1.2 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

BISTRIȚA: Mâine începe Festivalul de satiră și umor „Mărul de aur”

Festivalul de satiră și umor „Mărul de aur”, ajuns la ediția cu numărul 36, debutează vineri, 13 aprilie, la ora 10:13 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistrița. Evenimentul cuprinde expoziții de grafică satirică, concursuri de epigrame și interpretare, dar și un spectacol extraordinar cu Vasile Muraru!

Un juriu compus din scriitorii George Corbu, Cornel Udrea, Virgil Rațiu, Grigore Chitul, Menuț Maximinian și Al. Câțcăuan (secretar) se va ocupa de jurizarea concursului de creație literară, urmând ca la Galeriile „Casa cu Lei” să aibă loc jurizarea Concursului de Grafică satirică în prezența juraților Mihai Coacă, Lucian Dobârtă și Macedon Retegan.

Tot la Galeriile Casa cu Lei va avea loc și deschiderea oficială a festivalului – vineri, 13 aprilie, de la ora 16:13, precum și vernisajul Salonului de grafică satirică „Mărul de aur 2018”. Expun artiștii Alexandrov Valeri (Sofia, Bulgaria), Tsvetkoy Ivaylo (Sofia, Bulgaria), Georgiev Valentin Ivanon (Sofia, Bulgaria), Radu Iatzco (Tg. Mureș), Costel Pătrășcan (Brăila). Cu acest prilej vor  fi acordate premiile concursurilor de creație literară și grafică satirică și va fi lansat albumul de caricatură „Pas cu pas – Reînvățăm să râdem”, semnat de Costel Pătrășcan.

De la ora 18:13, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc Concursul de interpretare a umorului la care au fost invitați să participe grupuri și interpreți individuali din Găești (Dâmbovița), Macea (Arad), Brașov, Horodnicu de Sus (Suceava), Cluj-Napoca, Câmpulung Moldovenesc, Turnu Severin, Făgăraș și Dumitra (Bistrița-Năsăud).

Sâmbătă, 14 aprilie – la Stațiunea Pomicolă Bistrița – de la ora 10:13 are loc dezbaterea publică „Cu seriozitate… despre umor”, moderatorii întâlnirii fiind George Corbu și Cornel Udrea. Din program nu va lipsi nici tradiționalul deja concurs ad-hoc de epigrame la temă dată – concurs recompensat cu diplome de consolare și premii specifice stațiunii.

Va fi lansată și cartea „Moravuri perpetue” de Alexandru Țiclea – volum publicat la Editura Roseti, București 2017 care va fi prezentat de scriitorul Virgil Rațiu, în final fiind programată și o agapă epigramistică cu esență de mere și gogoși à la Platon!

Cireașa de pe tortul Festivalului de satiră și umor „Mărul de aur” – sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 17:13, la Palatul Culturii unde va avea loc Gala Umorului 2018. Aici se va desfășura un spectacol extraordinar intitulat „Astă seară… chef de râs!” cu Vasile Muraru și Valentina Fătu-Pătrașcu alături de invitații lor:

  • Grupurile satirice premiate
  • Epigramissima – recital al epigramiștilor laureați
  • Videoproiecție de caricatură comentată – Costel Pătrășcan

Festivalul de satiră și umor Mărul de aur este organizat de Primăria Bistrița, Palatul Culturii Bistrița și Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...