-2 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

E OFICIAL! Elevii merg la școală în continuare. Rata de ocupare a paturilor Covid din spital, sub 75%

Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că rata de ocupare a paturilor din spitalele din Bistrița-Năsăud care primesc bolnavi cu Covid este sub 75%. Asta înseamnă că elevii continuă să meargă la școală. La o rată de ocupare ce trece de 75%, cursurile se mută online.

Copiii vor merge în continuare la școală și grădiniță săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Școlar Județean, care precizează că rata de ocupare a paturilor Covid din spitalele din județ permite acest lucru.

„Potrivit datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, rata de ocupare la nivel județean este sub 75%, ceea ce înseamnă că toate unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud vor începe semestrul al II-lea în format fizic”, a precizat Inspectoratul Școlar Județean, într-o informare de presă.

Vă reamintim faptul că începând din 17 ianuarie se aplică alte reguli pentru organizarea școlilor față în față sau online. Se ține cont și de ocuparea paturilor destinate bolnavilor de Covid din județul respectiv. Astfel, pentru ca cursurile să se desfășoare în format fizic e necesar ca rata de ocupare a paturilor să nu treacă de 75%.

În județul nostru, pacienții cu Covid ajung fie la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, fie la Spitalul Orășenesc Năsăud. Joi, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, din cele 93 de paturi destinate Covid, 72 deja erau ocupate.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: