2 C
Bistrița
miercuri, decembrie 7, 2022

Elevii din 7 școli din județ, parte din testarea standardizată a Ministerului Educației. CE presupune aceasta:

Ministerul Educației a ales 329 de școli din țară unde va aplica testarea standardizată pilot. Printre ele se numără și 7 școli din Bistrița-Năsăud, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

Ministerul Educației pregătește evaluări standardizate pilot în toate județele țării, la final de an școlar. Astfel, au fost alese câte 7 unități de învățământ din fiecare județ în care vor fi testați elevii.

Testele se vor da în perioada 30 mai – 10 iunie și se vor adresa atât elevilor din clasa I-a și a VII-a, cât și celor de liceu, din clasele a IX-a și a XI-a.

Elevii de clasele I și a VII-a vor susține teste la limba și literatura română, precum și la matematică. Elevii de liceu vor susține teste la Limba Română și la matematică sau istorie, în funcție de profil.

Școlile din Bistrița-Năsăud alese să facă parte din testarea standardizată pilot sunt: Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, Școala Gimnazială Sânmihaiu de Câmpie, Școala Gimnazială „Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos, Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic.

Foto: stiridecluj.ro

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...