EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

Pur și simplu nu-i mai suport. Nu le mai suport obrăznicia, slugărnicia, micimea, incompetența, atitudinea, jocurile de culise, prostia, interesele meschine. Măi, mici puteți fi și mari vă puteți da! Dar sper să vă vadă toți acum și să nu mai ajungeți vreodată în funcția de consilier local. Aveți o atitudine de boieri, nu de consilieri. Numai onoruri și taxe vedeți. Iar proștii – dă-i naibii, să plătească huzurul vostru politic din banii pe care-i dau ca taxe. Plătim taxe ca să ne fie nouă mai bine, nu vouă și găștii de partid! Asta ați uitat. Banii ăia sunt pentru viitorul nostru, nu pentru al vostru!

De la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița le tot atrag atenția colegilor din redacție că nu au tratat cum trebuia subiectul majorării gunoiului. Că nu am atras atenția oamenilor că vor fi majorări mari. Că n-am dat subiectul cum trebuie. Au picat și ei pe fenta cu scandalul din jurul scumpirii biletului de autobuz, unde s-a făcut gălăgie mare și cam asta s-a reținut.
În opinia mea, la acea ședință de Consiliu Local s-a făcut puțin teatru, că așa trebuia ca să se deturneze atenția de la scumpirea cea mare, de la gunoi. Deși scumpirea gunoiului s-a dezbătut cu două puncte înainte de cea a biletului de autobuz, n-a fost gâlceavă mare.
Și, credeți-mă, asta pentru că NICIUNUL dintre consilierii locali nu știa ce votează. Au aflat acum două zile, din Bistrițeanul, ce au votat. O scumpire cu 75 la sută a tarifului la gunoi. Iar liberalii degeaba fac acum gura mare și se bat cu pumnul în piept că n-au votat. Au dat un NU politic, că așa fac toți, de când îi știu.
Dacă știau împotriva a ce votează ne spuneau și nouă, făceau gălăgie și iureș, ca în ultimele două zile. Nuuuu. Ei au tăcut până acum și acu, iaca eroii! Hai, plimbați ursul că ruginește lanțul, nu sunteți mai buni nici voi! A trebuit să vină presa să vă spună ce căcat a fost acolo, că voi v-ați pierdut printre hârtiile servite șmecherește. Au crezut că s-au împotrivit unei mici scumpiri. Iaca, nu era așa, că altfel erau urările de Crăciun, măturau liberalii cu pesediștii pe jos, ca ieri.
Și ca să vedeți cum gândesc, o să vă dau exemplul (ne)scumpirii biletului de autobuz, știrea care a furat ochii tuturor în acea zi. Această știre, dacă vă amintiți, cel puțin în Bistriteanul.ro făcuse valuri.  Evident că oamenii se opun oricărei scumpiri, așa că valul de imagine a fost mirosit de toți.
Și după ce a trecut fără prea multă dezbatere scumpirea gunoiului, s-au aprins liberalii, ba chiar și vicele Niculae (PSD) a trecut în Opoziție și au dat de pământ cu proiectul propus de nimeni altul decât colegul de partid, primarul Ovidiu Teodor Crețu (PSD). Că vai, cum să se scumpească biletul de autobuz, dacă rețin bine, de la 1,8 lei la 2 lei? Oricum șoferii nu dau rest și nici oamenii nu-l așteaptă, dar vai, cei 20 de bani pe care nu-i mai dădea Primăria Bistrița și îi încasa Transmixt făceau gaură în buzunarul bistrițenilor.
Așadar, sper că ați reținut, au făcut un joc de imagine și au ieftinit biletul de autobuz (cu care nu circulă majoritatea bistrițenilor), da-l plătim tot noi, din buzunarul de la primărie, iar la scumpirea tarifului la gunoi cu 75 la sută, au trecut lejer peste subiect. TOȚI! Apropo, cred că primarul Ovidiu Teodor Crețu a fost luat de prost la acea ședință, unde vicele Niculae a ieșit salvatorul biletului de autobuz. La cum îl știu pe primar, face multe numai teatru ieftin nu și nu cred că ar fi fost de acord să pună pe ordinea de zi un proiect pe care colegii de partid să-l dea jos cu scandal. Asta trebuiau să o discute înainte de ședințele pe comisii și nu în plen.
Oricum, ca să știți și voi, Consiliul Local Bistrița și toate celelalte din județ, inclusiv Consiliul Județean, funcționează la fel. Pe vot politic și impresie artistică. Că asta nu mai pot suporta. De 21 de ani văd același teatru ieftin. O dată, o singură dată nu i-am văzut să se așeze la masă, ca într-un sfat al înțelepților, și să judece proiectul X din punct de vedere al oportunității. Să vadă ce efecte implică, cum îi afectează pe bistrițeni, cât costă, dacă ne permitem acei bani etc.
Nu, frate! Ăia care au majoritatea votează ce le zice liderul politic, iar opoziția face gargară, e drept, de multe ori pertinent, că ăsta e avantajul politic când joci în opoziție. Dar, stați liniștiți, ajunși la putere fac exact la fel. I-am văzut pe toți, asta mi-e meseria. Se schimbă doar pionii (consilierii) și alternează Puterea cu Opoziția. Ajunși în funcții știu atât: vot politic și impresie artistică. De asta eu nu mai cred în niciun partid și nu-i suport pe niciunii. Toți sunt la fel, i-am văzut cu ochii mei. Când se va schimba modul de a vota atunci să știți că nouă ne va fi mai bine. Până atunci, schimbăm tusea cu junghiul și pe dracu cu tac-su.
Dragi consilieri, primari, domnule Radu Moldovan – șef de județ și președinte de CJ, noi v-am trimis acolo NU să faceți jocuri politice și ale unor oameni de afaceri, ci jocul viitorului NOSTRU și al copiilor noștri. Așa că – dacă vreți ca la apropiatele alegeri să nu vă voteze numai ăia de conduc SUPERCOM – faceți dracului ceva și:
  1. Curățați județul de gunoaie. E jenant în ce jeg trăim doar pentru că voi NU vă faceți treaba, ziua trece, leafa vine, voi cu drag munciți. NU mă interesează că X nu face, că Garda de Mediu și APM dorm. De aia ați ajuns în funcții să faceți lucrurile să meargă. Când o să vă iau eu salariile vă spun și cum, dar eu, spre deosebire de voi, îmi știu limitele și nu mă bag la ce nu mă pricep. Nu vă pricepeți, valea!
  2. Puneți tarife care să-i încurajeze pe oameni să arunce selectiv gunoiul, să folosească mai bine pubelele decât să arunce în râu sau în pădure și puneți amenzi atât de mari încât să le fie frică să arunce pe unde le trăznește. Prost să fii să riști amendă de mii de lei când ai putea să arunci gunoiul contra câțiva lei în pubela de la poartă.
  3. Pot să înțeleg prietenia pe linie PSD-istă cu patronul SUPERCOM. Dar alegeți dacă vreți cu ei, cu prietenii de partid, sau cu noi, bistrițenii. Înaintea alegerilor vom discuta intens asta. Umblați cu susținerea economiei locale în dinți și, ce să vezi, pe jocul vostru și frăția de partid au dispărut în ultimii 5 ani două firme locale care puteau gestiona cu succes această afacere, a colectării și depozitării gunoiului. De Codrișor nu mai știu nimic, dar Urbana vă spun că lucrează la Bârlad. Să vă fie rușine, ați făcut tot pentru liniștea și afacerile VITALIA și SUPERCOM și nimic pentru Codrișor și Urbana, i-ați împins spre faliment. Vă reamintesc că și SUPERCOM și VITALIA lucrează tot cu muncitori și personal din Bistrița-Năsăud, mașini, până au prins cheag, au împrumutat de la URBANA, dar profitul uriaș din această afacere bună se duce la București, la mama naibii. Ați creat monopol voi, prin vot politic, și ați omorât două firme locale. Deci, să nu mai aud placa cu economia locală că v-o dau de cap. Vă doare-n cot de ea. Partidul și prietenii săi să traiască.
  4. Domnule președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, știu că este la îndemâna dvs. să rezolvați această problemă, a gunoiului, a tarifului la gunoi, a nemulțumirii generale legate de felul în care se colectează și se reciclează deșeurile în județ. Faceți-o! În loc să faceți presiune pe noi, bistrițenii, să plătim faptul că Supercom și Vitalia nu reciclează și nu colectează cum trebuie, puneți-i pe ei să-și facă treaba. Nu pot? Să vină alții. Cetățenii sunt nemulțumiți, primarii sunt nemulțumiți și de tarife și de organizarea din teren. Puneți-i la treabă! Voi i-ați adus (să nu scoatem declarațiile cu ce binecuvântare pe capul nostru erau aceste două firme), voi mișcați morții care nu fac treaba, care vor doar bani și cât mai puțin de lucru. Cum ați permis ca acest județ să se afle la cheremul Vitalia și Supercom? Primăriile să le strângă banii, să răspundă la reclamațiile legate de neridicarea gunoiului etc.? De când s-a întins un județ în fața a două firme și până când?! Și de ce firmele din județ nu beneficiază de același tratament preferențial?
Ia hai să ne amintim cine v-a trimis în funcții și pentru ce. Dacă nu sunteți în stare, faceți un pas în spate și lăsați dracului teatrul politic și impresia artistică. Astea că nu ne țin de foame și nu ne țin nici copiii acasă.
M-am săturat să vă tot aud înainte de campanie cum ne vreți voi binele nostru și apoi că partidul nu v-a lăsat să faceți ba una, ba alta. Partidul v-a pus pe liste, dar oamenii v-au dat votul! Pentru binele lor,  nu al camarilei de partid. Când o să înțelegeți asta, veți rămâne în politică mult și bine și puteți afișa atitudine de boieri și să așteptați onoruri și osanale de la noi. Până atunci, întoarceți și celălalt obraz. Meritați toate pietrele care se aruncă spre voi.

Ora XII a sosit…: Domnului profesor, cu dragoste… august 9, 2020 - Mă simt profesor pentru că această calitate nu ți-o ia nimeni, mă simt chemat, îmi place să explic, spunea George Pruteanu, în contradicție cu calitatea de senator pe care o considera temporară. E greu de crezut că acea calitate politică l-a influențat în vreun fel pe domnul profesor, mai degrabă l-a ajutat să descopere că jocurile din sfera partidelor au acea promiscuitate a unui jurământ strâmb dus la extrem.
Proiecte din fonduri europene de peste 40 milioane de euro, la Sângeorz Băi! august 9, 2020 - Traian Ogâgău, edilul orașului Sângeorz Băi, a fost prezent într-o emisiune Bistrițeanul LIVE. Acesta a vorbit despre mandatul de primar, despre frânele politice care i-au fost puse în cale, dar și despre proiectele care se desfășoară în acest moment în orașul pe care îl conduce. În ultimii ani, în Sângeorz Băi au fost atrase peste 40 de milioane de euro!
Prețul de vânzare și chiriile pentru locuințele ANL au fost majorate cu peste 50% august 9, 2020 - Prețul de vânzare al apartamentelor ANL și chiriile acestora vor exploda în plină criză economică. Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat un ordin prin care valoarea acestor locuințe se majorează cu peste 50%. AFLĂ cât costă acum un apartament:
Cristian Niculae: Punerea în valoare a patrimoniului medieval al Bistriței și a valorilor noastre tradiționale este o prioritate august 9, 2020 - Viceprimarul Cristian Niculae, candidat la fotoliul de primar al Bistriței, începe să își expună din nou proiectele pe care le are pentru orașul nostru. Printre proiecte se numără și turismul local, care să se bazeze pe valorile și produsele locale, dar și locurile frumoase din Bistrița. „Punerea în valoare a patrimoniului medieval al Bistriței, a valorilor noastre tradiționale este o prioritate pentru mine”, spune Niculae.
Bistrița-Năsăud: Opt cazuri pozitive, printre care un polițist, și 13 persoane vindecate august 9, 2020 - Avem 963 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore opt bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 13 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.145 de cazuri noi de infecție.
VIDEO: Gavril Mureșan, directorul Electroplast, despre calitatea care poate salva vieți. Sau care, ignorată, provoacă adevărate catastrofe august 9, 2020 - Încă nu înțelegem pe deplin, dar calitatea unui produs ne poate salva viața. La fel cum, ignorată, ea generează adevărate tragedii sau catastrofe. „Știu un supermarket foarte mare în Bistrița – complet în neregulă. Am o deformație profesională: mă uit peste tot după cabluri. Tot ce este în interior acolo este absolut în neregulă. Doamne ferește de un incendiu înăuntru!”
EXTRA: Primarul și soția sa, la cel mai important concurs de alergare montană din România! august 9, 2020 - Și primarul – dar și soția sa – au participat ieri la cel mai important concurs de alergare montană din România! „E frumos să concurezi în familie...!” Cine a ajuns pe podium:
Aquabis: Patru localități fără apă potabilă, astăzi în Bistrița-Năsăud august 9, 2020 - Patru localități din Bistrița-Năsăud au rămas fără apă, potabilă de azi noapte – anunță Aquabis.
Horea Petruț, primar în Mărișelu: Este o problemă sensibilă. Dar toți copiii și profesorii vor primi tablete august 8, 2020 - „Voi fi foarte implicat în această problemă. Chiar dacă achiziția acestor tablete nu va fi probabil realizată chiar la începutul anului școlar. Prefer să iau ceva de calitate, decât să iau ceva care să nu fie benefic pentru copii...”, a spus primarul Horea Petruț.
Tinerii fără job pot primi 25.000 de euro pentru a-și pune pe picioare o afacere august 8, 2020 - Ministrul Fondurilor Europene va împărți 42 de milioane de euro pentru tinerii între 16 și 29 de ani, care nu au job. Aceștia vor primi 25.000 de euro să își pună pe picioare o afacere. Bistrița-Năsăud, printre județele eligibile.
S-au dus după apă și au furat aproape 35.000 de lei din casa unui bătrân de 90 de ani august 8, 2020 - Un bătrân de 90 de ani din Dumitrița a fost lăsat fără aproximativ 35.000 de lei. Patru tinere l-au vizitat pe bărbat sub pretextul că au nevoie de apă. După ce s-au văzut în ograda bătrânului, hoațele au început să cotrobăie după bani. Polițiștii le-au prins la scurt timp, iar banii au fost recuperați. UPDATE: Aceleași tinere au furat și din casa unei femei din Ragla.
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive și 14 persoane vindecate. 5 bistrițeni, reconfirmați pozitiv august 8, 2020 - Avem 955 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 14 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi de infecție.
FOTO/VIDEO – Un invitat de onoare, azi, la Bistrița. Cum puteți scrie și voi istorie, contribuind la însănătoșirea lui august 8, 2020 - A fost o întâlnire cu totul specială astăzi, în centrul orașului, la Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud. Robert Gira – băiatul de doar 13 ani din Năsăud care suferă de tetrapareză spastică – a venit la Bistrița. Aveți și voi onoarea să scrieți istorie, contribuind la însănătoșirea lui:
Aquabis: Stradă din Beclean, fără apă rece astăzi. Probleme, în Simionești și Monariu august 8, 2020 - O stradă din Beclean va rămâne astăzi, 8 august 2020, fără apă rece - anunță Aquabis. Probleme au apărut de asemenea și în Simionești și Monariu.
O întâlnire cu totul specială, azi, la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud: Robert Gira poate fi salvat august 8, 2020 - Aveți parte de o întâlnire cu totul specială astăzi, în centrul orașului, la Târgul de bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud. Robert Gira, băiatul de doar 13 ani din Năsăud, ar putea fi salvat cu ajutorul tău:
WONDERLAND: Să se pupe mirii! PNL și PSD adică… august 7, 2020 - Precampania electorală pentru Primăria Bistrița se desfășoară sub semnul taurului. Al lui Titi de la discotecă dacă vreți... Acel individ refuzat la dans de o doamnă și care își reîncarcă orgoliul rănit într-o prietenie de conjunctură cu un alt bărbat.
Camătă „în familie”: au împrumutat zeci de bistrițeni cu bani la dobânzi colosale. Ce se întâmpla cu cei care refuzau plata? august 7, 2020 - Patru persoane, rude între ele, au fost trimise în judecată pentru camătă. Aceste au împrumutat zeci de bistrițeni cu bani, dobânda practicată fiind colosală. Cum erau convinși să plătească cei care refuzau:
L-AȚI VĂZUT?! Polițiștii caută un bărbat plecat de acasă de la finalul lunii iulie august 7, 2020 - Poliţiştii din Bistrița-Năsăud caută un bărbat care a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Persoanele care dețin informații care să ajute la găsirea acestuia sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.
Adolescentul care a ars de viu un bărbat într-o fabrică din Coșbuc, în fața judecătorilor august 7, 2020 - Adolescentul care în urmă cu doi ani a ars de viu un bărbat de 61 de ani chiar la locul său de muncă, o fabrică de prelucrare a lemnului din Coșbuc a fost trimis în judecată, pentru omor calificat. Ce riscă :
A făcut accident în timp ce conducea fără permis un moped neînmatriculat și s-a ales cu dosar penal august 7, 2020 - Un accident a avut loc în jurul amiezii în Bistrița. Un moped a intrat în coliziune cu o mașină parcată. De vină a fost șoferul mopedului neînmatriculat care nu are permis de conducere. Polițiștii i-au făcut dosar penal.
Pedofilul din Bistrița care și-a batjocorit copiii are antecedente penale. Bărbatul a înșelat mai mulți bistrițeni august 7, 2020 - Bărbatul de 37 de ani din Bistrița care a fost trimis în judecată după ce și-a batjocorit copiii nu este străin  de problemele cu legea. Acesta a fost acuzat de înșelăciune.
Iubitor de natură, bătut măr de braconieri, lângă râul Șieu august 7, 2020 - Un bistrițean de 37 de ani a fost bătut măr de doi braconieri în urmă cu două zile, pe malul râului Șieu, pe raza localității Șieu Odorhei. Se pare că bărbatul, care este un mare iubitor de natură, este internat la Clinica de Chirurgie Orală și Maxilo-facială din Cluj-Napoca.
Bistrița-Năsăud: 14 cazuri pozitive și 13 persoane vindecate august 7, 2020 - Avem 941 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 14 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 13 persoane au fost declarate vindecate și externate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.378 de cazuri noi de infecție.
Un bistrițean s-a îndrăgostit de o tinerică pe Facebook, iar când nu a vrut să transforme idila în realitate a amenințat-o august 7, 2020 - Un bărbat de 41 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a hărțuit și amenințat o tânără pe Facebook. Aceasta nu ar fi vrut să se întâlnească cu bărbatul...
FOTO. Lucrări de importanță majoră pentru Mărișelu: „O investiție serioasă. Un proiect extraordinar pentru comunitate” august 7, 2020 - Administrația din Mărișelu a depus recent trei proiecte de importanță majoră pentru comunitate. Ele se derulează prin Compania Națională de Investiții. Este vorba despre înființarea unui dispensar uman în Mărișelu, despre reabilitarea Căminului Cultural, și - cel mai important - modernizarea rutieră:
Electroplast: Îngrijorări, stres, multe nopți nedormite iar după aproape 30 de ani – o companie de succes! „Nimic nu se face fără oameni” august 7, 2020 - Cum a început o afacere de succes așa cum este Electroplast? Cu multe îngrijorări și nopți nedormite, cu pasiune, curaj și grijă față de oamenii companiei. Gavril Mureșan, directorul general Electroplast Bistrița, susține că nimic nu se face fără oameni. „Avem unul dintre cele mai frumoase colective care există în județ, cu care mă mândresc foarte tare…!”
Evaluarea instituțiilor și a funcționarilor a ajuns la final! AFLĂ care sunt instituțiile performante și cele din categoria „AȘA NU”: august 7, 2020 - Prefectul Stelian Dolha a subliniat în repetate rânduri că dorește o mai bună colaborare între cetățeni și instituțiile publice. Pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, acesta a pus la dispoziția cetățenilor chestionare de evaluare a funcționarilor. Testul a ajuns la final. VEZI care sunt instituțiile fruntașe și cine a rămas „repetent”:
Cum încearcă să profite de UPU cei care merg în concediu și vor test Covid gratuit? Metoda NU funcționează la Bistrița august 7, 2020 - Mai mulți manageri de spitale din țară au început să se plângă că cei care vor să plece în concediu și au nevoie de teste Covid negative încearcă să fenteze sistemul și să nu mai plătească pentru efectuarea lor. Se folosesc de UPU, unde „mimează” simptome de Covid și au parte de testare gratuită. Metoda NU funcționează și la Bistrița!
O localitate din Bistrița-Năsăud, la un pas să fie băgată în carantină august 6, 2020 - O localitate din județul nostru a fost la un pas de a fi carantinată. Totul s-a datorat faptului că numărul cazurile pozitive de infecție cu COVID-19 din localitate s-a apropiat de cifra stabilită de autorități pentru care se instituie carantina.
RAAL, „curtată” de o firmă din Asia. Japonezii își doresc să investească în compania bistrițeană august 6, 2020 - Prefectul Stelian Dolha a susținut astăzi o conferință de presă în care și-a anunțat demisia. Dolha a trecut în revistă cele mai importante măsuri care s-au luat în scurta perioadă în care a fost prefect. Acesta a amintit de disponibilizările care urmau să aibă loc la RAAL și a oferit o informație surprinzătoare. O mare companie japoneză își dorește să investească în RAAL, iar păstrarea celor 800 de angajați este o condiție esențială.