EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

EDITORIAL: Nah, că avem boieri, nu consilieri! Nu-s taxe să-i sature…

Pur și simplu nu-i mai suport. Nu le mai suport obrăznicia, slugărnicia, micimea, incompetența, atitudinea, jocurile de culise, prostia, interesele meschine. Măi, mici puteți fi și mari vă puteți da! Dar sper să vă vadă toți acum și să nu mai ajungeți vreodată în funcția de consilier local. Aveți o atitudine de boieri, nu de consilieri. Numai onoruri și taxe vedeți. Iar proștii – dă-i naibii, să plătească huzurul vostru politic din banii pe care-i dau ca taxe. Plătim taxe ca să ne fie nouă mai bine, nu vouă și găștii de partid! Asta ați uitat. Banii ăia sunt pentru viitorul nostru, nu pentru al vostru!

De la ultima ședință a Consiliului Local Bistrița le tot atrag atenția colegilor din redacție că nu au tratat cum trebuia subiectul majorării gunoiului. Că nu am atras atenția oamenilor că vor fi majorări mari. Că n-am dat subiectul cum trebuie. Au picat și ei pe fenta cu scandalul din jurul scumpirii biletului de autobuz, unde s-a făcut gălăgie mare și cam asta s-a reținut.
În opinia mea, la acea ședință de Consiliu Local s-a făcut puțin teatru, că așa trebuia ca să se deturneze atenția de la scumpirea cea mare, de la gunoi. Deși scumpirea gunoiului s-a dezbătut cu două puncte înainte de cea a biletului de autobuz, n-a fost gâlceavă mare.
Și, credeți-mă, asta pentru că NICIUNUL dintre consilierii locali nu știa ce votează. Au aflat acum două zile, din Bistrițeanul, ce au votat. O scumpire cu 75 la sută a tarifului la gunoi. Iar liberalii degeaba fac acum gura mare și se bat cu pumnul în piept că n-au votat. Au dat un NU politic, că așa fac toți, de când îi știu.
Dacă știau împotriva a ce votează ne spuneau și nouă, făceau gălăgie și iureș, ca în ultimele două zile. Nuuuu. Ei au tăcut până acum și acu, iaca eroii! Hai, plimbați ursul că ruginește lanțul, nu sunteți mai buni nici voi! A trebuit să vină presa să vă spună ce căcat a fost acolo, că voi v-ați pierdut printre hârtiile servite șmecherește. Au crezut că s-au împotrivit unei mici scumpiri. Iaca, nu era așa, că altfel erau urările de Crăciun, măturau liberalii cu pesediștii pe jos, ca ieri.
Și ca să vedeți cum gândesc, o să vă dau exemplul (ne)scumpirii biletului de autobuz, știrea care a furat ochii tuturor în acea zi. Această știre, dacă vă amintiți, cel puțin în Bistriteanul.ro făcuse valuri.  Evident că oamenii se opun oricărei scumpiri, așa că valul de imagine a fost mirosit de toți.
Și după ce a trecut fără prea multă dezbatere scumpirea gunoiului, s-au aprins liberalii, ba chiar și vicele Niculae (PSD) a trecut în Opoziție și au dat de pământ cu proiectul propus de nimeni altul decât colegul de partid, primarul Ovidiu Teodor Crețu (PSD). Că vai, cum să se scumpească biletul de autobuz, dacă rețin bine, de la 1,8 lei la 2 lei? Oricum șoferii nu dau rest și nici oamenii nu-l așteaptă, dar vai, cei 20 de bani pe care nu-i mai dădea Primăria Bistrița și îi încasa Transmixt făceau gaură în buzunarul bistrițenilor.
Așadar, sper că ați reținut, au făcut un joc de imagine și au ieftinit biletul de autobuz (cu care nu circulă majoritatea bistrițenilor), da-l plătim tot noi, din buzunarul de la primărie, iar la scumpirea tarifului la gunoi cu 75 la sută, au trecut lejer peste subiect. TOȚI! Apropo, cred că primarul Ovidiu Teodor Crețu a fost luat de prost la acea ședință, unde vicele Niculae a ieșit salvatorul biletului de autobuz. La cum îl știu pe primar, face multe numai teatru ieftin nu și nu cred că ar fi fost de acord să pună pe ordinea de zi un proiect pe care colegii de partid să-l dea jos cu scandal. Asta trebuiau să o discute înainte de ședințele pe comisii și nu în plen.
Oricum, ca să știți și voi, Consiliul Local Bistrița și toate celelalte din județ, inclusiv Consiliul Județean, funcționează la fel. Pe vot politic și impresie artistică. Că asta nu mai pot suporta. De 21 de ani văd același teatru ieftin. O dată, o singură dată nu i-am văzut să se așeze la masă, ca într-un sfat al înțelepților, și să judece proiectul X din punct de vedere al oportunității. Să vadă ce efecte implică, cum îi afectează pe bistrițeni, cât costă, dacă ne permitem acei bani etc.
Nu, frate! Ăia care au majoritatea votează ce le zice liderul politic, iar opoziția face gargară, e drept, de multe ori pertinent, că ăsta e avantajul politic când joci în opoziție. Dar, stați liniștiți, ajunși la putere fac exact la fel. I-am văzut pe toți, asta mi-e meseria. Se schimbă doar pionii (consilierii) și alternează Puterea cu Opoziția. Ajunși în funcții știu atât: vot politic și impresie artistică. De asta eu nu mai cred în niciun partid și nu-i suport pe niciunii. Toți sunt la fel, i-am văzut cu ochii mei. Când se va schimba modul de a vota atunci să știți că nouă ne va fi mai bine. Până atunci, schimbăm tusea cu junghiul și pe dracu cu tac-su.
Dragi consilieri, primari, domnule Radu Moldovan – șef de județ și președinte de CJ, noi v-am trimis acolo NU să faceți jocuri politice și ale unor oameni de afaceri, ci jocul viitorului NOSTRU și al copiilor noștri. Așa că – dacă vreți ca la apropiatele alegeri să nu vă voteze numai ăia de conduc SUPERCOM – faceți dracului ceva și:
  1. Curățați județul de gunoaie. E jenant în ce jeg trăim doar pentru că voi NU vă faceți treaba, ziua trece, leafa vine, voi cu drag munciți. NU mă interesează că X nu face, că Garda de Mediu și APM dorm. De aia ați ajuns în funcții să faceți lucrurile să meargă. Când o să vă iau eu salariile vă spun și cum, dar eu, spre deosebire de voi, îmi știu limitele și nu mă bag la ce nu mă pricep. Nu vă pricepeți, valea!
  2. Puneți tarife care să-i încurajeze pe oameni să arunce selectiv gunoiul, să folosească mai bine pubelele decât să arunce în râu sau în pădure și puneți amenzi atât de mari încât să le fie frică să arunce pe unde le trăznește. Prost să fii să riști amendă de mii de lei când ai putea să arunci gunoiul contra câțiva lei în pubela de la poartă.
  3. Pot să înțeleg prietenia pe linie PSD-istă cu patronul SUPERCOM. Dar alegeți dacă vreți cu ei, cu prietenii de partid, sau cu noi, bistrițenii. Înaintea alegerilor vom discuta intens asta. Umblați cu susținerea economiei locale în dinți și, ce să vezi, pe jocul vostru și frăția de partid au dispărut în ultimii 5 ani două firme locale care puteau gestiona cu succes această afacere, a colectării și depozitării gunoiului. De Codrișor nu mai știu nimic, dar Urbana vă spun că lucrează la Bârlad. Să vă fie rușine, ați făcut tot pentru liniștea și afacerile VITALIA și SUPERCOM și nimic pentru Codrișor și Urbana, i-ați împins spre faliment. Vă reamintesc că și SUPERCOM și VITALIA lucrează tot cu muncitori și personal din Bistrița-Năsăud, mașini, până au prins cheag, au împrumutat de la URBANA, dar profitul uriaș din această afacere bună se duce la București, la mama naibii. Ați creat monopol voi, prin vot politic, și ați omorât două firme locale. Deci, să nu mai aud placa cu economia locală că v-o dau de cap. Vă doare-n cot de ea. Partidul și prietenii săi să traiască.
  4. Domnule președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, știu că este la îndemâna dvs. să rezolvați această problemă, a gunoiului, a tarifului la gunoi, a nemulțumirii generale legate de felul în care se colectează și se reciclează deșeurile în județ. Faceți-o! În loc să faceți presiune pe noi, bistrițenii, să plătim faptul că Supercom și Vitalia nu reciclează și nu colectează cum trebuie, puneți-i pe ei să-și facă treaba. Nu pot? Să vină alții. Cetățenii sunt nemulțumiți, primarii sunt nemulțumiți și de tarife și de organizarea din teren. Puneți-i la treabă! Voi i-ați adus (să nu scoatem declarațiile cu ce binecuvântare pe capul nostru erau aceste două firme), voi mișcați morții care nu fac treaba, care vor doar bani și cât mai puțin de lucru. Cum ați permis ca acest județ să se afle la cheremul Vitalia și Supercom? Primăriile să le strângă banii, să răspundă la reclamațiile legate de neridicarea gunoiului etc.? De când s-a întins un județ în fața a două firme și până când?! Și de ce firmele din județ nu beneficiază de același tratament preferențial?
Ia hai să ne amintim cine v-a trimis în funcții și pentru ce. Dacă nu sunteți în stare, faceți un pas în spate și lăsați dracului teatrul politic și impresia artistică. Astea că nu ne țin de foame și nu ne țin nici copiii acasă.
M-am săturat să vă tot aud înainte de campanie cum ne vreți voi binele nostru și apoi că partidul nu v-a lăsat să faceți ba una, ba alta. Partidul v-a pus pe liste, dar oamenii v-au dat votul! Pentru binele lor,  nu al camarilei de partid. Când o să înțelegeți asta, veți rămâne în politică mult și bine și puteți afișa atitudine de boieri și să așteptați onoruri și osanale de la noi. Până atunci, întoarceți și celălalt obraz. Meritați toate pietrele care se aruncă spre voi.

Vrei să te faci asistentă medicală? Au început înscrierile la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila” iunie 2, 2020 - Școala Sanitară postliceală „Carol Davila” Bistrița organizează sesiune de admitere pentru anul școlar 2020 / 2021.
Bătăușul de la KFC, reținut! Azi instanța va decide luarea unei măsuri preventive: iunie 2, 2020 - Prima zi de libertate ar putea fi ultima, cel puțin pentru o perioadă, pentru un tânăr din Bistrița. Acesta a lovit cu pumnul și accidentat cu mașina pe un alt tânăr. Întreaga scenă a avut loc ieri, la KFC.
S-a decis! CE se întâmplă cu mult așteptatele festivaluri UNTOLD, NEVERSEA și Electric Castle: iunie 2, 2020 - Tinerii, și nu numai, aștepau cu mare drag perioada verii. Festivalurile din sezonul cald adunau mii de persoane și distracția era la maxim. Pandemia de coronavirus a dat însă multe planuri peste cap. CE au decis organizatorii legat de festivalurile UNTOLD, NEVERSEA și Electric Castle:
VIDEO: Doi cai frumoși, noaptea, pe DJ 172 C iunie 2, 2020 - S-a întâmplat azi-noapte, pe drumul care leagă Ilva Mică de Strâmba. Doi cai se plimbau pe carosabil. La un moment dat, erau deja agitați din cauza mașinilor care treceau prin zonă. Frumoși, frumoși, dar periculoși... mai ales la ora respectivă... în trafic.
Bistrița-Năsăud: Patru cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.517 persoane infectate iunie 2, 2020 - Avem 340 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 119 de cazuri noi de infecție.
Ultimul răcnet, la Liceul de arte „Corneliu Baba” din Bistrița! iunie 2, 2020 - Elevii Liceului de arte „Corneliu Baba” au toate motivele să fie încântați. Au primit, zilele trecute, câteva intrumente de ultimă generație, dotate cu programe de utilizare a tehnologiei în creație. Liceul de Arte Corneliu Baba devine astfel singurul din județ care poate să furnizeze servicii specializate pe acest segment de piață.
Șase luni – Atât va ”suporta” pământul mașinile abandonate! Iar autoritățile pot chiar să le vândă iunie 2, 2020 - Un proiect de lege reglementează problema mașinilor abandonate. Astfel, după șase luni de zile, dacă nu e mutată sau revendicată, va fi luată de pe domeniul public. AFLĂ detalii și cine mai trebuie să-și dea acordul:
VIDEO – Un bistrițean a încercat un „botez” ad-hoc într-o baltă, dis-de-dimineață. Un polițist și un pompier l-au „salvat” iunie 2, 2020 - Intervenție neobișnuită pentru pompierii bistrițeni în această dimineață pe strada Burgului din municipiu. După ce a fredonat câteva cântece religioase, un bărbat s-a aruncat într-un bazin cu apă adânc de 4 metri. Acesta s-a ales cu o hipotermie, apa având doar 9 grade.
BN: Încă un deces în contextul pandemiei! Al 29- lea iunie 2, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis o nouă informație privind decesele survenite în contextul pandemiei. Dacă la nivel național numărul deceselor ajunge la 1.279, la noi în județ s-a înregistrat al 29-lea.
Aquabis: Defecțiune pe rețeaua de apă, în patru localități ale județului. Stradă din Năsăud, fără apă potabilă până mâine iunie 2, 2020 - S-a înregistrat o defecțiune, pe rețeaua de apă, în două localități ale județului - anunță Aquabis. Cât timp vor fi afectați locuitorii:
FOTO/VIDEO: Prima zi de „liber” la terase! Bistrițenii nu s-au lăsat speriați de nori iunie 1, 2020 - Terasele din centrul istoric au fost luate cu asalt de bistrițenii care așteaptă de luni bune să se relaxeze la un suc în aer liber. Administratorii de localuri s-au adaptat și au făcut tot posibilul să respecte regulile impuse de Ministerul Sănătății, iar clienții nu s-au lăsat așteptați.
FOTO/VIDEO: Un bărbat a fost spulberat de tren în Livezile iunie 1, 2020 - Un grav accident a avut loc în localitatea Livezile. O persoană a fost lovită de tren. Victima prezenta leziuni incompatibile cu viața.
BN: S-a înregistrat al 28-lea deces al unei persoane diagnosticate cu COVID 19 iunie 1, 2020 - Grupul de Comunicare Strategică a transmis alte decese survenite în rândul celor depistați pozitiv cu COVID 19. Printre ele, și un bistrițean. Astfel, la nivelul județului, numărul celor decedați și depistați cu COVID 19 ajunge la 28.
FOTO/VIDEO – Agresiune la KFC: Ar fi primit un pumn și apoi ar fi fost târât după mașină iunie 1, 2020 - S-a întâmplat în urmă cu puțin timp, la KFC. Între doi bărbați s-a iscat o neînțelegere. Iar unul s-a ales cu un pumn, fiind târât după mașină. AFLĂ detalii:
TRIUMF: De la liceul din Bistrița, la prestigiosul Conservator din Amsterdam! Zeci de alte premii, în plină pandemie iunie 1, 2020 - Chitaristul Alexandru Grecu, absolvent al Liceului de muzică „Tudor Jarda”, a fost admis la prestigiosul Conservator din Amsterdam. Nu este singurul elev care a punctat o victorie. Deși au traversat o perioadă dificilă, în care mulți s-au străduit să-și mențină echilibrul – micii muzicieni de la „Tudor Jarda” se pot lăuda cu zeci de premii cucerite la concursurile online.
VIDEO Culisele furtului de aproape 10.000 de euro din weekend. Cum a reușit clujeanca să îl convingă pe bătrân să o lase în casă iunie 1, 2020 - Un bătrân de 88 de ani a fost prădat weekendul acesta de aproape 10.000 de euro de o clujeancă de 42 de ani. Aceasta a fost prinsă la scurt timp după furt, bătrânul semnalând la 112 dispariția sumei de bani. Cum a reușit femeia să îl convingă pe bătrân să o lase în casă.
VIDEO: Stadionul „Jean Pădureanu”, într-o ipostază inedită și impresionantă iunie 1, 2020 - Stadionul „Jean Pădureanu” - într-o ipostază inedită și impresionantă, într-un film publicat recent pe pagina de socializare a unei instituții din Bistrița. Mii de obiecte decorative de o rară frumusețe și cromatică oferă stadionului o imagine surprinzătoare:
PAZĂ canină, la Spitalul de pe Someșului?! Sau doar „îngeri păzitori”? iunie 1, 2020 - Bistrițenii care au avut de traversat strada Someșului, astăzi, în jurul prânzului, au avut parte de un peisaj neobișnuit. Chiar în fața secției de psihiatrie de pe strada Someșului, trotuarul părea „ocrotit” de o armată de „îngeri păzitori”.
Bistrița-Năsăud: Un singur caz pozitiv în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.398 persoane infectate iunie 1, 2020 - Avem 336 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un singur caz nou de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 141 de cazuri noi de infecție.
Se caută electrician auto, șef linie sau inginer constructor! NOI locuri de muncă, în Bistrița iunie 1, 2020 - NOI locuri de muncă sunt disponibile, în această săptămână, în Bistrița! Locuri disponibile de electrician auto, inginer constructor, excavatorist sau muncitori necalificați la PPPAuto, Betak, Leoni, Consult Imobil, Stewo Plastic sau Amicii Building! Se oferă condiții excelente de muncă și pachet salarial motivant:
FOTO – NERĂBDĂTORI: Copii și părinți, la expoziția LEGO, cu zeci de minute înainte de deschidere iunie 1, 2020 - Mult așteptata expoziție LEGO și-a deschis azi porțile. Cu zeci de minute înainte de ora deschiderii, părinți și copii erau deja prezenți în curtea muzeului. Primii copii s-au bucurat și de cadouri, uitând că au măștile pe năsuc și nu pot să se joace, așa cum o făceau altădată:
Vrei la terasă? Îți lași numele și numărul de telefon și apoi ești servit iunie 1, 2020 - Prima zi de vară vine cu mai multă libertate. Oamenii pot să se plimbe în voie și să servească ceva bun pe terasele localurilor. Doar că, înainte de a fi servit, TREBUIE îndeplinite câteva condiții. Între altele, clienții trebuie să-și completeze într-un registru numele și numărul de telefon.
Rostul de dimineață: Nebunul din tine care știe ce-i bine… iunie 1, 2020 - E chiar aici, în fața ta: Știe absolut totul despre tine. Este chiar nebunul care știe ce-i bine – pentru tine, pentru mine. Dar mai ales pentru tine… Și ar face orice ca să simtă mai bine…
FOTO- COLIBIȚA: Se redeschide Delice Pan – magazin și fast food! mai 31, 2020 - Cine caută relaxarea la Colibița și vrea să mânânce rapid ceva bun sau are nevoie de mici sau mai mari cumpărături pentru vacanța la cabană, inclusiv pâine, carne și produse din carne, să știe că s-a redeschis magazinul Delice Pan, începând de mâine, 1 Iunie! În magazin se găsesc inclusiv produse tradiționale cu specific local, iar dacă v-a prins foamea de la aerul tare din munte să știți că s-a deschis și fast food-ul unde se mânca rapid și ieftin în zonă.
Camerele de supraveghere din oraș, mai mult defecte decât funcționale mai 31, 2020 - Să nu pățești ceva pe domeniul public al Bistriței, fără să ai martori, că nu ai cum dovedi! A pățit-o un bistrițean care a încercat să obțină imaginile de pe o cameră de supraveghere din oraș. Răspunsul polițiștilor locali a fost halucinant ”Mai bine de jumătate nu funcționează”.
Avem primele vinuri Frizzante produse în Bistrița-Năsăud! mai 31, 2020 - Ce surpriză! Nu numai că Bistrița-Năsăud a început să aibă vinuri bune, recunoscute în plan național și chiar internațional, dar se diversifică oferta, facem și finețuri. Italienii de la Lechburg Lechința au scos primele vinuri frizzante, o variantă mai ușoară a vinurilor spumante precum șampania sau prosecco. Pentru această vară avem câteva mii de sticle de frizzante alb și rose marca Lechburg, pe care le gasiți deja pe rafturile celui mai mare magazin de băuturi din oraș - The Drinks Store. 
FOTO: Hai că se poate! Au reparat! mai 31, 2020 - Ieri, o gură de canal de pe o stradă din Bistrița, recent asfaltată, a cedat. Oamenii s-au revoltat și au încercat să rezolve singuri problema. Firma responsabilă de asfaltările din oraș s-a autosesizat în urma publicării articolului în care era semnalizată problema. În această dimineață problema a fost remediată.
Bistrița-Năsăud: Un singur caz pozitiv în ultimele 24 de ore! La nivel național, 19.257 persoane infectate mai 31, 2020 - Avem 335 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un singur caz nou de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 124 de cazuri noi de infecție.
Din 1 iunie, la Muzeul Județean revine fascinanta lume LEGO mai 31, 2020 - Muzeul Județean Bistrița își deschide porțile de mâine, cu tradiționala Expoziție LEGO de primăvară Brickenburg. Ea se adresează atât copiilor cât și adulților, provocați să descopere misterele spațiului prin prisma jocului. Reguli de respectat, pentru vizitarea muzeului:
EXCELENT! Strugurii care dau naștere vinului de Jelna, singurii cu certificat de produs montan mai 31, 2020 - Crama Jelna este singura din țară care face vin din struguri cu certificat de produs montan. Vița de vie se întinde pe 26 de hectare și este situată în zona montană a comunei Cetate.