26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

E OFICIAL! Elevii merg la școală în continuare. Rata de ocupare a paturilor Covid din spital, sub 75%

Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că rata de ocupare a paturilor din spitalele din Bistrița-Năsăud care primesc bolnavi cu Covid este sub 75%. Asta înseamnă că elevii continuă să meargă la școală. La o rată de ocupare ce trece de 75%, cursurile se mută online.

Copiii vor merge în continuare la școală și grădiniță săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Școlar Județean, care precizează că rata de ocupare a paturilor Covid din spitalele din județ permite acest lucru.

„Potrivit datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, rata de ocupare la nivel județean este sub 75%, ceea ce înseamnă că toate unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud vor începe semestrul al II-lea în format fizic”, a precizat Inspectoratul Școlar Județean, într-o informare de presă.

Vă reamintim faptul că începând din 17 ianuarie se aplică alte reguli pentru organizarea școlilor față în față sau online. Se ține cont și de ocuparea paturilor destinate bolnavilor de Covid din județul respectiv. Astfel, pentru ca cursurile să se desfășoare în format fizic e necesar ca rata de ocupare a paturilor să nu treacă de 75%.

În județul nostru, pacienții cu Covid ajung fie la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, fie la Spitalul Orășenesc Năsăud. Joi, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, din cele 93 de paturi destinate Covid, 72 deja erau ocupate.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: