EDITORIAL: Nație de lași și fricoși! Înotăm în acest rahat spre moarte pentru că v-a fost frică și să vă apărați dreptul la sănătate

EDITORIAL: Nație de lași și fricoși! Înotăm în acest rahat spre moarte pentru că v-a  fost frică și să vă apărați dreptul la sănătate

Parafrazându-l pe Țuțea, m-am dus în opt sau nouă procese de presă pentru un popor de idioți! Idioți și lași. Și fricoși. Atât de fricoși că nu sunt în stare să lupte nici pentru drepturile lor fundamentale. Cum ar fi sănătatea. Vă meritați soarta. Și eu alături de voi. Știți de ce noi ziariștii nu am reușit să schimbăm prea multe în țara asta în 30 de ani de libertate de exprimare? Pentru că voi n-ați fost lângă noi, lașilor! Erați ascunși după pagini de ziar, apoi în fața televizorului, azi în fața telefonului și savurați doar agresivitatea jurnalistului. Vă satisfăcea doar să le zicem ălora rahatul, combinația, în față, nu să schimbăm ceva, că pentru asta era nevoie de toți și stăteați prea comod în fotolii, nu v-ați fi deranjat. Ne-ați lăsat singuri, lașilor! De asta suntem aici după 30 de ani.

Dacă erați și voi lângă noi făceam țara aia după care vă miorlăiți zilnic, dar pentru care așteptați să lupte alții, nu voi! Noi ne-am făcut datoria. De tâmpiți și de îndrăgostiți ce eram de meseria asta, că n-am cunoscut încă jurnaliști curajoși și drepți care să se fi îmbogățit din presă. Niște proști, aia suntem! Iar voi, categoric, niște lași, niște fricoși, care așteptați să lupte alții pentru voi, în timp ce voi stați comozi în fotolii savurând lupta unui ziarist sau a unui ziar curajos. Aaaaaa, ce le-a zis-o! Așa, și? Ce s-a rezolvat? În afară de că și-a mai făcut ziaristul niște dușmani care vor pune preț pe capul lui? Eu mai am puțin și nu va exista om cu funcție sau interese în județul ăsta cu care să nu mă fi certat. Pentru voi, pentru drepturi, pentru nedreptăți. Eu nu țin minte să mă fi luat la harță cu cineva că am fost nedreptățită, mă cam descurc singură, am suficient curaj să lupt pentru dreptatea sau drepturile mele. Dar pentru voi, pentru nedreptățile voastre, pe care le-am considerat și ale mele, pentru lucrurile anormale pe care ni le semnalați sau le-am văzut singuri, mi i-am pus în cap pe toți. 

N-aveți curaj nici să vă apărați drepturile! De asta suntem în rahat până în gât. Că majorității i-a fost frică. 

Ce v-ați zis? Da, e ok să lupte cineva pentru dreptul meu de a nu fi pus în pericol de persoanele carantinate, dar să nu se știe că am fost eu cel care a sesizat, nici măcar să se bănuiască. Stau eu pitit și să rezolve proștii ăia de ziariști totul. Că ei lucrează non-stop. Și gratis, că nu-mi amintesc în ultimii 12 ani de presă să fi plătit cineva informația pe care o livrăm, munca pe care facem în slujba voastră, că noi NU SUNTEM PLĂTIȚI DE STAT, deși prestăm un serviciu public, gratuit, esențial, de care beneficiază toată lumea. Noi schimbăm lucruri cu cuvinte din banii încasați din publicitatea aia care vă deranjează la ochișori.

Da, așa fac proștii de la Bistrițeanul. Lucrează non stop și dublu față de acu o lună, chiar nu facem față avalanșei de știri. Personal, vorbesc cam 6 ore la telefon zilnic, culeg informații, fac legături, coordonez redacția și sunt cu ochii în 100 de direcții să nu-mi scape ceva, să fac ce trebuie, să pun presiune acolo unde trebuie să îndreptăm lucruri care ne-ar putea duce într-o direcție proastă, care să însemne îmbolnăviri sau pierderi de vieți. Colegii mei sunt frânți de oboseală, nu mai există sâmbătă, duminică, lucrăm mai mult decât înainte și, absolut conștienți, toată echipa, pe mai puțini bani. Da, ne-au (s)căzut 90 la sută din contracte și nu știm dacă peste o lună vom avea bani de salarii. Suportăm ironii, răutăți, dispreț, oprobriu public laolaltă cu succesul și recorduri de rating, ne încurajăm cu mulțumirile sincere venite din partea voastră și trăim satisfacția de a ne face treaba bine, onest, chiar și fără bani la un moment dat. Dacă ați fi avut aceleași pretenții de la politicieni cum aveți de la noi și curaj să-i sunați sâmbăta, la 20:35, altundeva am fi fost…

Le-am înghițit pe toate, mai mult decât trebuia în 22 de ani de presă. Până în seara asta. Când mi-a sărit țandăra rău de tot din mai nimic, că așa se întâmplă sau mi se întâmplă. Și am avut o revelație. De ce suntem noi aici după 30 de ani de democrație și libertate de exprimare în care am schimbat doar sărăcia pe opulență, mașini și case, dar rahatul stă ascuns încă bine sub preșul numit stat?! Bine, a cam început să pută de ceva ani, iar acum vom vedea câte vieți și îmbolnăviri ne va costa faptul că ne-ați lăsat doar pe noi, ziariștii, să luptăm pentru voi, să le-o zicem verde în față. Ca să fi schimbat ceva trebuia să fiți alături de noi, cu nume și prenume. Nu ascunși și să savurați răzbunarea prin cuvintele noastre. Au rămas doar vorbe și scandal, fapte și schimbări -prea puține.

„…ziariștii lucrează non stop, ca și poliția, așa că ar fi frumos să se miște și pentru așa ceva…” – a fost fraza dintr-un mesaj care m-a scos efectiv din minți. Da, doar că ziariștii ăștia de la care aveți atâtea pretenții de disponibilitate lucrează non stop și, spre deosebire de polițiști, nu sunt plătiți de la bugetul de stat. Nu. Sunt plătiți din amărâta aia de publicitate care vă zgârie pe retină.

Și ca să vă explic contextul, să înțelegeți, o să vă spun că o prietenă care în 22 de ani de presă nu m-a abordat NICIODATĂ să o ajut cu ceva, îmi scrie de două zile, cu mare delicatețe (ca ea), dacă pot să o ajut să public un material despre niște zăpăciți care nu respectă carantina, spre disperarea și spaima vecinilor, oameni mai în vârstă, etc. Urmăresc două zile un coleg mai liber să îi dau să facă știrea, un moment în care să intre, că avem foarte multe știri, etc.

Publicăm și azi, de la amiază, mă tot presează să schimb o fotografie, că sunt speriați vecinii să nu-i agreseze „sălbaticii” din carantină, dacă își dau seama că a fost făcută din fața casei lor. Între timp, disperată că nu voiam să cedez, nu șterg poze și nu schimb texte, îmi trimite mesajul vecinului, în corpul căruia am găsit fraza de mai sus, care m-a aprins. Ziariștii lucrează non stop… Și GRATIS am strigat. Că ei iubesc ce fac și dragostea, știți, e oarbă…

Doamne, și am avut o revelație: de asta suntem noi aici după 30 de ani de libertate de exprimare în care am schimbat doar căruța cu Mercedesul și opincile cu pantof cu toc! Păi dacă ne e frică să luptăm pentru dreptul de a ne simți în siguranță pe strada noastră, dacă ne e frică de o poză făcută de altcineva, dacă ne e frică să luptăm cu nume și prenume pentru dreptul nostru la sănătate și așteptăm pe alții să o facă pentru noi, atunci ne merităm soarta și chiar n-am înțeles nimic din ce ne oferea democrația câștigată în 1989. 

Frica e blestemul nostru. Nu altceva. Frica. De asumare, de a-ți striga în gura mare drepturile.

Strigați acum după autorități și nu vin. Sunați la redacție să ne descrieți incompetența. Unde erați când am scris de atâtea ori că avem un stat slab, condus de incompetenți unși politic și că asta e foarte periculos? Unde erați? Ce făceați?

Vreau să vă mai întreb unde erați acum 4 ani când am scris ASTA despre Andrițoiu, directoarea de atunci și de azi a DSP BN? Dacă îi cereați și voi demisia alături de mine, poate astăzi aveam în fruntea DSP BN pe cineva capabil de organizare și coordonare. Stimabila n-a reușit, în epidemia actuală, să organizeze nici evidențele și să răspundă angajații la telefonul oamenilor, să le dea indicații ce să facă. O să ne îmbolnăvim mai mulți decât trebuie din asta?! Așa vă trebuie, fricoșilor. La fel s-au îmbolnăvit și au murit și alții de nosocomiale din spitale, când voi ați stat ascunși după televizoare și monitoare admirând ancheta sau curajul jurnaliștilor. Ați strigat numai când v-a afectat pe voi, nu și pe alții. De ce? De frică?

Atunci ne merităm soarta. Tăceți după monitoare, telefoane și acum. Așa ar fi decent. Și corect. Să suferim în tăcere.

Potrivit RECORDER: Localnicii din 10 comune bistrițene consumă apă contaminată cu fecale mai 26, 2020 - Cei de la Recorder au cerut rapoartele Direcțiilor de Sănătate privind apa consumată de locuitorii comunelor sub 5.000 de locuitori. La nivelul județului nostru, localnicii a 10 comune care au rețea de apă, consumă apă contaminată. Cu fecale! AFLĂ care:
Direcția Silvică scoate cabane la vânzare! CARE e situația cu preferata lui Ceaușescu: mai 26, 2020 - Mai multe cabane sunt scoase la licitație de Direcția Silvică Bistrița Năsăud. Luni se va da anunțul pentru celelalte rămase pe listă, după ce au reușit să vândă una dintre cele licitate. Cabana lui Ceaușesu, de la Dealul Negru e...în așteptare:
Cristian Niculae sare la liberali: Guvernul PNL este departe de antreprenori și nu înțelege mediul de afaceri! mai 26, 2020 - Guvernul PNL este departe de antreprenori și nu înțelege mediul de afaceri – avertizează viceprimarul Cristian Niculae. Acesta este nemulțumit de faptul că nu a primit încă răspuns la intenția de a reduce taxele locale pentru terasele din centru.
FOTO- Prietenul la nevoie se cunoaște: Băut, și-a ajutat amicii să fugă de la un accident pe care l-au produs mai 26, 2020 - S-a întâmplat ieri, în Năsăud. O mașină a lovit sensul giratoriu și apoi a ricoșat în trei autoturisme parcate. Când au ajuns oamenii legii la locul incidentului, ia vinovații de unde nu-s. I-au găsit în cadrul unui control în trafic, băuți, în autoutilitara unui prieten, băut și el.
BN: Trei cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore mai 26, 2020 - În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, s-au înregistrat trei noi cazuri de persoane cu COVID 19. La nivel național, trendul e din nou descrescător. De la ultima raportare au fost doar 146 noi cazuri și 244 de vindecări.
Medic de la Ambulanță, depistat pozitiv cu COVID-19. Mai mulți colegi, în izolare mai 26, 2020 - Un medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud a fost depistat cu COVID 19. Acesta lucrează și în cadrul Spitalului Orășenesc Beclean. Mai mulți colegi de-ai săi sunt deja în izolare.
Spectaculosul covor cu narcise, admirat de 800 de persoane într-un singur weekend mai 26, 2020 - În acest sfârșit de săptămână, Masivul Saca, ce adăpostește un spectaculos covor cu narcise a fost admirat de 800 de iubitori de munte și frumos. Acest „colț de rai” poate fi viiztat și weekendul următor.
VIDEO: Un parc de aventură de 5 hectare, în curând, în Bistrița-Năsăud mai 26, 2020 - Se anunță încă un parc de aventură într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Acesta s-ar întinde pe 5 hectare și prevede inclusiv un spațiu special dedicat spectacolelor.
Prins de proprietară în timp ce-i fura din apartament, a fugit… direct după gratii! mai 26, 2020 - S-a întâmplat sâmbătă, ziua-n amiaza mare! Un tinerel de doar 18 ani a fost surprins în timp ce încerca să fure dintr-un apartament. Deși a împins-o pe proprietară și a fugit, a fost prins. Acum se va liniști după gratii.
VIDEO: Mărturia preotului care a învins Covid: „Mulți au spus că e o pedeapsă de la Dumnezeu, eu cred că e o încercare” mai 26, 2020 - Fără să exagerăm putem spune că comunitatea din Ilva Mică a fost atinsă de Dumnezeu. Dovadă stă preotul Ștefăniță Potra, care nu doar că a donat plasmă după ce s-a vindecat de Covid, ci este implicat și în strângerea de fonduri pentru achiziționarea de tablete pentru copiii din comunitate.
Bacalaureat / Evaluare Națională 2020. Cum se vor desfășura probele de aptitudini la liceele vocaționale mai 26, 2020 - Noile calendare pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2020 au fost făcute ieri publice. Mâine, 27 mai, liceele și școlile profesionale trebuie să afișeze oferta de școlarizare. Care sunt noutățile referitoare la Bacalaureat:
Se mișcă treaba cu liberalii la conducerea SGA! Au montat un banner de s-a emoționat și prefectul mai 25, 2020 - Da, da, da! Trebuie să recunoaștem că se mișcă lucrurile acolo unde liberalii, în plină pandemie, și-au pus oamenii în funcții. Antrenați la lipit afișe, a fost floare la ureche pentru noii șefuți din Societatea de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud să pună ditai bannerul pe clădirea insituției unde au ajuns când alții erau în linia întâi și PNL făcea jocuri de culise să-și vadă oamenii partidului visul cu ochii, să ajungă și ei șefi sau directori. Nu mai contează că au fost numiți înainte de concurs, important e că prefectul s-a emoționat când a văzut bannerul cu Respect. S-o fi gândit că-i vorba de el, că dacă n-a trudit el în linia întâi atunci cine?
Fosta clădire a Protecției Copilului, dată spitalului! CE va funcționa acolo: mai 25, 2020 - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului s-a mutat în casă nouă. Fosta clădire în care a funcționat instituția nu va rămâne goală. Aceasta va fi dată în folosință Spitalului Județean de Urgență Bistrița. CE va funcționa acolo:
Bistrița-Năsăud, pe lista privilegiată a județelor cu păduri virgine mai 25, 2020 - În urma ultimelor studii cerute de Ministerul Mediului, Pădurilor și Apelor, s-au identificat păduri virgine și în Bistrița-Năsăud. Asta în condițiile în care în 2016 doar 10 județe aveau acest privilegiu.
Primele „efecte” ale unor tricouri speciale de la „Brodează cu Teo”: Totul va fi bine! mai 25, 2020 - Se întrezăresc deja primele „efecte”, primele rezultate ale unei inițiative deosebite! Tinerii de la „Brodează cu Teo” au reușit să ofere un strop de speranță și optimism, realizând câteva tricouri absolut speciale:
CJ BN a dublat suma alocată pentru reabilitarea unui drum lung de un km! DE CE e nevoie de 10 milioane de lei: mai 25, 2020 - Consiliul Județean a alocat, la finele anului trecut, aproape 5 milioane de lei pentru reabilitarea unui drum de un km. În ședința din această lună, vrea să mai ”pună” încă 5 milioane de lei deoparte. DE CE au nevoie de aproape 10 milioane de lei:
Bistrițenii din mediul rural, mai afectați de șomaj decât orășenii mai 25, 2020 - Potrivit AJOFM BN, cei din mediul rural par să fie mai afectați de șomaj în vremuri de pandemie. De asemenea, femeile sunt mai afectate de șomaj decât bărbații
Bistrița-Năsăud: Haos în raportările persoanelor infectate cu COVID-19. Prefectura se joacă de-a numărătoarea mai 25, 2020 - Avem 319 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri noi de infecție cu coronavirus. Prefectura se joacă de-a numărătoarea, iar în raportarea de astăzi sunt mai puțini bistrițeni infectați decât ieri.
Aquabis: Străzi din Salva, fără apă potabilă, astăzi mai 25, 2020 - Câteva străzi din Salva rămân fără apa potabilă, astăzi, 25 mai 2020 - anunță Aquabis. În zonă s-a produs o defecțiune pe conducta de distribuție a apei:
Se fac angajări la IMP România, Aquabis, PPP Auto! NOI locuri de muncă, în Bistrița mai 25, 2020 - IMP România, Aquabis și PPP Auto își măresc echipa! Se caută electrician auto, șef linie, mecanic de întreținere sau șef stație tratare apă - în cadrul Aquabis Beclean. AFLĂ ce alte posturi sunt disponibile în Bistrița-Năsăud:
La Prund, chiar sunt fapte, nu vorbe: Parcarea supraetajată, FINALIZATĂ! mai 25, 2020 - Bistrițenii nu mai îndrăznesc nici să viseze la parcări supraetajate. Proiecte peste proiecte au fost anunțate și apoi date uitării. La Prundu Bârgăului însă, chiar sunt fapte, nu vorbe. Parcarea supraetajată, cu 140 locuri de parcare, FINALIZATĂ!
EMOȚIONANT. Medic bistrițean internat la Cluj, despre tulburătoarea lecție de viață trăită după diagnosticarea cu Covid-19 mai 25, 2020 - Patricia Lorințiu din Bistrița, medic rezident în Cluj, a fost diagnosticată cu Covid-19. A petrecut 31 de zile internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. „Din "domnișoara doctor" care făcea cu minuțiozitate anamneza pacientului, am ajuns, ce să vezi?!, pacient...”. O emoționantă mărturisire și o tulburătoare lecție de viață:
Cristian Niculae: 190 milioane de Euro și-a propus Primăria Bistrița să atragă din fondurile europene până în 2027 mai 25, 2020 - Investițiile și lucrările de modernizare vor continua în Bistrița și în perioada exercițiului financiar 2021 - 2027. Pentru acest interval de timp, municipalitatea și-a porpus să atragă fonduri europene de 190 de milioane de eruo. LA CE se vor folosi:
FOTO/VIDEO – AESTHETIX: 40.000 Euro investiți într-un salon șic, modern, dedicat exclusiv bărbaților! Au inclusiv servicii de manichiură și pedichiură mai 24, 2020 - Bărbații din Bistrița au acum un salon de înfrumusețare cu servicii dedicate exclusiv domnilor, care n-au prea avut parte de astfel de tratamente speciale în oraș, majoritatea saloanelor fiind dedicate femeilor. Odată cu deschiderea AESTHETICS, bărbații au un loc numai al lor unde, pe lângă o tunsoare modernă și aranjarea bărbii, pot să ceară și o manichiură sau o pedichiură făcută de un specialist, care-i va ajuta să scape de colțurile dureroase sau încarnate ale unghiilor sau de pielița dură și dureroasă, în cazul mâinilor foarte uscate. 40.000 de Euro au investit soții Anca în noul salon, unde fiecare face ce se pricepe mai bine: Ciprian este un maestru recunoscut al frizurilor moderne, iar Medena, soția sa, manichiură, pedichiură și machiaj, atât pentru doamne, cât și pentru domni.
VIDEO. Se fură lemn din Parcul Național Munții Rodnei? Valentin Grapini, primar Rodna: „Suntem în legalitate” mai 24, 2020 - Localnicii avertizează că prin zonă trec zilnic foarte multe mașini încărcate cu lemne. Primarul Valentin Grapini subliniază că „în Parcul Național Munții Rodnei nu se exploatează lemn. Sunt rangeri, sunt pădurari, este foarte bine venit și acel DNA al pădurilor...”
Salon CLAUDIA: Criolipoliza îngheață grăsimea inestetică și rezistentă de pe abdomen și șolduri. Minus 5 cm în trei săptămâni! mai 24, 2020 - Grăsimea inestetică de pe abdomen, care rezistă în ciuda dietelor și a exercițiilor fizice intense, are leac. Criolipoliza. O tehnologie de ultimă generație, prin care se trage într-un dispozitiv cu vacuum grăsimea localizată, iar mai apoi, timp de o oră celulele adipoase sunt “înghețate”,iar, în următoarele trei săptămâni, sunt eliminate cu ajutorul sistemului limfatic. Criolipoliza Cooltech de la Cocoon Medical este disponibilă în Bistrița, la Salon Claudia, pe str. împăratul Traian.
Sorin Pop, din nou în locul unde-și poate forța limitele: Nu mă las! mai 24, 2020 - Perioada lungă de așteptare a luat sfârșit. Ieri, motociclistul Sorin Pop s-a reîmprietenit cu sentimentul de libertate. A ajuns pe circuitul de la Adâncata, locul unde-și poate forța limitele. S-a pregătit pentru competiția ce urmează în scurt timp. ”Nu mă las!” a spus acesta, după ce și-a analizat oponenții.
DOLIU la Ambulanță: Le-a murit un coleg alături de care au salvat vieți timp de aproape două decenii mai 24, 2020 - Momente grele pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița Năsăud. Un coleg de la substația Năsăud a decedat azi. ”Aproape 20 de ani ne-a fost coleg. Am fi vrut să mai rămână în viață” a spus cu tristețe Annabella Muzsi, managerul SAJ BN.
Încă un cadru medical al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, infectat cu COVID-19 mai 24, 2020 - Cadrele medicale și personalul auxiliar din unitățile medicale sunt printre cei mai expuși infectărilor cu COVID-19. Astăzi, încă un cadru medicale angajat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost raportat ca fiind infectat cu noul coronavirus.
Bistrița-Năsăud: Patru cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 18.070 persoane infectate mai 24, 2020 - Avem 320 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 213 de cazuri noi de infecție cu coronavirus.