, consilierul PER, Teodor Mârza, a cerut ca să-i fie retras titlul de cetățean de onoare.

Motivația?- o condamnare penală contravine condițiilor de acordare a acestui titlu.

Ieri, pe masa consilierilor, s-a aflat proiectul de retragere a titlului.

Astfel, la 18 ani de la oferirea acestui titlu, și la cinci ani de la condamnarea sa definitivă, Miron Mitrea nu mai face parte parte din Cetățenii de Onoare ai orașului Bistrița.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.