-11.3 C
Bistrița
miercuri, ianuarie 26, 2022

Radu Moldovan, despre Urmeniș, comuna care primește cea mai mică sumă la început de an: „Este cea mai favorizată din județ în acest mandat!”

La ultima ședință de Consiliu Județean s-au împărțit fondurile din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în acest an. Comuna Urmeniș a primit cea mai mică sumă: doar 200.000 de lei. Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan spune că în ciuda alocării modeste, comuna Urmeniș este cea mai favorizată din județ în acest mandat, având parte de investiții de 4 milioane de euro.

Într-o ședință extraordinară, Consiliul Județean a împărțit aproape 33 de milioane de lei primăriilor din județ, reprezentând cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în acest an.

Dintre orașe, Bistrița a primit cea mai mică sumă – 400.000 de lei, în timp ce Năsăud 750.000 de lei, iar Beclean și Sângeorz-Băi au primit câte un milion de lei. Dintre comune, Căianu Mic, Josenii Bârgăului, Lechința, Prundu Bârgăului, Rodna și Tiha Bârgăului au primit cea mai mare sumă – 800.000 de lei. Cea mai mică sumă a mers la Urmeniș – 200.000 de lei.

Luat la întrebări cu privire la suma mică alocată comunei Urmeniș, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că Urmeniș este cea mai favorizată comună din acest mandat.

„Pentru comuna Urmeniș, Consiliul Județean a făcut un credit de peste 4 milioane de euro. Dacă mai găsiți un Consiliu Județean care să ducă într-o comună cu 2.000 de locuitori o investiție de peste 4 milioane de euro vă stau la dispoziție. Cred că Consiliul Județean face ca de fiecare dată tot ce poate să sprijine comunitățile. În mod special comuna Urmeniș este cea mai favorizată comună din județul Bistrița-Năsăud în acest mandat”, a declarat Radu Moldovan, la ședința de CJ.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cu toate ca a primit atâția banii in acest mandat…comuna Urmeniș are încă locuitori și copii care merg la școala și nu au drum de acces !!! Doamne ferește sa aibă nevoie sa ajungă ambulanta sau pompierii la ei ,nu au cum sa primească ajutor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...