16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Elevi, vi se mai pregătește ceva! Noul ministru al educației taie discipline din programa școlară

Elevii au primit o veste bună luna trecută. Timpul petrecut la școală ar putea fi redus. În completarea scăderii numărului de ore, noul ministru al educației vrea și tăierea de discipline.

După ce ani la rând părinții s-au plâns că programul elevilor este prea încărcat, o modificare legislativă ce vizează reducerea orelor de curs a adus bucurie printre școlari. Despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

Orar mai lejer pentru elevi: Numărul orelor de curs va fi redus

Nici nu a fost bine numită în funcția de ministru al educației, că Monica Anisie, vine cu o nouă surpriză pentru elevi.

În completarea legii ce reduce numărul orelor de curs, ministrul educației dorește și eliminarea de materii din programa școlară.

Pentru renunțarea la discipline predate elevilor este nevoie de regândirea planurilor-cadru prin care sunt stabilite materiile pe care le fac elevii, pe fiecare clasă în parte, și câte ore pe săptămână studiază copiii disciplinele respective.

„E vorba de regândit modul în care disciplinele s-ar putea preda. Că nu e vorba de tăiat ore, ci de tăiat discipline.”, a declarat Monica Anisie, conform Edupedu.ro

Aceeași sursă citată spune că noile planuri-cadru trebuie să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu din perspectiva a ceea ce profesorul ar trebui să aibă.

Atât reducerea numărului de ore, cât și tăierea unor discipline poate lăsa aproape 20.000 de profesori fără loc de muncă, însă ministru educației spune că va ține cont de această problemă când va discuta noile planuri-cadru.

„Să știți că ne gândim și la profesorii care vor rămâne fără catedră, dacă nu mai există disciplina respectivă în planul-cadru.“, a anunțat Monica Anisie.

Sursa: Edupedu.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!