17 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

ECO Rodna: Zeci de tineri din Lituania, România, Letonia, Serbia, Georgia și Iordania – implicați în proiectul „Ecologie și supraviețuire”

Zeci de tineri au șansa să participe la un proiect extraordinar, „Ecologie și supraviețurire”, derulat de Asociația Eco Rodna, în parteneriat cu Centrul de Educație Ecologică „Dziaugsmo slenis” din Lituania. Tinerii vor afla despre provocările de mediu din alte țări și tehnicile de rezolvare a problemelor, încercând să găsească soluții raționale și inovatoare pentru conservarea naturii.

Asociația ECO RODNA a reușit să obțină o finanțare sub egida Programului ERASMUS+ prin proiectul „Ecologie și supraviețurire” în cadrul unui parteneriat cu 7 țări. Proiectul constă într-un schimb internațional de tineri ce se va desfășura la Centrul de Educație Ecologică „Dziaugsmo slenis” din Lituania în cursul lunii august 2018.

Acest proiect de educație ecologică își propune să implice tinerii să descopere integritatea și armonia naturală, să prevadă efectele acțiunilor lor asupra mediului și efectul lor de feedback. Scopul proiectului este dezvoltarea unei atitudini responsabile a tinerilor față de conservarea resurselor naturale, promovarea contribuției fiecăruia la soluționarea problemelor de mediu și reducerea daunelor aduse mediului.

Programul schimbului de tineri va cuprinde o serie de jocuri de mediu, concursuri, vizite în teren la obiective naturale, seri interculturale cu jocuri și dansuri specifice fiecărei țări, grupuri de lucru pe teme ecologice, lecții interactive privind ecologia și protecția mediului, sarcinile practice-creative, turneu tematic în Parcul Național Samogitia, activități de ecologizare a zonelor umede; activități cognitive despre zonele umede și importanța acestora, precum și necesitatea de salvare, producția de filme video în natură, prezentarea proiectului în comunitățile locale, discuții, evaluare și autoevaluare. Metodele folosite sunt cunoașterea reciprocă prin intermediul jocurilor, team building, jocuri de rol, prezentări video, vorbirea publică, activități creative, lucrul în echipă, excursii, discuții.

Rezultatele urmărite sunt: experiența și cunoștințele dobândite pe tot parcursul proiectului vor oferi tinerilor un sentiment de responsabilitate, vor promova respectul față de mediul în care trăiesc și vor dezvolta o înțelegere mai largă a ecologiei. Participanții vor afla despre provocările de mediu din alte țări, tehnici de rezolvare a problemelor. În schimbul experiențelor, ei vor căuta soluții pentru a îmbunătăți mediul din țara de origine, regiunea sau zona de reședință a acestora, pentru a adapta soluții raționale și inovatoare pentru conservarea naturii.

Participanții sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18-26 ani. Fiecare grup cuprinde 7 participanți din Lituania, România, Letonia, Serbia, Georgia și Iordania. În total, proiectul implică 42 de participanți. Selecția celor 7 participanți din România va fi realizată în perioada imediat următoare, iar cheltuielile de transport, masă și cazare pentru tinerii participanți vor fi suportate de organizatori prin intermediului Programului ERASMUS+…”, a transmis biologul Claudiu Iușan de la Asociația ECO RODNA.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...