8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Electrica, despre mutilarea copacilor: Firma folosită e specializată, iar Primăria Bistrița nu ne-a impus nimic

Copacii de pe Andrei Mureșanu au fost mutilați pentru a face loc intervențiilor la cablurile de alimentare cu energie electrică. Firma ce a intervenit ar fi specializată, iar Primăria Bistrița nu a impus restricții – susține Electrica.

Bistrițenii au fost șocați și nervoși după ce coronamentul copacilor de pe strada Andrei Mureșanu a fost RAS. Din unii copaci au rămas doar cioatele, o imagine dezolantă.

Primăria Bistrița a susținut că intervenția NU le aparține, aruncând vina pe cei de la Electrica.

FOTO: Arborii de pe Andrei Mureșanu, mutilați de cei de la Electrica. Sunt șanse să se usuce

Într-un comunicat al firmei de distribuție Energie Electrică, aceștia confirmă faptul că intervenția a fost ”la comanda lor”. Dar, susțin că au fost nevoiți să contracteze o firmă specializată deoarece Primăria Bistrița nu avea cu cine interveni în timp util. Mai mult, Electrica susține că NU li s-a impus nicio măsură ce ar trebui respectată.

Comunicatul integral:

În conformitate cu prevederile legale OG nr.21/2002, privind gospodărirea localităților urbane și rurale, modificată și completată ulterior cu Legea nr.24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi, din intravilanul localităților unde se prevăd obligații ale U.A.T. de a întreține culoarele de funcționare ale rețelelor aeriene, DEER-Sucursala Bistrița trimite anual (și ori de câte ori e necesar), o solicitare de toaletare a vegetației care periclitează funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor electrice (ultima adresă transmisă- nr.26771/13.12.2021, cuprinde 62 de poziții). În urma solicitărilor noastre s-au rezolvat parțial culoarele de protecție și siguranță.

În perioada 20-27.04.2022, pe fondul fenomenelor meteo deosebite, au apărut o serie de deranjamente cauzate de vegetația crescută între conductoarele rețelelor electrice (inclusiv pe str. A. Mureșanu, unde au fost conductoare secționate, ca urmare a scurtcircuitelor provocate de crengile copacilor crescuți sub liniile electrice).

S-a luat legătura cu responsabilii în domeniul întreținerii spațiilor verzi din cadrul Primăriei Bistrița, pentru a urgenta toaletarea vegetației pe str. Andrei Mureșanu.

Având în vedere că Primăria Bistrița nu dispunea de personal care să execute lucrarea în timp util, s-a convenit ca aceasta să fie făcuta de către Operatorul de Distribuție (prin firmă specializată, cu care există contract de prestari servicii de întreținere a culoarului de protecție a liniilor electrice aeriene), urmând ca reprezentanții Primăriei Bistrița să asigure sprijin (pentru dirijare trafic auto-Politia Locala- și evacuare crengi, prin DSP).

Reprezentantii Primăriei nu au transmis interdicții sau alte condiții care trebuiau respectate in mod expres, în cadrul acestei acțiuni.

Ca urmare a sesizărilor primite, lucrările au fost sistate, urmând ca Primăria să continue aceste lucrări în conformitate cu prevederile legale.”

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

 1. Haos în primărie!!! Era de așteptat cu asemenea primar. Incompetenta la ea acasă,nu știe stânga ce face dreapta,cu un primar veșnic ocupat cu orice altceva decât trebuie,care lasă doar dezastre în urmă,lucruri făcute de mântuială . Așa și așa:))

  • Eu sunt zugrav/vopsitor și când întru în casă clientului nu e nevoie să întreb dacă trebuie să acopăr mobilierul sau parchetul sau tocul ușii sau geamul sau trebuie să astup crepătura cu tare, etc. toate astea eu le știu văd ce e normal și ce nu e normal domni meseriași!!! Mai avem multe de învățat dragii mei și mă doare să văd că doar eu ceilalți nu mă interesează!!!
   Dacă acest element sau elemente care au făcut aceste lucrări mă cheamă să le zugrăvesc și vopsesc păreți cu tot cu ferestre și uși tot o treabă, așa că nu o să le placă??… mă aleg și cu o amendă din partea autorităților…. Nu e așa???

   • Copacii care sunt toaletați mai tărziu, nu vor fii afectați…! Dacă se toaletează în mijlocul verii când e secetă,poate vor fii afectați… acuma în perioada asta mai sunt ploi , și nu au cum să se usuce…! Stați liniștiți dragi Bistrițeni..!🌳🌳🌳🌳🌲🌲🌲

 2. Cuuum, pana la urma primaria ii de vina??? Nu se poate!!! Primaria Bistrita e superrrrrrrr harnica daca nu ce-a mai harnica din tara, curata si toaleteaza absolut toti copacii din oras! Asta cel putin pe hartie si comunicari in ziare.
  Am vazut nenumarate articole in care primaria se lauda ca face toaletari de copaci si intretinere spatii verzi chiar si pe Andrei Muresanu. Numai ca intervin asa de fin ca eu unul nu am vazut absolut nimic, desi locul meu de munca este chiar pe acesta strada. Ca idee sa vedeti Andrei Muresanu intersectie cu Sucevei, acolo nu au mai aranjat copacii cel putin de 4 ani, sunt crescuti in toate directiile si prin toate firele.

 3. Mda! Exista o solicitare de acu 4 luni…- punct bun pentru electrica. În rest se pare ca totul e verbal – greșeală electrica!
  Legea care obliga primăria la curățarea culoarului e veche și nu trebuie solicitare expresa! – greșeală primărie.
  Scor 2-1… Dar și punctul asta al primăriei e din offside și dat și cu mana… Se poate considera mai mult un autogol dat cu mana al electricii!!!

 4. DA ! un raspuns cinic care starneste si mai mare furie printre bistriteni.
  Cica firma era specializata, probabil in MUTILAREA arborilor de aliniament.
  Asta da explicatie .

 5. Nu au cum să se usuce, mai sunt ploi…!🌳🌳🌳🌳🌳🌲🌲🌲🌲🌲 Dacă se întâmplă ceva grav din cauza copacilor, care ating firele electrice! Cine îi de vină? Electrica sau Primăria…! Judecați că nu doare! Nu dați vina la întâmplare..!👍👍👍🙋

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.