-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

EDAL Building Bistrița – Izolații pentru case cu lână de lemn STEICO ZELL Germania! Economic și Ecologic

După ce a lucrat 5 ani în Austria în termoizolații, un bistrițean s-a gândit să implementeze acasă tot ce a învățat și să aducă cea mai eficientă și ecologică soluție de izolat termic și fonic casele: lâna de lemn STEICO ZELL, lider de piață în Austria și Germania de ani buni. Și-a făcut o firmă – Edal Building, s-a instruit, a devenit partener autorizat Case Călduroase și acum oferă acest serviciu în Bistrița-Năsăud.

Povestea lui Adrian Luca SCUTURICI seamănă cu a multor tineri români. A plecat în străinătate să lucreze pentru un trai mai bun, care să-l ajute să-și crească cei doi copii. Așa a ajuns să lucreze în Austria, în domeniul izolațiilor termice. În cei cinci ani cât a lucrat în afara țării a ajuns să cunoască cele mai moderne soluții de izolare folosite de austrieci. Așa a ajuns să lucreze cu lâna de lemn de la STEICO ZELL, folosită foarte mult și de mulți ani în Austria și Germania ca izolant termic, chiar fonic, cu rezistență testată la incendii.

Cum soluția nu este încă foarte cunoscută în România, i-a venit ideea să se întoarcă acasă și să-și deschidă o afacere. Stăpânea tehnologia, mai avea nevoie doar de furnizorul lânei de lemn pe care o știa de cea mai bună calitate și autorizare. STEICO ZELL Germania are reguli clare, nu poți monta materialul lor și să beneficiezi de garanțiile de calitate dacă nu ești instruit și autorizat de ei. A urmat toți pașii, iar din august este montator autorizat Case Călduroase, compania care aduce lâna de lemn STEICO ZELL în România și are deja peste 8000 de case izolate termic ecologic.

Ce este lâna de lemn și ce are special cea marca STEICO ZELL Germania?

Lâna de lemn este un material termoizolant din fibre produse printr-o procedură specială, tratată cu anumite substanțe pentru a-i da rezistență la foc, dăunători, rozătoare și mucegai. Asigură în același timp și o izolație fonică perfectă, iar iarna păstrează căldura din casă și vara răcoarea, fără echipamente scumpe de ventilație.

Producătorul spune că folosind această soluție, factura cu încălzirea casei se reduce cu 35 la sută.

Izolația cu fibră de lemn nu doar că permite reducerea consumului de energie, dar contribuie în mare măsură la îmbunătățirea calității aerului din locuință, pentru că, se știe, calitatea aerului pe care îl respirăm în interior are un impact direct asupra sănătății, în special pentru persoane alergice și pentru copii.

Lâna de lemn este renumită și pentru stabilitatea sa și pentru proprietățile care asigură un microclimat sănătos, produsul fiind verificat în ultimii zeci de ani în mii de case din toată Europa. Numai în România au fost termo izolate astfel peste 8000 de locuințe, în ultimii ani.

Pe lângă proprietățile excelente de izolare termică, lâna de lemn asigură și izolarea acustică, dar reglează în mod activ și transferul de umiditate, protejând structura clădirii împotriva deteriorării și menținând un microclimat sănătos în interior.

Lâna de lemn este unul dintre materialele izolatoare care necesită cea mai mică cantitate de energie pentru producerea sa și poate fi reciclat sau chiar compostat, dacă nu conține anumiți aditivi. Pentru aceste calități, materialul STEICO este certificat NaturePlus Eco-Label pentru materiale termoizolante.

Cum se aplică? Ingenios, curat și fără punți termice! Și, important, oricând, indiferent de anotimp!

Izolația din Lână de lemn se aplică prin suflare sau pulverizare cu utilaje speciale și o tehnologie dedicată, care are secretele ei. Datorită acestui mod de aplicare, materialul umple golurile și oprește mai bine scurgerile de aer. Formeză un strat compact de izolare, fără punți termice după aplicare.

Lâna de lemn poate umple și cele mai înguste spaţii, astfel încât se obţine un strat izolator continuu, fără pierderi de căldură. Așadar, oferă protecție termică la orice temperatură. Pe lângă cea termică, oferă și protecție ignifugă, fonică și o permeabilitate la umiditate prin care ajută la menținerea unui climat interior sănătos.

Fiind un material ușor și suplu, lâna de lemn poate izola spații de toate dimensiunile. Ea se poate injecta cu presiune în interiorul structurilor de pereți, acoperișuri și tavane sau se poate aplica prin suflare în zona verticală la construcţii deschise.

De ce lâna de lemn STEICO ZELL?

Pentru că, de exemplu, produsele STEICO primesc în mod constant calificativul „foarte bun” în studii independente, cum ar fi cele efectuate de editura ÖKO-Test. De altfel, produsele STEICO garantează siguranță şi calitate pentru multe generații, garanția producătorului fiind de 30 de ani.

Treuie să știți că materialele termoizolante STEICO ZELL nu emit substanțe volatile periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu, fapt confirmat de certificatul emis de Institutul de Biologie a Construcțiilor din Rosenheim (IBR). În plus, sistemul de construcții STEICO are certificat de la Institutul de Construcții Pasive din Darmstadt.

Clădirile izolate termic cu fibre de lemn se deosebesc prin cea mai mare eficiență energetică și prin confortul termic ridicat pe toată durata anului. Având în vedere faptul că verile sunt din ce în ce mai calde (efectul schimbărilor climatice), un aspect foarte important al izolației termice a clădirii devine nu numai protecția împotriva pierderilor de căldură în timpul iernii, ci, și, mai presus de toate, protecția împotriva supraîncălzirii casei în zilele foarte  calde. Materialele termoizolante STEICO au o conductivitate termică redusă și densitate foarte mare.

Execuție rapidă și curată cu băieții de la EDAL Building Bistrița 

Lâna de lemn se montează foare ușor și rapid, cu pompare din exterior, practic, fără creare de deșeuri. Nu se face DELOC mizerie în casă sau în curte și lucrarea este gata în câteva ore. Trebuie să știți că izolația cu lână de lemn se poate aplica în orice anotimp.

EDAL Building Bistrița are deja formată o echipă de profesioniști, cu certificate de calificare pentru persoanele din echipa de montaj, emise de producător, care folosește un sistem complex de urmărire a calității execuției.

Dacă sunteți interesați de izolarea casei sau a oricărui spațiu cu lână de lemn STEICO ZELL Germania, nu vă rămâne decât să îi contactați pe cei de la EDAL Building Bistrița pentru o ofertă de preț. Fiecare ofertă de preț este personalizată, în funcție de suprafață, densitate, detaliile particulare ale fiecărei lucrări. Orientativ, trebuie să știți că prețul materialului este asemănător cu cel al vatei bazaltice, doar că în prețul lânei de lemn este inclus și montajul, astfel că prețul devine excelent, având montajul inclus, iar beneficiile – incomparabile.

Dacă dați un Like paginii de Facebook EDAL Building puteți urmări lucrările lor, inclusiv cele realizate deja în Bistrița-Năsăud, dar și ofertele.

Pentru o ofertă personalizată a casei voastre puteți să-l contactați pe administratorul firmei – Luca Adrian SCUTURICI la tel. 0760.016.044, evaluarea și ofertarea fiind un proces care nu implică niciun cost.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...