EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

Pur și simplu nu-i mai suport. Nu le mai suport obrăznicia, slugărnicia, micimea, incompetența, atitudinea, jocurile de culise, prostia, interesele meschine. Măi, mici puteți fi și mari vă puteți da! Dar sper să vă vadă toți acum și să nu mai ajungeți vreodată în funcția de consilier local. Aveți o atitudine de boieri, nu de consilieri. Numai onoruri și taxe vedeți. Iar proștii – dă-i naibii, să plătească huzurul vostru politic din banii pe care-i dau ca taxe. Plătim taxe ca să ne fie nouă mai bine, nu vouă și găștii de partid! Asta ați uitat. Banii ăia sunt pentru viitorul nostru, nu pentru al vostru!

De la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița le tot atrag atenția colegilor din redacție că nu au tratat cum trebuia subiectul majorării gunoiului. Că nu am atras atenția oamenilor că vor fi majorări mari. Că n-am dat subiectul cum trebuie. Au picat și ei pe fenta cu scandalul din jurul scumpirii biletului de autobuz, unde s-a făcut gălăgie mare și cam asta s-a reținut.
În opinia mea, la acea ședință de Consiliu Local s-a făcut puțin teatru, că așa trebuia ca să se deturneze atenția de la scumpirea cea mare, de la gunoi. Deși scumpirea gunoiului s-a dezbătut cu două puncte înainte de cea a biletului de autobuz, n-a fost gâlceavă mare.
Și, credeți-mă, asta pentru că NICIUNUL dintre consilierii locali nu știa ce votează. Au aflat acum două zile, din Bistrițeanul, ce au votat. O scumpire cu 75 la sută a tarifului la gunoi. Iar liberalii degeaba fac acum gura mare și se bat cu pumnul în piept că n-au votat. Au dat un NU politic, că așa fac toți, de când îi știu.
Dacă știau împotriva a ce votează ne spuneau și nouă, făceau gălăgie și iureș, ca în ultimele două zile. Nuuuu. Ei au tăcut până acum și acu, iaca eroii! Hai, plimbați ursul că ruginește lanțul, nu sunteți mai buni nici voi! A trebuit să vină presa să vă spună ce căcat a fost acolo, că voi v-ați pierdut printre hârtiile servite șmecherește. Au crezut că s-au împotrivit unei mici scumpiri. Iaca, nu era așa, că altfel erau urările de Crăciun, măturau liberalii cu pesediștii pe jos, ca ieri.
Și ca să vedeți cum gândesc, o să vă dau exemplul (ne)scumpirii biletului de autobuz, știrea care a furat ochii tuturor în acea zi. Această știre, dacă vă amintiți, cel puțin în Bistriteanul.ro făcuse valuri.  Evident că oamenii se opun oricărei scumpiri, așa că valul de imagine a fost mirosit de toți.
Și după ce a trecut fără prea multă dezbatere scumpirea gunoiului, s-au aprins liberalii, ba chiar și vicele Niculae (PSD) a trecut în Opoziție și au dat de pământ cu proiectul propus de nimeni altul decât colegul de partid, primarul Ovidiu Teodor Crețu (PSD). Că vai, cum să se scumpească biletul de autobuz, dacă rețin bine, de la 1,8 lei la 2 lei? Oricum șoferii nu dau rest și nici oamenii nu-l așteaptă, dar vai, cei 20 de bani pe care nu-i mai dădea Primăria Bistrița și îi încasa Transmixt făceau gaură în buzunarul bistrițenilor.
Așadar, sper că ați reținut, au făcut un joc de imagine și au ieftinit biletul de autobuz (cu care nu circulă majoritatea bistrițenilor), da-l plătim tot noi, din buzunarul de la primărie, iar la scumpirea tarifului la gunoi cu 75 la sută, au trecut lejer peste subiect. TOȚI! Apropo, cred că primarul Ovidiu Teodor Crețu a fost luat de prost la acea ședință, unde vicele Niculae a ieșit salvatorul biletului de autobuz. La cum îl știu pe primar, face multe numai teatru ieftin nu și nu cred că ar fi fost de acord să pună pe ordinea de zi un proiect pe care colegii de partid să-l dea jos cu scandal. Asta trebuiau să o discute înainte de ședințele pe comisii și nu în plen.
Oricum, ca să știți și voi, Consiliul Local Bistrița și toate celelalte din județ, inclusiv Consiliul Județean, funcționează la fel. Pe vot politic și impresie artistică. Că asta nu mai pot suporta. De 21 de ani văd același teatru ieftin. O dată, o singură dată nu i-am văzut să se așeze la masă, ca într-un sfat al înțelepților, și să judece proiectul X din punct de vedere al oportunității. Să vadă ce efecte implică, cum îi afectează pe bistrițeni, cât costă, dacă ne permitem acei bani etc.
Nu, frate! Ăia care au majoritatea votează ce le zice liderul politic, iar opoziția face gargară, e drept, de multe ori pertinent, că ăsta e avantajul politic când joci în opoziție. Dar, stați liniștiți, ajunși la putere fac exact la fel. I-am văzut pe toți, asta mi-e meseria. Se schimbă doar pionii (consilierii) și alternează Puterea cu Opoziția. Ajunși în funcții știu atât: vot politic și impresie artistică. De asta eu nu mai cred în niciun partid și nu-i suport pe niciunii. Toți sunt la fel, i-am văzut cu ochii mei. Când se va schimba modul de a vota atunci să știți că nouă ne va fi mai bine. Până atunci, schimbăm tusea cu junghiul și pe dracu cu tac-su.
Dragi consilieri, primari, domnule Radu Moldovan – șef de județ și președinte de CJ, noi v-am trimis acolo NU să faceți jocuri politice și ale unor oameni de afaceri, ci jocul viitorului NOSTRU și al copiilor noștri. Așa că – dacă vreți ca la apropiatele alegeri să nu vă voteze numai ăia de conduc SUPERCOM – faceți dracului ceva și:
  1. Curățați județul de gunoaie. E jenant în ce jeg trăim doar pentru că voi NU vă faceți treaba, ziua trece, leafa vine, voi cu drag munciți. NU mă interesează că X nu face, că Garda de Mediu și APM dorm. De aia ați ajuns în funcții să faceți lucrurile să meargă. Când o să vă iau eu salariile vă spun și cum, dar eu, spre deosebire de voi, îmi știu limitele și nu mă bag la ce nu mă pricep. Nu vă pricepeți, valea!
  2. Puneți tarife care să-i încurajeze pe oameni să arunce selectiv gunoiul, să folosească mai bine pubelele decât să arunce în râu sau în pădure și puneți amenzi atât de mari încât să le fie frică să arunce pe unde le trăznește. Prost să fii să riști amendă de mii de lei când ai putea să arunci gunoiul contra câțiva lei în pubela de la poartă.
  3. Pot să înțeleg prietenia pe linie PSD-istă cu patronul SUPERCOM. Dar alegeți dacă vreți cu ei, cu prietenii de partid, sau cu noi, bistrițenii. Înaintea alegerilor vom discuta intens asta. Umblați cu susținerea economiei locale în dinți și, ce să vezi, pe jocul vostru și frăția de partid au dispărut în ultimii 5 ani două firme locale care puteau gestiona cu succes această afacere, a colectării și depozitării gunoiului. De Codrișor nu mai știu nimic, dar Urbana vă spun că lucrează la Bârlad. Să vă fie rușine, ați făcut tot pentru liniștea și afacerile VITALIA și SUPERCOM și nimic pentru Codrișor și Urbana, i-ați împins spre faliment. Vă reamintesc că și SUPERCOM și VITALIA lucrează tot cu muncitori și personal din Bistrița-Năsăud, mașini, până au prins cheag, au împrumutat de la URBANA, dar profitul uriaș din această afacere bună se duce la București, la mama naibii. Ați creat monopol voi, prin vot politic, și ați omorât două firme locale. Deci, să nu mai aud placa cu economia locală că v-o dau de cap. Vă doare-n cot de ea. Partidul și prietenii săi să traiască.
  4. Domnule președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, știu că este la îndemâna dvs. să rezolvați această problemă, a gunoiului, a tarifului la gunoi, a nemulțumirii generale legate de felul în care se colectează și se reciclează deșeurile în județ. Faceți-o! În loc să faceți presiune pe noi, bistrițenii, să plătim faptul că Supercom și Vitalia nu reciclează și nu colectează cum trebuie, puneți-i pe ei să-și facă treaba. Nu pot? Să vină alții. Cetățenii sunt nemulțumiți, primarii sunt nemulțumiți și de tarife și de organizarea din teren. Puneți-i la treabă! Voi i-ați adus (să nu scoatem declarațiile cu ce binecuvântare pe capul nostru erau aceste două firme), voi mișcați morții care nu fac treaba, care vor doar bani și cât mai puțin de lucru. Cum ați permis ca acest județ să se afle la cheremul Vitalia și Supercom? Primăriile să le strângă banii, să răspundă la reclamațiile legate de neridicarea gunoiului etc.? De când s-a întins un județ în fața a două firme și până când?! Și de ce firmele din județ nu beneficiază de același tratament preferențial?
Ia hai să ne amintim cine v-a trimis în funcții și pentru ce. Dacă nu sunteți în stare, faceți un pas în spate și lăsați dracului teatrul politic și impresia artistică. Astea că nu ne țin de foame și nu ne țin nici copiii acasă.
M-am săturat să vă tot aud înainte de campanie cum ne vreți voi binele nostru și apoi că partidul nu v-a lăsat să faceți ba una, ba alta. Partidul v-a pus pe liste, dar oamenii v-au dat votul! Pentru binele lor,  nu al camarilei de partid. Când o să înțelegeți asta, veți rămâne în politică mult și bine și puteți afișa atitudine de boieri și să așteptați onoruri și osanale de la noi. Până atunci, întoarceți și celălalt obraz. Meritați toate pietrele care se aruncă spre voi.

FOTO/VIDEO: Revoluția continuă în Heidenfeld! Sute de bistrițeni au ieșit în stradă februarie 28, 2020 - Sute de bistrițeni care locuiesc în zona fostei piețe auto din Viișoara au ieșit în stradă! Containerele pentru carantină i-au speriat pe cei care locuiesc în zonă! Bistrițenii amenință că vor da foc zonei de izolare în cazul în care containerele nu vor fi mutate.
A virat fără să se asigure și a provocat un accident februarie 28, 2020 - Un accident rutier s-a petrecut în această după-masă în localitatea Sângeorz-Băi. Un tânăr nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj și a intrat în coliziune cu o mașină care circula regulamentar. O tânără a ajuns la spital.
Traian Ogâgău ar urma să fie suspendat din PNL. O spune Diana Morar februarie 28, 2020 - Prezentă la Bistrița pentru a lua parte de ședința de duminică, 1 martie, a Consiliului Județean de Coordonare în care vor fi desemnați candidații la primăria Bistrița și la Consiliul Județean - secretarul de stat Diana Morar, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Femeilor Liberale, a confirmat faptul că se vor aplica măsurile statutare în cazul primarului Traian Ogâgău de la Sângeorz Băi.
Cu cine va defila PNL la Primăria Bistrița și Consiliul Județean? februarie 28, 2020 - PNL Bistrița-Năsăud se află la 48 de ore distanță de desemnarea candidaților la primăria Bistrița și Consiliul Județean. Cei doi ar putea fi Ioan Turc și Ovidiu Florean. USR a anunțat că își dorește alianță pe dreapta:
FOTO/VIDEO: A-nceput! Târgul de nunți Wedding Land îi așteaptă, cu numeroase oferte și premii, pe toți viitori miri, nuntași, și nu numai! februarie 28, 2020 - A IX-a ediție a Târgului de nunți Wedding Land a adunat zeci de ofertanți din domeniul nunților. Cei care au decis să-și unească destinele, dar și cei care și-au programat alte evenimente speciale, pot găsi aici TOT ce au nevoie. De la rochii de mireasă și costume de mire, la colțuri foto, invitații, un vin excelent, torturi delicioase și pantofi făcuți după piciorul clientului!
Ioan Szabo rămâne primar al comunei Șanț! Deocamdată… februarie 28, 2020 - Astăzi, Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis ca Ioan Szabo să rămână, cel puțin deocamdată, primar al comunei Șanț. Oficial, acesta și-a pierdut funcția pe data de 20 ianuarie anul în curs, însă judecătorii au anulat decizia Instituției Prefectului.
FOTO/VIDEO – REVOLTĂ în Viișoara: Nu vor containere pentru carantină amplasate acolo! februarie 28, 2020 - Bistrițenii care locuiesc în Viișoara se revoltă! În zonă se amplasează containerele pentru carantinarea celor care vin din zonele de carantină din Italia. „Nu vrem să le pună aici!”, spun localnicii.
Becleanul va avea sală de teatru omologată și cinematograf. O personalitate din domeniu o va inaugura februarie 28, 2020 - Anul viitor, orașul Beclean va avea o sală de teatru omologată și un cinematograf, a dezvăluit primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan. La inaugurarea noii case de cultură va fi invitat un cetățean de onoare al orașului:
FII REPORTER: „Te simți ca un gunoi! Nu mai sunați la E-ON GAZ când aveți probleme, că nu vi le rezolvă! februarie 28, 2020 - Locatarii unei scări de bloc din municipiu sunt revoltați de-a dreptul, după ce azi-noapte au căutat soluții să nu înghețe de frig. Deși mirosul de gaz se simțea de muuultă vreme, doar ieri au venit cei de la E-ON Gaz. Au închis totul și au plecat. ”Te simți ca un gunoi! Nu mai sunați la E-on gaz când aveți probleme. Că nu vi le rezolvă, doar vă închide gazul!” au spus aceștia.
Lazany: Ne-ntoarcem la măștile de tifon, în spital, dacă mai continuă isteria cu coronavirusul! februarie 28, 2020 - Panica legată de coronavirus a determinat oamenii să acționeze....isteric. Prețurile urcă exponențial la materialele sanitare, iar oamenii își fac provizii de hrană. ”Ne-ntoarcem la măștile de tifon, în spital, dacă mai continuă isteria cu coronavirusul!” a explicat managerul Lazany. AFLĂ care e situația cu materialele ATÂT de necesare la spital:
O victorie uriașă, pentru copiii cu cerințe educaționale speciale! februarie 28, 2020 - O victorie uriașă - pentru elevii cu cerințe educaționale speciale! Ei vor avea parte de locuri speciale în învățământul de masă. Și asta pentru că Ana Dragu, președintele Asociației Autism Europa din Bistrița, a sesizat Consiliul pentru Combaterea Discriminării:
FOTO/VIDEO: SCANDAL la Policlinică din cauza programărilor la analize! februarie 28, 2020 - Puțin înainte de ora 08.00: zeci de persoane așteaptă la ușa Policlinicii. ”Ne-au spus ieri să venim azi la 10.00, dar uite că e 08.00 și deja nu mai au bonuri! DE CE își bat joc de noi?? Ne-am săturat să nu ne putem face analizele. Să le plătim. Să se dea bonuri pe telefoane și pe cunoștințe!” au strigat revoltați oamenii.
CORONAVIRUS: Peste 50 de bistrițeni monitorizați la domiciliu! februarie 28, 2020 - De la o zi la alta, numărul persoanelor monitorizate la domiciliu, venite din Italia, crește exponențial. La această oră avem peste 50 de bistrițeni care sunt verificați de simptomatologia coronavirusului.
Aquabis: Fără apă potabilă, astăzi, în Lunca Ilvei februarie 28, 2020 - Locuitorii din Lunca ilvei rămân astăzi, 28 februarie 2020, fără apă potabilă, pentru câteva ore, anunță Aquabis.
Garda Forestieră Cluj: NU sunt tăieri ilegale la Arcalia februarie 27, 2020 - Ca urmare a materialului apărut în Bistrițeanul.ro – Garda Forestieră Cluj s-a sesizat din oficiu și a dispus un control în zona menționată. Ce s-a constat la fața locului și cum explică Gaarda Forestieră Cluj dispariția arborilor:
Bistrițenii, întrebați începând de astăzi ce părerea au despre funcționari. Unde găsim chestionarele „de satisfacție” februarie 27, 2020 - Începând de astăzi, bistrițenii care au avut treabă pe la diverse instituții au fost întâmpinați de chestionare „de satisfacție”, prin care să evalueze modul în care și-au făcut treaba funcționarii publici sau cum s-au comportat cu care au intrat în contact. Unde găsim chestionarele: Bistrițenii care s-au bătut astăzi de funcționarii din diverse instituții au...
FOTO: Emoţionantă ceremonie azi, la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” februarie 27, 2020 - Infanteriștii bistrițeni au îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare, aniversând 25 de ani de activitate a Batalionului 812 Infanterie „BISTRIȚA”. Ceremonia militară organizată cu această ocazie a avut loc la sediul unității, în prezența reprezentanților eșaloanelor superioare, a veteranilor de război, a cadrelor militare active, în rezervă sau retragere.
ANAF verifică tot mai multe persoane fizice. Pot fi solicitate documente pentru fiecare bun cumpărat februarie 27, 2020 - Inspecţiile fiscale derulate de ANAF vor viza din ce în ce mai mult persoanele fizice, anunță cei de la Adevărul.ro. Fie că aveți venituri mari, fie că aveți venituri mici, vă puteți aștepta ca Fiscul să solicite documente pentru fiecare bun cumpărat:
Povestea unui bistrițean dispărut în Italia, acum 18 ani, și găsit pe Facebook! februarie 27, 2020 - După 18 ani de când nu au mai știut nimic despre el, familia unui bistrițean i-au văzut poza celui drag...pe Facebook. Imaginea a fost făcută într-un tramvai din Milano. Acum, cei de acasă speră să-l poată strânge din nou la piept pe Leon.
ANALIZĂ: CUM a vrut un tânăr recidivist, prins drogat la volan și fără permis, să scape de închisoare: februarie 27, 2020 - Un tânăr din Bistrița a condus o mașină pe străzile din municipiu, deși nu avea permis și era și drogat. Când polițiștii i-au făcut semn să oprească, și-a abandonat mașina. A fost prins și oamenii legii au vrut să-l aresteze preventiv. CUM a încercat tânărul să scape de statul după gratii:
Până sâmbătă TREBUIE să dispară rablele din centrul Dumitriței! februarie 27, 2020 - Centrul satului s-a transformat în ”cimitir” de rable, la Dumitrița. Localnicii nu au mai suportat și s-au plâns presei. Omul are timp până sâmbătă să golească domeniul public de mașini.
NU UITAȚI! Mâine începe Târgul de Nunți Wedding Land! TOT ce aveți nevoie pentru marea voastră zi, într-un singur loc! februarie 27, 2020 - Finalul de februarie și prima zi a lunii martie aduc la Bistrița un eveniment dedicat iubirii. Târgul de nunți Wedding Land începe mâine! Cei de la Geea Sposa s-au asigurat că au adunat, în același loc, TOT ce aveți nevoie pentru marea voastră zi!
Micii „afaceriști”: Au luat, la propriu, televizoare dintr-un depozit și le-au vândut mai departe! Acum sunt reținuți! februarie 27, 2020 - Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, trei tineri, printre care și minori, pentru o ”afacere” nelegală. Aceștia au luat, la propriu, televizoare dintr-un depozit și le-au vândut mai departe. 
Centru de recuperare de 4,4 milioane de euro la Figa. Trei categorii de persoane vor avea parte de tratament gratuit februarie 27, 2020 - În 2021 vom putea inclusiv să ne tratăm diferite afecțiuni la Băile Figa, ne promite edilul Becleanului, Nicolae Moldovan. Acesta a obținut o finanțare europeană pentru un centru de recuperare, pregătit pentru mai multe tipuri de tratament. Trei categorii de persoane vor avea parte de tratament gratuit.
Râul Ilva, în creștere din cauza precipitațiilor! Un pod, inundat! februarie 27, 2020 - Autoritățile județene și reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență monitorizează râul Ilva. Din cauza precipitațiilor, nivelul acestuia este în creștere. Un pod a fost deja inundat.
Primul caz de coronavirus, în România! Pacientul este un tânăr de 25 de ani februarie 27, 2020 - Ministrul Sănătății a anunțat ieri seară primul caz de coronavirus în România. „Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României” 
Liga Florilor MOL: Războiul celor două Glorii – 28-29. Duminică, 1 martie, vin danezele februarie 27, 2020 - Ar trebui să încep așa: șeful fluierașilor din FRH este din Buzău, așa că, la partida dintre cele două Glorii, arbitrajul a fost tot la un punctuleț distanță.
WONDERLAND: Nu-i mai ajunge Facebook-ul să se admire! S-a întins pe panouri! februarie 26, 2020 - A ratat cineva știrea că vicele Niculae se vrea primar? Dacă cumva n-aveți cont de Facebook să fiți la curent cu știrea anului 2016 - Niculae se vrea primar!, nu mai aveți nicio șansă să scăpați de vice și de zâmbetul lui... galeș. Pe oriunde ai încerca să fugi din oraș, îți va sări în față Niculae. Nu te speria, fii calm, nu înjura și înțelege că nu i-a mai ajuns Facebook-ul. Când vrei să fii primar și tot viitorul tău și al familiei tale stă în asta, chiar nu contează că nu e nici măcar în pre-campanie ca să te afișezi pe stâlpi. Să furi startul e un deranj chiar mic la un ambiț așa de mare!
FOTO/VIDEO: Clipe de grație, ieri, în Biserica Romano-Catolică de pe Șincai februarie 26, 2020 - Momente de grație, ieri seară, la Biserica Romano-Catolică de pe Gheorghe Șincai. Bistrițenii au umplut lăcașul de cult, dornici să asiste la un eveniment de excepție, cum nu s-a mai pomenit de ani de zile în Bistrița…
FOTO: N-a adaptat viteza în curbă și a lovit mașina care venea din sensul opus februarie 26, 2020 - S-a întâmplat azi, în Sigmir, în apropiere de intersecția spre Șieu Măgheruș. Șoferul unui microbuz nu a adaptat viteza în curbă, întrând pe contrasens și lovind o autoutilitară care circula regulamentar.