12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Cum poți economisi ușor energie electrică? Iată 10 soluții

Iarna care vine se anunță una grea pentru români. Prețurile au explodat, iar facturile tot mai mari la gaz și curent din ultima perioadă pun în situații dificile sute de mii de familii. Pentru economisirea energiei electrice există câteva lucruri pe care ar trebui să le știi.

Urmează 10 metode prin care prețul de pe factură să fie unul mai mic. Unele implică și costuri, însă sunt amortizate de economia pe care o poți face în timp din plata facturilor mult mai rezonabile.

În fiecare casă, marii consumatori de energie sunt frigiderul, aparatura electrică și, în alte cazuri, în special vara, aparatele condiționate.

Iată metodele prin care poți economisi energia electrică iarna:

1. Folosiți becuri cu LED

Becurile cu LED au demonstrat că sumele de pe facturi scad datorită lor. Pe lângă economia de la energia electrică, oferă o luminozitate remarcabilă. Un impediment la prima vedere ar fi prețul becurilor LED, însă investiția este recuperată repede prin facturile mai mici plătite. Tipul acesta de becuri consumă și de cinci ori mai puțin decât unul normal.

2. După ce părăsiți o încăpere luminată, nu uitați să stingeți becul. Folosiți, de asemenea, cât mai mult lumina naturală.

3. Scoateți din priză electrocasnicele pe care nu le folosiți.

Fie că este vorba despre o imprimantă sau phoen, este bine ca electrocasnicele să fie decuplate de la priză de la ultima până la următoarea utilizare.

4. Când spălați vase, faceți duș sau vă spălați pe dinți, nu lăsați apa de la robinet să curgă în momentul în care nu aveți nevoie de ea. Astfel, este economisită și apa, dar și energia electrică.

5. Folosiți o lampă de birou în loc de a aprinde permanent lumina înt-o cameră.

6. Atunci când schimbi electrocasnicele, optează pentru un aparat din clasa energetică A.

Trecând de la o clasă energetică inferioară la una superioară, consumul de energie poate fi diminuat cu până la 20%.

7. Pentru ca energia electrică și gazul să nu fie risipit, este recomandată o locuință izolată care pătrează căldura și menține temperatura din apartament sau casă constantă.

8. Folosirea becurilor cu senzori de mișcare este o metodă eficientă și aplicată în mare parte de în scările de bloc, unde energia electrică este plătită la comun.

9. Pentru a avea un frigider eficient, adică unul dintre marii consumatori de energie electrică, încercați să mențineți congelatorul pe temperatura de -18 grade, iar interiorul frigiderului între 1 și patru grade Celsius.

10. Becurile care au luminozitatea reglabilă au și ele un rol important. Menținerea lor pe o luminozitate redusă atunci când nu este necesară o luminozitate ridicată ajută la economisire.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

 1. 11. Daca poti dimineata da te tii pana la birou…fa_ooo!!!
  12. Cand pleci de la servici…goleste…te!!!
  13. Daca primesti de la servici bilete la spa gratis…nu uita…sa iei si sapunul…
  14. Fa sex in zilele …FARA SOT cand o faci si acasa cu sotia fa o pe intuneric..are efect dublu!!!
  15. Daca poti fura curent…fura l!!!
  16. Viziteaza ti vecinii ori de cate ori ai ocazia..doar daca are centrala pe gaz si apa la weceu
  17. Daca totusi vrei sa economisesti energie eldctrica in sensul bun al cuvantului viziteaza saitul http://www.monteazatipanourifotovoltaicecasascapidegriji.ro

 2. Solutia ” X ” … :
  – Pasul 1/. Desfaci toate siguratee de la tabloul electric ;
  – Pasul 2/. Te duci si cumperi lumanari ;
  – Pasul 3/. De cate ori iti trebuie lumina, aprinzi cate o lumanare ;
  – Pasul 4/. Nu mai faci mancare, decat ptr ziua in curs , ca sa nu se strice si sa n-ai nevoie de frigider ;
  – Pasul 5/. Nu te mai uiti la TV … decat la sarbatori si doar din cand in cand ;
  -Pasul 6/. De fiecare data cand auzi la radio si TV RECLAME COMERCIALE , opresti aparatul ;
  -Pasul 7/. Pentru informare si divertisment, folosesti exclusiv aparate radio cu baterii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.