20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

Pur și simplu nu-i mai suport. Nu le mai suport obrăznicia, slugărnicia, micimea, incompetența, atitudinea, jocurile de culise, prostia, interesele meschine. Măi, mici puteți fi și mari vă puteți da! Dar sper să vă vadă toți acum și să nu mai ajungeți vreodată în funcția de consilier local. Aveți o atitudine de boieri, nu de consilieri. Numai onoruri și taxe vedeți. Iar proștii – dă-i naibii, să plătească huzurul vostru politic din banii pe care-i dau ca taxe. Plătim taxe ca să ne fie nouă mai bine, nu vouă și găștii de partid! Asta ați uitat. Banii ăia sunt pentru viitorul nostru, nu pentru al vostru!

De la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița le tot atrag atenția colegilor din redacție că nu au tratat cum trebuia subiectul majorării gunoiului. Că nu am atras atenția oamenilor că vor fi majorări mari. Că n-am dat subiectul cum trebuie. Au picat și ei pe fenta cu scandalul din jurul scumpirii biletului de autobuz, unde s-a făcut gălăgie mare și cam asta s-a reținut.
În opinia mea, la acea ședință de Consiliu Local s-a făcut puțin teatru, că așa trebuia ca să se deturneze atenția de la scumpirea cea mare, de la gunoi. Deși scumpirea gunoiului s-a dezbătut cu două puncte înainte de cea a biletului de autobuz, n-a fost gâlceavă mare.
Și, credeți-mă, asta pentru că NICIUNUL dintre consilierii locali nu știa ce votează. Au aflat acum două zile, din Bistrițeanul, ce au votat. O scumpire cu 75 la sută a tarifului la gunoi. Iar liberalii degeaba fac acum gura mare și se bat cu pumnul în piept că n-au votat. Au dat un NU politic, că așa fac toți, de când îi știu.
Dacă știau împotriva a ce votează ne spuneau și nouă, făceau gălăgie și iureș, ca în ultimele două zile. Nuuuu. Ei au tăcut până acum și acu, iaca eroii! Hai, plimbați ursul că ruginește lanțul, nu sunteți mai buni nici voi! A trebuit să vină presa să vă spună ce căcat a fost acolo, că voi v-ați pierdut printre hârtiile servite șmecherește. Au crezut că s-au împotrivit unei mici scumpiri. Iaca, nu era așa, că altfel erau urările de Crăciun, măturau liberalii cu pesediștii pe jos, ca ieri.
Și ca să vedeți cum gândesc, o să vă dau exemplul (ne)scumpirii biletului de autobuz, știrea care a furat ochii tuturor în acea zi. Această știre, dacă vă amintiți, cel puțin în Bistriteanul.ro făcuse valuri.  Evident că oamenii se opun oricărei scumpiri, așa că valul de imagine a fost mirosit de toți.
Și după ce a trecut fără prea multă dezbatere scumpirea gunoiului, s-au aprins liberalii, ba chiar și vicele Niculae (PSD) a trecut în Opoziție și au dat de pământ cu proiectul propus de nimeni altul decât colegul de partid, primarul Ovidiu Teodor Crețu (PSD). Că vai, cum să se scumpească biletul de autobuz, dacă rețin bine, de la 1,8 lei la 2 lei? Oricum șoferii nu dau rest și nici oamenii nu-l așteaptă, dar vai, cei 20 de bani pe care nu-i mai dădea Primăria Bistrița și îi încasa Transmixt făceau gaură în buzunarul bistrițenilor.
Așadar, sper că ați reținut, au făcut un joc de imagine și au ieftinit biletul de autobuz (cu care nu circulă majoritatea bistrițenilor), da-l plătim tot noi, din buzunarul de la primărie, iar la scumpirea tarifului la gunoi cu 75 la sută, au trecut lejer peste subiect. TOȚI! Apropo, cred că primarul Ovidiu Teodor Crețu a fost luat de prost la acea ședință, unde vicele Niculae a ieșit salvatorul biletului de autobuz. La cum îl știu pe primar, face multe numai teatru ieftin nu și nu cred că ar fi fost de acord să pună pe ordinea de zi un proiect pe care colegii de partid să-l dea jos cu scandal. Asta trebuiau să o discute înainte de ședințele pe comisii și nu în plen.
Oricum, ca să știți și voi, Consiliul Local Bistrița și toate celelalte din județ, inclusiv Consiliul Județean, funcționează la fel. Pe vot politic și impresie artistică. Că asta nu mai pot suporta. De 21 de ani văd același teatru ieftin. O dată, o singură dată nu i-am văzut să se așeze la masă, ca într-un sfat al înțelepților, și să judece proiectul X din punct de vedere al oportunității. Să vadă ce efecte implică, cum îi afectează pe bistrițeni, cât costă, dacă ne permitem acei bani etc.
Nu, frate! Ăia care au majoritatea votează ce le zice liderul politic, iar opoziția face gargară, e drept, de multe ori pertinent, că ăsta e avantajul politic când joci în opoziție. Dar, stați liniștiți, ajunși la putere fac exact la fel. I-am văzut pe toți, asta mi-e meseria. Se schimbă doar pionii (consilierii) și alternează Puterea cu Opoziția. Ajunși în funcții știu atât: vot politic și impresie artistică. De asta eu nu mai cred în niciun partid și nu-i suport pe niciunii. Toți sunt la fel, i-am văzut cu ochii mei. Când se va schimba modul de a vota atunci să știți că nouă ne va fi mai bine. Până atunci, schimbăm tusea cu junghiul și pe dracu cu tac-su.
Dragi consilieri, primari, domnule Radu Moldovan – șef de județ și președinte de CJ, noi v-am trimis acolo NU să faceți jocuri politice și ale unor oameni de afaceri, ci jocul viitorului NOSTRU și al copiilor noștri. Așa că – dacă vreți ca la apropiatele alegeri să nu vă voteze numai ăia de conduc SUPERCOM – faceți dracului ceva și:
  1. Curățați județul de gunoaie. E jenant în ce jeg trăim doar pentru că voi NU vă faceți treaba, ziua trece, leafa vine, voi cu drag munciți. NU mă interesează că X nu face, că Garda de Mediu și APM dorm. De aia ați ajuns în funcții să faceți lucrurile să meargă. Când o să vă iau eu salariile vă spun și cum, dar eu, spre deosebire de voi, îmi știu limitele și nu mă bag la ce nu mă pricep. Nu vă pricepeți, valea!
  2. Puneți tarife care să-i încurajeze pe oameni să arunce selectiv gunoiul, să folosească mai bine pubelele decât să arunce în râu sau în pădure și puneți amenzi atât de mari încât să le fie frică să arunce pe unde le trăznește. Prost să fii să riști amendă de mii de lei când ai putea să arunci gunoiul contra câțiva lei în pubela de la poartă.
  3. Pot să înțeleg prietenia pe linie PSD-istă cu patronul SUPERCOM. Dar alegeți dacă vreți cu ei, cu prietenii de partid, sau cu noi, bistrițenii. Înaintea alegerilor vom discuta intens asta. Umblați cu susținerea economiei locale în dinți și, ce să vezi, pe jocul vostru și frăția de partid au dispărut în ultimii 5 ani două firme locale care puteau gestiona cu succes această afacere, a colectării și depozitării gunoiului. De Codrișor nu mai știu nimic, dar Urbana vă spun că lucrează la Bârlad. Să vă fie rușine, ați făcut tot pentru liniștea și afacerile VITALIA și SUPERCOM și nimic pentru Codrișor și Urbana, i-ați împins spre faliment. Vă reamintesc că și SUPERCOM și VITALIA lucrează tot cu muncitori și personal din Bistrița-Năsăud, mașini, până au prins cheag, au împrumutat de la URBANA, dar profitul uriaș din această afacere bună se duce la București, la mama naibii. Ați creat monopol voi, prin vot politic, și ați omorât două firme locale. Deci, să nu mai aud placa cu economia locală că v-o dau de cap. Vă doare-n cot de ea. Partidul și prietenii săi să traiască.
  4. Domnule președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, știu că este la îndemâna dvs. să rezolvați această problemă, a gunoiului, a tarifului la gunoi, a nemulțumirii generale legate de felul în care se colectează și se reciclează deșeurile în județ. Faceți-o! În loc să faceți presiune pe noi, bistrițenii, să plătim faptul că Supercom și Vitalia nu reciclează și nu colectează cum trebuie, puneți-i pe ei să-și facă treaba. Nu pot? Să vină alții. Cetățenii sunt nemulțumiți, primarii sunt nemulțumiți și de tarife și de organizarea din teren. Puneți-i la treabă! Voi i-ați adus (să nu scoatem declarațiile cu ce binecuvântare pe capul nostru erau aceste două firme), voi mișcați morții care nu fac treaba, care vor doar bani și cât mai puțin de lucru. Cum ați permis ca acest județ să se afle la cheremul Vitalia și Supercom? Primăriile să le strângă banii, să răspundă la reclamațiile legate de neridicarea gunoiului etc.? De când s-a întins un județ în fața a două firme și până când?! Și de ce firmele din județ nu beneficiază de același tratament preferențial?
Ia hai să ne amintim cine v-a trimis în funcții și pentru ce. Dacă nu sunteți în stare, faceți un pas în spate și lăsați dracului teatrul politic și impresia artistică. Astea că nu ne țin de foame și nu ne țin nici copiii acasă.
M-am săturat să vă tot aud înainte de campanie cum ne vreți voi binele nostru și apoi că partidul nu v-a lăsat să faceți ba una, ba alta. Partidul v-a pus pe liste, dar oamenii v-au dat votul! Pentru binele lor,  nu al camarilei de partid. Când o să înțelegeți asta, veți rămâne în politică mult și bine și puteți afișa atitudine de boieri și să așteptați onoruri și osanale de la noi. Până atunci, întoarceți și celălalt obraz. Meritați toate pietrele care se aruncă spre voi.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.