9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Radu Moldovan, despre Urmeniș, comuna care primește cea mai mică sumă la început de an: „Este cea mai favorizată din județ în acest mandat!”

La ultima ședință de Consiliu Județean s-au împărțit fondurile din cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în acest an. Comuna Urmeniș a primit cea mai mică sumă: doar 200.000 de lei. Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan spune că în ciuda alocării modeste, comuna Urmeniș este cea mai favorizată din județ în acest mandat, având parte de investiții de 4 milioane de euro.

Într-o ședință extraordinară, Consiliul Județean a împărțit aproape 33 de milioane de lei primăriilor din județ, reprezentând cota de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în acest an.

Dintre orașe, Bistrița a primit cea mai mică sumă – 400.000 de lei, în timp ce Năsăud 750.000 de lei, iar Beclean și Sângeorz-Băi au primit câte un milion de lei. Dintre comune, Căianu Mic, Josenii Bârgăului, Lechința, Prundu Bârgăului, Rodna și Tiha Bârgăului au primit cea mai mare sumă – 800.000 de lei. Cea mai mică sumă a mers la Urmeniș – 200.000 de lei.

Luat la întrebări cu privire la suma mică alocată comunei Urmeniș, președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a precizat că Urmeniș este cea mai favorizată comună din acest mandat.

„Pentru comuna Urmeniș, Consiliul Județean a făcut un credit de peste 4 milioane de euro. Dacă mai găsiți un Consiliu Județean care să ducă într-o comună cu 2.000 de locuitori o investiție de peste 4 milioane de euro vă stau la dispoziție. Cred că Consiliul Județean face ca de fiecare dată tot ce poate să sprijine comunitățile. În mod special comuna Urmeniș este cea mai favorizată comună din județul Bistrița-Năsăud în acest mandat”, a declarat Radu Moldovan, la ședința de CJ.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Cu toate ca a primit atâția banii in acest mandat…comuna Urmeniș are încă locuitori și copii care merg la școala și nu au drum de acces !!! Doamne ferește sa aibă nevoie sa ajungă ambulanta sau pompierii la ei ,nu au cum sa primească ajutor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.