13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

BISTRIȚA: Mâine începe Festivalul de satiră și umor „Mărul de aur”

Festivalul de satiră și umor „Mărul de aur”, ajuns la ediția cu numărul 36, debutează vineri, 13 aprilie, la ora 10:13 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Bistrița. Evenimentul cuprinde expoziții de grafică satirică, concursuri de epigrame și interpretare, dar și un spectacol extraordinar cu Vasile Muraru!

Un juriu compus din scriitorii George Corbu, Cornel Udrea, Virgil Rațiu, Grigore Chitul, Menuț Maximinian și Al. Câțcăuan (secretar) se va ocupa de jurizarea concursului de creație literară, urmând ca la Galeriile „Casa cu Lei” să aibă loc jurizarea Concursului de Grafică satirică în prezența juraților Mihai Coacă, Lucian Dobârtă și Macedon Retegan.

Tot la Galeriile Casa cu Lei va avea loc și deschiderea oficială a festivalului – vineri, 13 aprilie, de la ora 16:13, precum și vernisajul Salonului de grafică satirică „Mărul de aur 2018”. Expun artiștii Alexandrov Valeri (Sofia, Bulgaria), Tsvetkoy Ivaylo (Sofia, Bulgaria), Georgiev Valentin Ivanon (Sofia, Bulgaria), Radu Iatzco (Tg. Mureș), Costel Pătrășcan (Brăila). Cu acest prilej vor  fi acordate premiile concursurilor de creație literară și grafică satirică și va fi lansat albumul de caricatură „Pas cu pas – Reînvățăm să râdem”, semnat de Costel Pătrășcan.

De la ora 18:13, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc Concursul de interpretare a umorului la care au fost invitați să participe grupuri și interpreți individuali din Găești (Dâmbovița), Macea (Arad), Brașov, Horodnicu de Sus (Suceava), Cluj-Napoca, Câmpulung Moldovenesc, Turnu Severin, Făgăraș și Dumitra (Bistrița-Năsăud).

Sâmbătă, 14 aprilie – la Stațiunea Pomicolă Bistrița – de la ora 10:13 are loc dezbaterea publică „Cu seriozitate… despre umor”, moderatorii întâlnirii fiind George Corbu și Cornel Udrea. Din program nu va lipsi nici tradiționalul deja concurs ad-hoc de epigrame la temă dată – concurs recompensat cu diplome de consolare și premii specifice stațiunii.

Va fi lansată și cartea „Moravuri perpetue” de Alexandru Țiclea – volum publicat la Editura Roseti, București 2017 care va fi prezentat de scriitorul Virgil Rațiu, în final fiind programată și o agapă epigramistică cu esență de mere și gogoși à la Platon!

Cireașa de pe tortul Festivalului de satiră și umor „Mărul de aur” – sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 17:13, la Palatul Culturii unde va avea loc Gala Umorului 2018. Aici se va desfășura un spectacol extraordinar intitulat „Astă seară… chef de râs!” cu Vasile Muraru și Valentina Fătu-Pătrașcu alături de invitații lor:

  • Grupurile satirice premiate
  • Epigramissima – recital al epigramiștilor laureați
  • Videoproiecție de caricatură comentată – Costel Pătrășcan

Festivalul de satiră și umor Mărul de aur este organizat de Primăria Bistrița, Palatul Culturii Bistrița și Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...