20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

După ce au cucerit Valea Someșului, Cofetăria Moldovan a ajuns și la Bistrița! Pe Pietonal, cu prăjituri după rețete vechi, făcute din ingrediente naturale

Se poate să te transformi dintr-o gospodină pricepută la prăjituri căutată de toată lumea într-un laborator modern de cofetărie? Se poate! Se poate să-ți ții copilul acasă, să nu-l lași să meargă în străinătate și să lucrați împreună cu drag? Se poate! Se poate să începi o mare afacere cu fonduri europene modeste pentru antreprenori? Se poate! Și toate le-a demonstrat Laboratorul Cofetărie Moldovan, de la Rodna, în care mamă și fiu și-au pus toată priceperea și entuziasmul pentru a oferi clienților prăjiturile vechi, clasice, din ingrediente naturale, ca pe vremuri. De câteva zile îi găsiți și în Centrul Vechi al Bistriței.

Floarea Moldovan face prăjituri de când se știe și așa s-a făcut cunoscută nu doar între consătenii din Rodna, ci și din restul satelor de pe Valea Someșului. Ani la rând oamenii i-au comandat acasă prăjituri și torturi pentru evenimentele din viața lor (aniversări, nunți, botezuri) sau pentru sărbători.

Le știe face exact cum a învățat acum mulți ani, când a făcut școala de patiserie, cum era pe vremuri. Folosește ingrediente naturale și orice desert își pune în cap să îl facă îi iese nemaipomenit de bun. Face încă ișlere după rețeta veche, cremeș cu lapte și ouă, nu din prafuri și prăjiturile de casă ale gospodinelor pricepute: Fanta, Regina, Albinița, Doboș, Lapte Praf (ciocolata de casă), Foi de bezea, etc.

Câțiva ani, de groaza controalelor, s-a lăsat de făcut prăjituri la cererea sătenilor, mai făcea doar pentru prietenii apropiați sau pentru familie. Nu credea că va mai face asta vreodată, deși era marea ei pasiune. Fiul cel mare plecase cu câțiva ani în urmă, în Norvegia, la muncă și urma să meargă pe același drum și băiatul cel mic, Darius, ispitit cu un salariu de 7000 de Euro, chiar dacă pentru o muncă grea, în construcții.

Acesta a fost momentul în care părinții, necăjiți că ar putea rămâne singuri, în țară, au decis să îi facă pe plac mezinului și să pună bazele LABORATOR COFETĂRIE MOLDOVAN și să ducă rețetele mamei mai departe și la un alt nivel. Mai departe, Dumnezeu parcă le-a deschis toate ușile și le-a împlinit visul.

Era prin 2019 când au decis să facă laboratorul și chiar în acel an au avut oportunitatea unei finanțări printru program pentru antreprenori al Primăriei Rodna. Darius Moldovan a urmat cursurile destinate tinerilor antreprenori și a accesat o finanțare de 25.000 Euro pentru a cumpăra utilajele de laborator.

Mai departe, în câteva luni, Darius a ridicat alături de tatăl său și încă cineva clădirea laboratorului de cofetărie, cu o suprafață de 300 metri pătrați, gândită astfel încât să nu le lipsească nimic și să îndeplinească toate condițiile. Au vândut pentru visul lor toate pământurile și când ajungeau la o răscruce și credeau că nu vor reuși, Dumnezeu le mai deschidea o cale. Pandemia i-a surprins lucrând la clădirea laboratorului și au avut și un mare noroc, au cumpărat materialele înainte de scumpire, plus că au mai primit un răgaz în cadrul proiectului cu finanțare europeană și așa au reușit să lucreze în tihnă și bine.

În 3 ani, Cofetăriile Moldovan au ocupat și cucerit Valea Someșului și au ajuns în inima Bistriței

După ce construcția a fost gata, au cumpărat utilajele necesare și Floarea Moldovan s-a apucat de făcut ce știa mai bine: prăjiturile de casă care au făcut-o celebră în Rodna și pe toată Valea Someșului. De cealaltă parte, Darius Moldovan s-a apucat cu entuziasmul și energia specifică tinereții de marketing, astfel încât produsele lor să se vândă zi de zi repede și bine. Au deschis mai întâi în Rodna, pe str. Horea, nr. 1204 prima cofetărie, a urmat Maieru, unde localnicii știu că îi găsesc pe str. Principală, nr. 1152, apoi Năsăud, în parcarea Lidl, de pe B-dul Grănicerilor, nr. 24A, iar de duminică îi găsiți și în Bistrița, pe Pietonal, str. Liviu Rebreanu nr. 32, chiar lângă terasa Jacqueline.


Fiecare cofetărie are un design aparte, modern, unde și-a pus amprenta Adriana, iubita lui Darius. De altfel, în jurul cofetăriilor Moldovan începe și povestea lor de dragoste. Erau prieteni, Adriana și-a pus în practică ideile de design la primul spațiu și mai departe au rămas împreună.

Au adus la Bistrița toate prăjiturile de casă care au făcut-o celebră pe Floarea Moldovan pe toată Valea Someșului. Au găsit un spațiu mititel chiar în Centrul Vechi, la nr. 32 și l-au amenajat discret, elegant, cu mult bun gust. Au 12 locuri unde cei aflați în trecere pot savura o prăjitură bună (musai să încercați eclerele, ișlerul și prăjitura Ora 12). Mai mereu veți găsi în vitrină platouri cu prăjiturile lor cele mai iubite, astfel încât să le puteți lua acasă repede să impresionați musafirii sau să vă răsfățați colegii cu ocazia aniversărilor, de exemplu.

Evident, în perioada sărbătorilor puteți comanda sortimentele preferate în platouri mixte. De exemplu, acum se preiau în toate cofetăriile lor comenzile pentru Paște.

La Bistrița au adus și un dozator de înghețată, cu sortimente preparate de ei, tot în laborator și, în curând, toate bunătățile le veți putea savura și pe terasa lor. Și dacă ajungeți pe la ei, musai să încercați și cafeaua lor, una specială, adusă doar de ei în județ, un mix perfect gândit și prăjit pentru iubitorii de cafea.

Pentru comenzi puteți suna la tel. 0745.884818 sau 0740513233.

Pentru a fi la curent cu ofertele și surprizele dulci dați un Like paginii lor de Facebook Laborator Cofetărie Moldovan și nu veți scăpa nimic.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: