EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

Pur și simplu nu-i mai suport. Nu le mai suport obrăznicia, slugărnicia, micimea, incompetența, atitudinea, jocurile de culise, prostia, interesele meschine. Măi, mici puteți fi și mari vă puteți da! Dar sper să vă vadă toți acum și să nu mai ajungeți vreodată în funcția de consilier local. Aveți o atitudine de boieri, nu de consilieri. Numai onoruri și taxe vedeți. Iar proștii – dă-i naibii, să plătească huzurul vostru politic din banii pe care-i dau ca taxe. Plătim taxe ca să ne fie nouă mai bine, nu vouă și găștii de partid! Asta ați uitat. Banii ăia sunt pentru viitorul nostru, nu pentru al vostru!

De la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița le tot atrag atenția colegilor din redacție că nu au tratat cum trebuia subiectul majorării gunoiului. Că nu am atras atenția oamenilor că vor fi majorări mari. Că n-am dat subiectul cum trebuie. Au picat și ei pe fenta cu scandalul din jurul scumpirii biletului de autobuz, unde s-a făcut gălăgie mare și cam asta s-a reținut.
În opinia mea, la acea ședință de Consiliu Local s-a făcut puțin teatru, că așa trebuia ca să se deturneze atenția de la scumpirea cea mare, de la gunoi. Deși scumpirea gunoiului s-a dezbătut cu două puncte înainte de cea a biletului de autobuz, n-a fost gâlceavă mare.
Și, credeți-mă, asta pentru că NICIUNUL dintre consilierii locali nu știa ce votează. Au aflat acum două zile, din Bistrițeanul, ce au votat. O scumpire cu 75 la sută a tarifului la gunoi. Iar liberalii degeaba fac acum gura mare și se bat cu pumnul în piept că n-au votat. Au dat un NU politic, că așa fac toți, de când îi știu.
Dacă știau împotriva a ce votează ne spuneau și nouă, făceau gălăgie și iureș, ca în ultimele două zile. Nuuuu. Ei au tăcut până acum și acu, iaca eroii! Hai, plimbați ursul că ruginește lanțul, nu sunteți mai buni nici voi! A trebuit să vină presa să vă spună ce căcat a fost acolo, că voi v-ați pierdut printre hârtiile servite șmecherește. Au crezut că s-au împotrivit unei mici scumpiri. Iaca, nu era așa, că altfel erau urările de Crăciun, măturau liberalii cu pesediștii pe jos, ca ieri.
Și ca să vedeți cum gândesc, o să vă dau exemplul (ne)scumpirii biletului de autobuz, știrea care a furat ochii tuturor în acea zi. Această știre, dacă vă amintiți, cel puțin în Bistriteanul.ro făcuse valuri.  Evident că oamenii se opun oricărei scumpiri, așa că valul de imagine a fost mirosit de toți.
Și după ce a trecut fără prea multă dezbatere scumpirea gunoiului, s-au aprins liberalii, ba chiar și vicele Niculae (PSD) a trecut în Opoziție și au dat de pământ cu proiectul propus de nimeni altul decât colegul de partid, primarul Ovidiu Teodor Crețu (PSD). Că vai, cum să se scumpească biletul de autobuz, dacă rețin bine, de la 1,8 lei la 2 lei? Oricum șoferii nu dau rest și nici oamenii nu-l așteaptă, dar vai, cei 20 de bani pe care nu-i mai dădea Primăria Bistrița și îi încasa Transmixt făceau gaură în buzunarul bistrițenilor.
Așadar, sper că ați reținut, au făcut un joc de imagine și au ieftinit biletul de autobuz (cu care nu circulă majoritatea bistrițenilor), da-l plătim tot noi, din buzunarul de la primărie, iar la scumpirea tarifului la gunoi cu 75 la sută, au trecut lejer peste subiect. TOȚI! Apropo, cred că primarul Ovidiu Teodor Crețu a fost luat de prost la acea ședință, unde vicele Niculae a ieșit salvatorul biletului de autobuz. La cum îl știu pe primar, face multe numai teatru ieftin nu și nu cred că ar fi fost de acord să pună pe ordinea de zi un proiect pe care colegii de partid să-l dea jos cu scandal. Asta trebuiau să o discute înainte de ședințele pe comisii și nu în plen.
Oricum, ca să știți și voi, Consiliul Local Bistrița și toate celelalte din județ, inclusiv Consiliul Județean, funcționează la fel. Pe vot politic și impresie artistică. Că asta nu mai pot suporta. De 21 de ani văd același teatru ieftin. O dată, o singură dată nu i-am văzut să se așeze la masă, ca într-un sfat al înțelepților, și să judece proiectul X din punct de vedere al oportunității. Să vadă ce efecte implică, cum îi afectează pe bistrițeni, cât costă, dacă ne permitem acei bani etc.
Nu, frate! Ăia care au majoritatea votează ce le zice liderul politic, iar opoziția face gargară, e drept, de multe ori pertinent, că ăsta e avantajul politic când joci în opoziție. Dar, stați liniștiți, ajunși la putere fac exact la fel. I-am văzut pe toți, asta mi-e meseria. Se schimbă doar pionii (consilierii) și alternează Puterea cu Opoziția. Ajunși în funcții știu atât: vot politic și impresie artistică. De asta eu nu mai cred în niciun partid și nu-i suport pe niciunii. Toți sunt la fel, i-am văzut cu ochii mei. Când se va schimba modul de a vota atunci să știți că nouă ne va fi mai bine. Până atunci, schimbăm tusea cu junghiul și pe dracu cu tac-su.
Dragi consilieri, primari, domnule Radu Moldovan – șef de județ și președinte de CJ, noi v-am trimis acolo NU să faceți jocuri politice și ale unor oameni de afaceri, ci jocul viitorului NOSTRU și al copiilor noștri. Așa că – dacă vreți ca la apropiatele alegeri să nu vă voteze numai ăia de conduc SUPERCOM – faceți dracului ceva și:
  1. Curățați județul de gunoaie. E jenant în ce jeg trăim doar pentru că voi NU vă faceți treaba, ziua trece, leafa vine, voi cu drag munciți. NU mă interesează că X nu face, că Garda de Mediu și APM dorm. De aia ați ajuns în funcții să faceți lucrurile să meargă. Când o să vă iau eu salariile vă spun și cum, dar eu, spre deosebire de voi, îmi știu limitele și nu mă bag la ce nu mă pricep. Nu vă pricepeți, valea!
  2. Puneți tarife care să-i încurajeze pe oameni să arunce selectiv gunoiul, să folosească mai bine pubelele decât să arunce în râu sau în pădure și puneți amenzi atât de mari încât să le fie frică să arunce pe unde le trăznește. Prost să fii să riști amendă de mii de lei când ai putea să arunci gunoiul contra câțiva lei în pubela de la poartă.
  3. Pot să înțeleg prietenia pe linie PSD-istă cu patronul SUPERCOM. Dar alegeți dacă vreți cu ei, cu prietenii de partid, sau cu noi, bistrițenii. Înaintea alegerilor vom discuta intens asta. Umblați cu susținerea economiei locale în dinți și, ce să vezi, pe jocul vostru și frăția de partid au dispărut în ultimii 5 ani două firme locale care puteau gestiona cu succes această afacere, a colectării și depozitării gunoiului. De Codrișor nu mai știu nimic, dar Urbana vă spun că lucrează la Bârlad. Să vă fie rușine, ați făcut tot pentru liniștea și afacerile VITALIA și SUPERCOM și nimic pentru Codrișor și Urbana, i-ați împins spre faliment. Vă reamintesc că și SUPERCOM și VITALIA lucrează tot cu muncitori și personal din Bistrița-Năsăud, mașini, până au prins cheag, au împrumutat de la URBANA, dar profitul uriaș din această afacere bună se duce la București, la mama naibii. Ați creat monopol voi, prin vot politic, și ați omorât două firme locale. Deci, să nu mai aud placa cu economia locală că v-o dau de cap. Vă doare-n cot de ea. Partidul și prietenii săi să traiască.
  4. Domnule președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, știu că este la îndemâna dvs. să rezolvați această problemă, a gunoiului, a tarifului la gunoi, a nemulțumirii generale legate de felul în care se colectează și se reciclează deșeurile în județ. Faceți-o! În loc să faceți presiune pe noi, bistrițenii, să plătim faptul că Supercom și Vitalia nu reciclează și nu colectează cum trebuie, puneți-i pe ei să-și facă treaba. Nu pot? Să vină alții. Cetățenii sunt nemulțumiți, primarii sunt nemulțumiți și de tarife și de organizarea din teren. Puneți-i la treabă! Voi i-ați adus (să nu scoatem declarațiile cu ce binecuvântare pe capul nostru erau aceste două firme), voi mișcați morții care nu fac treaba, care vor doar bani și cât mai puțin de lucru. Cum ați permis ca acest județ să se afle la cheremul Vitalia și Supercom? Primăriile să le strângă banii, să răspundă la reclamațiile legate de neridicarea gunoiului etc.? De când s-a întins un județ în fața a două firme și până când?! Și de ce firmele din județ nu beneficiază de același tratament preferențial?
Ia hai să ne amintim cine v-a trimis în funcții și pentru ce. Dacă nu sunteți în stare, faceți un pas în spate și lăsați dracului teatrul politic și impresia artistică. Astea că nu ne țin de foame și nu ne țin nici copiii acasă.
M-am săturat să vă tot aud înainte de campanie cum ne vreți voi binele nostru și apoi că partidul nu v-a lăsat să faceți ba una, ba alta. Partidul v-a pus pe liste, dar oamenii v-au dat votul! Pentru binele lor,  nu al camarilei de partid. Când o să înțelegeți asta, veți rămâne în politică mult și bine și puteți afișa atitudine de boieri și să așteptați onoruri și osanale de la noi. Până atunci, întoarceți și celălalt obraz. Meritați toate pietrele care se aruncă spre voi.

COVID în BN: Aproape 10 la sută din testele efectuate în ultimele 24 de ore, pozitive! ianuarie 27, 2021 - DSP BN a raportat 35 noi cazuri de infectare cu COVID, la nivelul județului nostru, în ultimele 24 de ore. Acesta reprezintă aproape 10 la sută din totalul de teste efectuate. Nu s-a înregistrat niciun deces în contextul pandemiei, dar un bistrițean a fost declarat vindecat și alți 8 au fost externați.
David poate avea o viață normală! DAR numai dacă ne implicăm și noi! ianuarie 27, 2021 - Are puțin peste trei anișori, dar David este departe de a avea o viață normală. La vârsta lui, se „plimbă” între spitale și ore de terapie. Ar putea avea viața pe care o merită, dar acest lucru impune o sumă U-RI-A-ȘĂ de bani, ceea ce este peste puterea financiară a familiei. Drumul spre o viață normală poate fi scurtat de noi, cei care ne deschidem inimile și buzunarele. AJUTĂM ???
Spitalul Județean caută avocați pentru procesul în care ginecologul Cătălina Dinică este judecat pentru moartea la naștere a unui bebeluș ianuarie 27, 2021 - Spitalul Județean, prin Consiliul Județean, caută avocați pentru procesul în care ginecologul Cătălina Dinică este judecat pentru moartea unui bebeluș la naștere. Familia cere daune de aproape un milion de euro, iar Spitalul Județean este parte responsabilă civilmente.
Profesorii nu se pot vaccina deocamdată: Lipsesc dozele de vaccin necesare ianuarie 27, 2021 - Vaccinarea prioritară a profesorilor se amână din nou – a anunțat ieri medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Motivul? Lipsesc dozele de vaccin necesare.
FOTO/VIDEO – Primarul Valentin Grapini: „Când am văzut, am făcut ca toți dracii. Dar se va rezolva totul până la finalul lui 2021” ianuarie 27, 2021 - Invitat în studioul Bistrițeanul Live, Valentin Grapini, primarul din Rodna, a explicat care este situația cu grădinița din Valea Vinului: „Nu e vorba de niciun blat. Când am văzut și eu faza demnă de Dorel, am făcut ca toți dracii...”
Maramureșean prins drogat la volan, pe Republicii! Avea și ”marfă” la el: ianuarie 27, 2021 - Polițiștii bistrițeni au oprit ieri un autoturism, pentru un control în trafic, pe Bulevardul Republicii. La volan, un maramureșean drogat. Mai avea și câteva pliculețe cu ”marfă„ la el.
Un ghid montan „adoptat” de Sîngeorz-Băi a cucerit cel mai înalt vulcan din lume. Printre provocări: carantina în cort la 4.900 de metri ianuarie 27, 2021 - Radu Turtă, un ghid montan stabilit în Sângeorz-Băi, a întreprins singura expediție montană organizată de români, în Anzi, în plină pandemie. Alături de Adrian Ahritculesei a reușit acum câteva zile să cucerească Vârful Ojos del Salado, cel mai înalt vulcan din lume. Exceptând de zăpada viscolită și vântul tăios, neobișnuite pentru această perioadă, printre provocările de care au avut parte s-a numărat și o carantină la cort, la 4.900 de metri altitudine, în deșert.
Un bărbat din Mehedinți a căzut de pe scările unui tren aflat în mișcare, în Șintereag. Acesta a fost grav rănit ianuarie 27, 2021 - În această dimineață, un bărbat de aproximativ 32 de ani a fost acroșat de tren în apropierea gării din Șintereag. Acesta a fost grav rănit și transportat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.
SENZAȚIONAL: Primăria Bistrița a lucrat și a emis acte raportat la două PUG-uri ianuarie 26, 2021 - Bistrițenii sunt oameni cunoscători, informați și reușesc, încet-încet să dezvăluie neregulile autorităților. Dovadă sunt numeroasele mailuri cu informații despre „jocurile de culise de la urbanism”. Astăzi vă prezentăm o informație SENZAȚIONALĂ, despre CUM a lucrat și emis Primăria Bistrița acte raportat la DOUĂ PUG-uri:
„De ce ne vaccinăm?” – Cartea pentru cei mici oferită de Ana Dragu, după experiența Covid19 ianuarie 26, 2021 - După experiența infectării cu Covid19, Ana Dragu oferă copiilor o cărticică utilă și distractivă: „De ce ne vaccinăm?” Cartea poate fi descărcată gratuit și cuprinde explicații pe înțelesul copiilor, dar și jocuri de cuvinte sau planșe de colorat.
FOTO/VIDEO: Copilaș accidentat mortal în Ciceu Mihăiești! ianuarie 26, 2021 - Un grav accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, în localitatea Ciceu Mihăiești. Un copil a fost lovit de mașină. S-a solicitat elicopterul SMURD, băiețelul fiind în stare de inconștiență. UPDATE: În ciuda eforturilor depuse de salvatori, băiețelul nu a putut fi readus la viață.
Au mințit în acte pentru a primi indemnizații de mii de lei lunar! ianuarie 26, 2021 - Trei bistrițeni sunt acum în vizorul poliției și s-au ales cu dosare penale după ce au mințit în acte. Aceștia au declarat venituri din activități independente pentru a primi indemnizații de mii de lei, lunar.
Și Ioan Turc vrea sanie de vară în Wonderland! 2 milioane de Euro ar costa investiția ianuarie 26, 2021 - Potrivit primarului Ioan Turc, investițiile vor continua în zona Wonderland, acesta luând în calcul o sanie de vară, pentru a atrage bistrițenii la pârtia de schi și în timpul sezonului cald. Ideea a fost vehiculată și de fosta administrație, Ovidiu Crețu, la vremea sa, anunțând și el intenția de a amenaja așa ceva. Proiectul a rămas la stadiul de intenție...
BN: Din aproape 350 de teste făcute în ultimele 24 de ore, 20 au fost pozitive! ianuarie 26, 2021 - DSP BN a raportat 20 de teste cu rezultat pozitiv, din aproape 350 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Totodată, în contextul pandemiei, s-au raportat două decese și patru vindecări. 15 pacienți au fost externațui, fără a avea test COVID negativ.
PERCHEZIȚII de amploare: Obligau trei copile să se prostitueze! ianuarie 26, 2021 - Polițiștii au descins la 10 domicilii, iar 13 persoane vor fi duse la audieri. Se pare că trei copile și trei tinere au fost obligate să se prostitueze, în mai multe localități. Cei ce le-au racolat foloseau și violența pentru a le obliga să întrețină relații sexuale cu clienții.
VIDEO – Primarul Ioan Turc admite că „șeful ISJ BN și-a făcut datoria oarecum mecanic. L-am compătimit…” ianuarie 26, 2021 - Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Ioan Turc s-a referit și la problema care a încins săptămâna trecută spiritele în oraș: „Șeful ISJ BN și-a făcut datoria oarecum mecanic. L-am compătimit pe profesorul Mihai Mureșan pentru ce a avut de îndurat în perioada aceasta...”
Cum vor să scape de cerșetori doi primari din județ? De la confiscarea sumelor făcute, la decăderea din drepturile părintești ianuarie 26, 2021 - Eradicarea cerșetoriei se numără printre planurile celor doi primari liberali, Ioan Turc de la Bistrița și Dorin Vlașin de la Năsăud. Abordările lor sunt, însă diametral opuse: unul vrea să scape de cerșetori prin confiscarea sumelor făcute din această activitate, în timp ce altul se gândește la decăderea din drepturile părintești a celor care-și folosesc...
La loc comanda: Se redeschide pârtia! ianuarie 26, 2021 - Pârtia teleschi de pe Dealul Cocoș s-a închis duminică. Astăzi, municipalitatea a anunțat că de mâine, cei ce vor să schieze la doi pași de casă, o vor putea face din nou. Pârtia se redeschide.
Mașinile Supercom, primite „cu porția” la depozitul de la Tărpiu! De vină ar fi o factură restantă ianuarie 26, 2021 - Mașinile de la Supercom NU pot descărca gunoiul când vor. Trebuie să aștepte ca Vitalia să deschidă porțile, la un anumit interval de timp. De vină pentru acest blocaj ar fi o factură restantă, pe care Supercom speră să o plătească până la finele săptămânii.
Aquabis: Stradă din Bistrița, fără apă potabilă azi, pentru câteva ore ianuarie 26, 2021 - O stradă din Bistrița rămâne astăzi, 26 ianuarie 2021, fără apă potabilă, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
FOTO: Accident stupid pe Libertății! Un tânăr a ajuns la spital ianuarie 26, 2021 - Trei mașini au fost avariate și un tânăr a ajuns la spital, după un accident...stupid. Un șofer nu s-a asigurat când a ieșit dintr-o parcare, de pe Libertății, fiind lovit de un alt autoturism care circula regulamentar. A ”căzut victimă” o a treia mașină, parcată, în care a fost proiectată mașina care circula regulamentar.
Ioan Turc: Primăria pregătește un centru de vaccinare dedicat profesorilor ianuarie 26, 2021 - Potrivit primarului Ioan Turc, Primăria Bistrița va deschide un centru de vaccinare dedicat cadrelor didactice. Acesta va funcționa în cadrul SVSU Bistrița, unde a fost amenajat un spațiu special.
Masca rămâne obligatorie în toate spațiile publice, pe TOATĂ durata stării de alertă! ianuarie 25, 2021 - Autoritățile centrale au anunțat că masca va rămâne OBLIGATORIE în toate spațiile publice. Măsura se aplică pe TOATĂ durata stării de alertă. Există câteva excepții, dar cei vaccinați nu se numără printre ele. 
DREPT la replică, în atenția SC Aquabis SA Bistrița: ianuarie 25, 2021 - Urmare a comunicatului SC Aquabis SA Bistrita din data de 20 ianuarie 2021, cu privire la restricționarea apei potabile sau chiar lipsa acesteia, în perioada imediat următoare, datorită condițiilor meteo nefavorabile, Primăria comunei Lunca Ilvei transmite următoarele:
Decizia finală: Se „salvează” 13 clase, din cele 26 propuse spre desființare. CARE sunt: ianuarie 25, 2021 - Ministerul Educației a decis reducerea numărului de elevi într-o clasă, astfel încât să nu se taie „în carne vie” și să se renunțe la cât mai puține clase în anul școlar 2021 - 2022. În urma mai multor discuții, în cadrul șediței de astăzi de la ISJ BN, s-a făcut lista finală cu cele 13 clase SALVATE din cele 26 propuse inițial spre desființare. CARE sunt acestea:
Atât de aproape: În scurt timp, animalele vor avea polițiști care să le protejeze! ianuarie 25, 2021 - Poliția Animalelor va fi în curând... în stradă! S-au finalizat examenele și s-au desemnat ocupanții posturilor disponibile. Se mai așteaptă directivele de oficiale, după finalizarea hârțogăriilor.
Primele puncte de încărcare pentru mașinile electrice vor fi la spital. Cu această ocazie își schimbă și look-ul! ianuarie 25, 2021 - Se lucrează intens la încă un proiect amplu, în Spitalul Județean de Urgență din Bistrița. Fațada instituției se va schimba cu totul iar în parcarea spitalului vor exista și puncte de reîncărcare electrică pentru mașinile electrice: 
Fostul șef al liberalilor, Ioan Oltean, dă verdictul alegerilor din 2020: „Este una dintre cele mai mari greșeli făcute de Turc” ianuarie 25, 2021 - Ce spune cel mai longeviv președinte de organizație liberală din țară despre alegerile din 2020? Ei bine, Ioan Oltean consideră că Ioan Turc a făcut printre cele mai mari greșeli din cariera sa când a ales candidații din pix, fără vot.
Aquabis: Lipsă presiune apă, în Cociu și Mogoșeni ianuarie 25, 2021 - Începând de astăzi, 25 ianuarie 2021, în localitățile Cociu și Mogoșeni se va resimți lipsă presiune apă - anunță Aquabis. Care este motivul: 
Expertizele AU CONFIRMAT: Doina Pană a fost otrăvită cu Mercur ianuarie 25, 2021 - Expertizele oficiale confirmă ceea ce Doina Pană bănuia încă din 2019. În timpul mandatului său la Ministerul Apelor și Pădurilor, bistrițeanca a fost otrăvită. Se pare că aceasta a fost otrăvită cu mercur.